Искрено, ме боли поразот фала богу како и секој фан ама ако за нешто го обожувам човеков е заради тоа што ЗНАМ дека ќе се врати појак, тоа е неговата одлика, за тоа живее и затоа е најголем, затоа што како никој пред него а и најверојатно после него немал одлика пораз да го претвори во уште појарка желба за успех и максимален труд да се успее. Само да е здрав а успесите ќе си дојдат по себе како што илајда пати докажал досега Рафа. Фан си и почитуваш некого и кога губи и кога победува.Инаку само се фолираш. Оние кои повремено коментираат а најчесто од љубомора и завист тоа си е нивен проблем.Јас ќе го почитувам Рафа до крајот на неговата кариера, затоа што најверојатно он и мене ме направи подобар човек.Ме научи јас да размислувам како него, нема предавање, само борба до крај, вложувај се од себе и успехот кога и да е ќе дојде. Моментален неуспех секој имал и ќе има, и јас и секој човек во животот.Финтата е како да се издигнеш над тоа а Рафа ќе се издигне и ќе преброди.Тоа е неговиот карактер и битие.