Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Што тропаш бе?

Тропам дека најмалку 1/3 од луѓето што одат на триото моментално најпознати клубови (РК Вардар, РК Металург и МЗТ) се надвор од Скопје. Ти се допаѓало тоа тебе или не. Тоа шо ти смета одреден дијалект не ми беше тема на муабет.

Каков Белград бе друже,тие бојкотираат АБА лига , а и овие што ке дојдат од Куманово ке го гледаат мечот нема да навиваат,а за гледање не можеш никому да му забраниш да гледа.

Да бе, Б'ш на овуј утакмицу најдесте да гу "гледате".

Додуше како е могуќе од сви тија твои другари ти да бидеш за мзт а овие за цигани? Абе све србоманиште ! :tapp:

Па што има да лажам и јас сум Гробар и нема логика да навивам за вештачкиве,секако дека ке сум за нашиот представник:icon_mrgr:
Мислам на репрезентативно ниво секогаш сум си за Македонија,каква Србија.

Тропам дека најмалку 1/3 од луѓето што одат на триото моментално најпознати клубови (РК Вардар, РК Металург и МЗТ) се надвор од Скопје. Ти се допаѓало тоа тебе или не. Тоа шо ти смета одреден дијалект не ми беше тема на муабет.
Епа ако не ти е тема на муабет што ме цитираш...
И грешка си за МЗТ. 90% од тие во салата се од Аеродром, скоро сите ги знам или познавам. Да се играше Евролига, како што е случајот со Вардар во ЛШ, сигурно ќе имаше многу повеќе од цела Македонија. Еве сеа едино со Звезда и Партизан да има многу од страна, иначе мислиш освен на вистинските фанови на други луѓе им се глеа онаа бедана што беше со Левски?

Да бе, Б'ш на овуј утакмицу најдесте да гу "гледате".

Додуше како е могуќе од сви тија твои другари ти да бидеш за мзт а овие за цигани? Абе све србоманиште ! :tapp:

Brat greska si ja ne idu da navivam za Mzt,idu da gledam dobru kosarku,dovadja ekipa sto e u najdobri 16 u Evropu i koja dominira na Jadran...toj e dovoljno za da se pogleda ovj mec kako i svi na Metalurg i Vardar u evroligu.

Епа ако не ти е тема на муабет што ме цитираш...
И грешка си за МЗТ. 90% од тие во салата се од Аеродром, скоро сите ги знам или познавам. Да се играше Евролига, како што е случајот со Вардар во ЛШ, сигурно ќе имаше многу повеќе од цела Македонија. Еве сеа едино со Звезда и Партизан да има многу од страна, иначе мислиш освен на вистинските фанови на други луѓе им се глеа онаа бедана што беше со Левски?

Епа тоа де. Лани кога беше помала бројката во СЦБТ во споредба со првата АБА сезона имаше јачања дека тоа е заради тоа што се игра у Карпош и као сезонава во Аеродром повторно ќе има полна сала. А еве реалноста е друга, без успешни резултати, ни луѓето од Аеродром (не ве сметам вас од Фемили) нема да идат, за жал.

Епа тоа де. Лани кога беше помала бројката во СЦБТ во споредба со првата АБА сезона имаше јачања дека тоа е заради тоа што се игра у Карпош и као сезонава во Аеродром повторно ќе има полна сала. А еве реалноста е друга, без успешни резултати, ни луѓето од Аеродром (не ве сметам вас од Фемили) нема да идат, за жал.
Реално така е за сите спортови кај нас. Види колку публика имаше ФК Вардар кога играше со Бате а види сега.

Brat greska si ja ne idu da navivam za Mzt,idu da gledam dobru kosarku,dovadja ekipa sto e u najdobri 16 u Evropu i koja dominira na Jadran...toj e dovoljno za da se pogleda ovj mec kako i svi na Metalurg i Vardar u evroligu.

Штета, ја гу немам туј "еуфорију" србоманчиња !

МЗТ ја има најкатастрофалната одбрана во цела АБА лига , како бе не ги трогнува да изиграат една добра утакмица пред полна сала? ццц резили..

Ова го чекам цела ебена година,да видам борба желба за игра,секоја чест за борбеноста второ полувреме изгинаа на терен:cuc:.Требаше Цветкович на крај да опали троја не да иде на влез али тоа е.
Пеџа:vozbud:,какво засилување ќе биде ова за Мзт бравос.

Може да ве замолам ви куманоФци да зборувате или литературно македонски или поише до скопскиот дијалект во оваа тема? Сепак е фан клуб на СКОПСКИ тим и 99% од тие што го посетуваат се од Скопје!
кој бе скопски тим, посетителите се од Скопје!!!?
распрашај се од каде се аеродромци па увиди дали се скопјани навивачите на МЗТ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom