Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Уште не ви е јасно дека со трансферот на Илара у 5 за 12 и таа "смешна" сума плаќавме нешто што само Перез го знае :coffee:

Технички гледано според мое мислење Иљара би бил одличен доколку реал води 2-0 1-0 за чување на резултат на натпревари во лш 1/4 1/2 и 1/8 во секој друг случај само ќе му наштети на реал со неговата така кажана тактика slow motion дури мислам подобро марсело би се снашол во средина отколку иљара доколку бркаме резултат а најдобра опција за во среда на карлето му е Лукас Силва 10 допири со топка сите 10 брзо ги испраќаше кон нападот за разлика од Иљра на Варан и Икер

Кога го гледам Иљара како игра се чудам зошто не сум почнал да тренирам фудбал, може и мене ќе ми се посреќеше да заиграм за Реал затоа што секој човек со две здрави нозе може да го игра истото што го игра и Иљара.

Со Иљара сме повеќе зијан него нешто корист што имаме... нити знае да додава нити пак е некој звер во одбрана. Можам да се кладам дека оние типчињата Москера,Алекс и Хосе Родригез од Кастиља што беа за него се Ласана Диара :D

Кога Иско дава гол, Реал никогаш не губи!

На 27 натпревари дал гол од кои Реал 24 победил а 3 завршиле нерешено

За разлика од вас двајца ја не судам после една утакмица, Бејл треба уште многу да покаже за да надомести за све што не покажал овие 5 месеци.[DOUBLEPOST=1423955828][/DOUBLEPOST]
Добро де, никој не збори за цела сезона. Ја бев прв што цела сезона го критикуе, и ќе продолжим ако не смени нешто.
Ама муабетот беше за вчерашната утакмица, на која што факт е дека ја изигра можеби најдобрата партија сезонава. Разликата од авион се гледаше. Од желба за игра, дриблинзи, скоро секој дуел го доби со противничките играчи, добри нафрлувања итн. Секоја поопасна акција од него почнуваше. Плус и у дефанзива покриваше. Реков, желбата за игра од авион му се познаваше, нешто што го немаше цела полу-сезона.
Е сега, нормално дека со ова не се извадил за цела сезона. Ама нека си тера како вчера и супер ќе биде.

И не ми го чепкајте Иљара бе! Праем крајни напори да го донесем у Тетекс, да му ја спасим кариерата :D

И еден интересен податок од вчера. Иско го постигна 23-от гол за Реал, у 23-та минута, 23-то коло, на 23 године а и носи број 23 :D

Последно уредено:
Добро де, никој не збори за цела сезона. Ја бев прв што цела сезона го критикуе, и ќе продолжим ако не смени нешто.
Ама муабетот беше за вчерашната утакмица, на која што факт е дека ја изигра можеби најдобрата партија сезонава. Разликата од авион се гледаше. Од желба за игра, дриблинзи, скоро секој дуел го доби со противничките играчи, добри нафрлувања итн. Секоја поопасна акција од него почнуваше. Плус и у дефанзива покриваше. Реков, желбата за игра од авион му се познаваше, нешто што го немаше цела полу-сезона.
Е сега, нормално дека со ова не се извадил за цела сезона. Ама нека си тера како вчера и супер ќе биде.

И не ми го чепкајте Иљара бе! Праем крајни напори да го донесем у Тетекс, да му ја спасим кариерата :D
Зарем треба да кажам браво затоа што на една утакмица покажал дека знае да го прави тоа за што е доведен и зема огромна плата? Тоа е минимум што треба да го прави. Како што реков, мене за да ме убеди треба повеќе. Моментални блесоци, момент на инспирација, кратки споеви не ме интересираат. Сакам константност. Ако во наредните утакмици покаже дека има намера да ја крева формата, јас ќе бидам првиот што ќе го пофали. Во спротивно, well..
Еве идеме у Гелзенкирхен у среда. Со сите повреди, очајно е потребен ланскиот Бејл, ако сакаме мирен реванш и побрзо враќање на Модриќ. Ако не покаже ништо, кому му е гајле како изиграл против Депортиво? Веројатно на змејот само.

@apidrone, се надевам дека после овие неколку утакмици откако Иљараменди доби поголема минутажа, ти стана и тебе јасно за каков лимитиран труп станува збор :)

Не се сеќавам дека сум рекол дека е добар играч :)

Да, се извинувам. @Drain беше тој силно шо го бранеше, ама и ти пред неколку страници се смееше кога го правев муабетот дека резервите од средниот ред а и цела клупа моментално се очајни.

Да, се извинувам. @Drain беше тој силно шо го бранеше, ама и ти пред неколку страници се смееше кога го правев муабетот дека резервите од средниот ред а и цела клупа моментално се очајни.
Јас сум еден од ретките што го брани Карло што ретко ротира. И што мисли дека повредиве немаат врска со реткото ротирање.

Секогаш ќе бранам играчи кои не добиваат доволно шанса. Беше донесен како солидно засилување, и е уназаден. Голем дел е вина на Карло поради тоа што сака Иљара да прави она што Модрич го прави, што ваљда досега сфати па затоа и не му дава минутажа сезонава.

Нема да навлегувам повеќе, само знам дека играч кој никогаш не добил шанса да стартува 10-20 утакмици по ред, да се интегрира во составот, да ги научи движењата на соиграчите, и најважно никогаш не игра на природната позиција туку му се даваат невозможни задачи, не е за критика, кој што сака нека каже. Ситуацијата со Мората лани.
Поради сево ова психата на играчот е уништена целосно, па затоа и сега кога и да му се даде шанса изигрува несигурно. Јебига немаат сите силни карактери.

Како и да е, очекувам барем Лукас да добива поголема минутажа, бидејќи како што реков потребен ни е уште еден мидфилдер во форма, бидејќи не очекувам Модрич директно да има ефект во екипата како што имаше порано, ќе им треба време да се навикнат. Ова е многу важно бидејќи на крај ќе има многу поважни утакмици и ќе треба свежа крв со оглед на тоа дека досега мамето им го еба на поедини играчи со постојано играње.

@Drain демек ако му се даде шанса да ги научи движењата на соиграчите ќе научи да подава? Ќе почне да се залага да трча? Ваљда ќе биде нов МодриЌ? Толку му капацитетот .... и 55 утакмици да игра по сезона пак ќе е истиот труп а не МодриЌ :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom