Арно шо не не бев денес на фудбал(од објективни причини)..
Уште да видев кај шо јаболкарот Џокица сака да се тепа со публика ќе ми се кренеа сафрите...
Еве во Спорт напишаја дека некој бивш играч дофрлил(можи лесно да се претпостави кој)...
http://sport.com.mk/?ItemID=DC562CB494FDC143A4773B3BC6F2B4CB
Абе да ти ебам клубот,ко стигна тренерот да дели правда по секој шо ќе кара и критикува..
Море за 5К месечно има да седиш и да ќутиш,а не да да изиграваш тепач лигуш еден....
Подобро нека го клат Капинот или Драганчо,барем наш чоек да гледам на клупата,отколку некој овчар да ми изиграва колку го сака Пелистер....
Мрш таму..
П.С.
Барате 
чаре?
Едно е чарето дами и господа,другари и другарки,сопартијци и неистомисленици..
Дури не 
ПОКАЖИМЕ СИЛА ЏАБЕ Е,ЌЕ НЕ ДУПАТ ДО КОЛКУ САКАТ,КОГА САКАТ И НЕ СМЕЈМЕ НИШТО ДА РЕЧИМЕ,САМО ПРЕЌУТНО ДА СЕ СОГЛАСВАМЕ...(и задоволно да стенкаме дури не 
)
Овие само 
СИЛА ГИ ПЛАШИ,НИШТО ДРУГО...
Дури не се испрајме пред Општина,на плоштади,сегде низ град и да речиме ДОСТА Е БЕ ОД ВАС,ШО ПРАЈТЕ ВИЕ?ништо не прајме....
Нека не дупат,и ќе не дупат допрва да знајте...
Денес бев Струмица,па не можев да повервам до кое ниво стигна Струмица,а кај сме ние...
Абе греој сме,за жалење,не сме свесни дека живејме во најотепаниот град во Македонија,сите одат напред ние се враќаме со огромни чекори назад...
И зошто?
Оти градот нема храброст да излези и да се соочи со проблемот,најлесно е вака на кафе,на интернет да си зборваме...
Ете за воздухот се напрај кампања,излезе рајата ама џабе,пак се извлече уќуматот со лажни ветувања од типот  
ќе се набави нова модерна мерна станица,без гајле,ќе прочистиме,дрн,дрн...
Море треба една ревозлуција овде,ако треба и градот да се демолира,па  и да завршиме сите по затвори да вреди за нешто,нека си еби мајката...
Барем да не памтат по нешто некој луѓе шо барем малку ќе ја ценат Битола во иднина..
А не вака,сите сакаме работите да се подобрат а никој ништо не презема...
Рајата е угнетена како сардина во конзерва,не смеј никој да писни...
Освен Чкембари и редовните плукачи на ФБ по уќуматот никој ништо не презема(под презема мислам барем да викни по некој погрден збор за уќуматот)...
Абе од пусти страв и лајк не клават појќе,до таму е дојдена работата(му се јавувале по телефони,да ги пејат

оти клавале лајкој на статуси против Општината)....

Ееее Битола,до кое дереџе те дојсоја?Не можам да повервам...

Греој сме невидени...
Од центар на сите револуционерни движења низ историјата на Македонија од место од кое изникнале добар дел од најголемите патриоти за слободна и независна Македонија,од центар на трговијата,на културата,на уметноста,на урбаното живеење дојдовме на ова дереџе....
За каква Битола се бореле бившите генерации?за ВАКВА НИКАКВА?
Господ да ни е напомош со овие...
Каков фудбал какви бакрачи,спортот е на најдолниот дел од проблемите кои години го мачат градот....
Тешко нас шо останавме да живејме под директива на уќуматот,чудо е како сме уште нормални,(или барем мислиме дека сме)со овие и да сака чоек не можи да не се изматуфи...