Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Ок да прашам што е работава со Фемили?и лани беа мизерни Мзт ама идеа на утакмици,сигурно некој внатрешни проблеми.

Ок да прашам што е работава со Фемили?и лани беа мизерни Мзт ама идеа на утакмици,сигурно некој внатрешни проблеми.
Family и во времето кога МЗТ беше најмизерен што може (пред 6-7 години) пак одеа во сала. Не е тоа проблемот, туку како што веќе претпоставуваш - внатрешни проблеми. Т.е., несогласувања со Ивица Коневски, кој со МЗТ си игра Бог.

многу лоша работа е кога ќе влезе политика во спортот
ете го спасот за мзт... резултатот на маршот и титулите = политика во клубот, владин клуб, предмет за манипулација
со ова губи мзт но и фемили кои веќе не знам колку време бојкотираат, но и времето пред да почнат со бојкот некако им се намали бројката ваљда за тоа беше причина политиката која веќе е толку јако навлезена во клубот што ќе тера вака уште долго со оглед на тоа дека знаеме колку хц се вмроовците ... па и еве видете само што се дешава со работнички, дрш недај е работата
се надевам дека ќе се исчисти политиката од спортот во македонија а и нашите желби (на навијачите на клубовите) за општините да инвестираат во клубовите и да ги зимаат под своја капа бидејќи така политичарите (владејачката структура во одредена општина) си гледаат начин за остварување на својот одреден интерес кој мање више вклучува и криминал

Ретки се тие клубови каде што политиката не е навлезена , дури и на прсти се бројат , каде што си имаат добри спонзори и не мора да зависат од политичка структура , тоа е лоша пракса кај нас ,а и во околината не само нашите клубови се преоптеретени со политичари , тука се динамо , sвезда , сарајево , единствено накај европските земји може слободно да се каже дека само јаки спонзори го управуваат клубот а политика да нема никаква допирна точка ,јас искрено се надевам дека тоа ќе заврши и ќе се искоренат тие лоши навики но тоа некако слабо оди и можеби за неколку години каде што ќе има смена на генерации во државата е тогаш можеби ќе имаме поразлична слика ,сега за сега ова не води никаде , само повеќе у дупка влегуваме , а баш поради таа политика најмногу губат навивачите , или си со клубот и политичарите и играш под нивна палка , или па ако не си со нив притисокот е на твоја глава и оди носи се да те видам , кога еден политичар успеа да растури група како што е БББ тогаш што останало за нашите групи ...

Ρутинсκа победа над сутјесκа.следна со цибона очеκувам уште една лесна победа дома и да вρземе тρи у низа

Се враќа и Протич за 7 дена...Ова со Љубичич е премногу..човекот игра по 37-38 минути и ке неможе ваков ритам да издржи, така да многу ни треба алтернативен плеј...се надевам брзо ке се врати во форма Протич

Абе бегај ајде тој дома неговите не го сакаат, не па ние

Некој да објасни што бара Урош Васиљевиќ во тимов со одиграни вкупно 3 минути на 6 натревари??? :cautious:

Ми се чини дека се води како македонски, домашен играч, затоа го држат у ростер. А и да е така, бољи некое од децана што се во младинска школа, да биде на клупа, да осети како е да се биде у прв тим, па можда и ќе го бидне у иднина. Вака овој некорисниов држи место непотребно...

Добро јасно е дека Пипан ги одмара клучните играчи, а сигурен сум дека можеме да ги тепаме во Куманово со 10 разлика

Добро јасно е дека Пипан ги одмара клучните играчи, а сигурен сум дека можеме да ги тепаме во Куманово со 10 разлика
Ај ако можеш да ми одговориш кој тоа од клучните играчи Пипан одмори вечерва?

Па Марковски изигра 10 минути, што во аба лига не се дешава, Мијатович изигра 12 минути , а во Аба игра многу повеќе, Мекич 14 минути (мада добро изигра) , али требаше и повеќе да ги одмара Даме и Љубичич , изиграа по 30 минути а ке ни требаат многу за во АБА

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom