Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
e so docekav.. da mi recese nekoj pred nekoja god deka Nadal mojt da izgubit od teniser ko Zeballos koj cela kariera nemat mrdnato od challenger turniri i znam go fatija deka namesti nekoj mec ke se iznasmeev.. ama to e sepak 7 meseci pauza e mn dolg period ke trebit da se uigrat malce, inace so im e na teniserive ko ke igret protiv Nadal gi igret mecojte na karierata vecerva Zebalos,na Wimbledone Rosol, pred to i Lacko mu zede set na Nadal 6-0 teniseri, sive ovie se teniseri koj gi imet izigrano mecojte na karierata bas protiv Nadal

Не бе, немат врска, овие земјашиве по челенџериве игрет добро. За Росол си во право, чоекот шо проба му влезе во терен, е то е. :D

Проблемов е то шо ме плашит Надал да почнит пак ова ми е, она ми е... да има повторно пауза...

Дали некој забележа симптом на повреда пред мечот со Росол? :cautious:

Инаку Надал и во Сао Паоло игра и сингл и дубл. Дубл партнер овде му е Давид Налбандијан.

Zebalos ustvari go pobedi so igrata sto vsusnost ja ima nadal. Trcase, dolgi relija igrase, mu vrakashe servis od 3 metra pozadi osnovna liunija, nadal uste nema vlezeno vo toj ritam na igra.Ke bide so tek na vreme.

858179_10151352174186026_1996053870_o.jpg

Добро е, Рафа е во Сао Паоло, и што е најважно.... насмеан до уши. :D:icon_mrgr:

Зебалос на турнирот во Сао Паоло налетува на Алмагро и тоа во 1/8 финалето, очекувам да биде сметен од Николас кој патем е во страшна форма. Не дека нешто ми смета Зебалос, напротив, одличен е, но мислам дека против Алмагро нема што да бара. Рафа со Алмагро може да игра само во финале што и најверојатно ќе се оствари, но да почекаме да видиме, ништо не се знае однапред.
И дај нека каже ако знае некој дали Рафа ќе игра на турнирите во Америка, Мајами и Индиан Велс...?

^Mислам дека ако е здрав, приморан е да игра на Мастерсиве освен 1-2 во годината. Е сега и да игра, прашање е колку таму ќе се залага. Ќе отпадни можеби уште прво коло.

Што знам, сам кажува дека нема здив и дека колената не го држат. Баш читав нешто сега, вика не ме држат нозете. Што значи има уште за оправање, затоа спремете се за порази и немојте да ги сфаќате при срце.

Таа е цената на паузата.

Што знам, сам кажува дека нема здив и дека колената не го држат. Баш читав нешто сега, вика не ме држат нозете. Што значи има уште за оправање, затоа спремете се за порази и немојте да ги сфаќате при срце.

Таа е цената на паузата.

За мене е доволно да го освои Ролан Гарос годинава, едноставно нема да можам да прифатам Ѓоковиќ да ја освои. :oops: Не е хејтање, туку само желба да остане Рафа поразличен од Новак, на Федерер му помина РГ од рака, успеа некако да го освои, мора ли сите така да го освојат? :(

За мене е доволно да го освои Ролан Гарос годинава, едноставно нема да можам да прифатам Ѓоковиќ да ја освои. :oops: Не е хејтање, туку само желба да остане Рафа поразличен од Новак, на Федерер му помина РГ од рака, успеа некако да го освои, мора ли сите така да го освојат? :(

Што знам, јас го гледам тоа како комплимент за Надал. Сите се свесни дека здравиот Надал никој не го победува на земја. Искрено ти кажувам, јас мислам дека нема да го освои РГ годинава или ако порано сум му давала 90% шанса, сега таа е 60:40 за Ѓоковиќ или кој и да е на кој ќе му појде од рака на турнирот.

I jas se nadevam deka nema barem tolku lesno da im go dade Roland Garros metaforicki mislam. I jas ne go hejtam Djokovic ali ne zasluzuva da go osvoi RG.Takov tip na teniser i ne bi trebalo da go osvoi.Djokovic ke si ima problemi na RG i so drugi teniseri, samo se nadevam Rafa barem na 90 posto da bide i togas ke gi pobedi site.A potajno mislam deka ovie porazi ke mu bidat od polza, ke ima sto da se dokazuva.

Што знам, јас го гледам тоа како комплимент за Надал. Сите се свесни дека здравиот Надал никој не го победува на земја. Искрено ти кажувам, јас мислам дека нема да го освои РГ годинава или ако порано сум му давала 90% шанса, сега таа е 60:40 за Ѓоковиќ или кој и да е на кој ќе му појде од рака на турнирот.

Кој ќе се сети после 50 години, кој ќе остане жив да каже дека Надал бил непобедлив и дека другиве успеале да го освојат Ролан Гарос барем еднаш поради негова повреда... а кога си стои во архива така... нема бегање. :D

Полека има време до РГ, само да е здрав, џабе е да се надеваме ако коленото не му издржи. До тогаш ако се помине без проблеми и без повреди би требало Рафа да е 100% спремен. Но само да напоменам, и јас се слагам со РнР, после таква повреда и јас не му давам нешто преголеми шанси да го освои РГ иако сите потајно во себе ќе се надеваме на титула што е и нормално. Ама мислам дека треба и да бидеме малку реални и да не се залетуваме премногу, му треба време на Рафа и не му треба додатен притисок од фановите.

Мислам дека не треба да се форсира и на дубл-турнири, нема потреба. Не се правам експерт сеа, ама неговите колена се „потрошни“. Да речеме сега се со исполнета „енергија“ која ја троши со секој физички напор. Затоа порано му е лека полека, без фосрирање. Мора да ја ублажи неговата желба за играње и да настапува рационално.

Мислам дека не треба да се форсира и на дубл-турнири, нема потреба. Не се правам експерт сеа, ама неговите колена се „потрошни“. Да речеме сега се со исполнета „енергија“ која ја троши со секој физички напор. Затоа порано му е лека полека, без фосрирање. Мора да ја ублажи неговата желба за играње и да настапува рационално.
Извините што се мешам во туѓ фан клуб, ама мислам дека не си во право за дубл мечевите што ги игра, реално таму и нема нешто што да се истроши, дури и за него е подобро што сега кога и не е во некоја си форма да ги игра тие мечеви, нема некое трошење и брзо се завршува мечот.

^Toчно. Таму има тенисери кои се во петтата деценија а сеуште активно играат дубл мечеви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom