Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Важно нас не напуни до врв,а и секако е подобар од овја сега,е само ко ќе ми текне дека Чапин го испуштија:facepalm:

мора добар плеј, треба да пробаат овој Блесингејм од Цибона и така се финансиски слаби ако можат да го соверат ќе направат одлична работа..овака со отпад како Цветкович тоа е.

Блесингејм не може да дојде во МЗТ затоа што после Нова година не смее играч што играл во друга екипа во АБА да смени клуб во истата лига, значи може да дојде играч што не играл годинава во Јадранска

1. Зошто не играше Синовец?
2. Зошто толкава мала минутажа за Дејвис,кој беше солиден во последните натпревари?

Што толку ги форсираат новиве ептен се просечни играчи. Треба пола екипа аут место 3 еден ама квалитетен играч и ако нека игра повеке Стаич и учте некој друг да земат , овој Цветкович не е ништо подобар од Стаич и други што ги имаме .И Дамјан малку нека се подобри зашто тапа е оваа година.

Za razlika od prethodniov period MZT znacitelno se podobri so zasiluvanja, so ogled na finansiite sto gi ima, zasto koj bilo dobar plejmejker ili centar da se donese na odreden dogovor toa mora da plati, za sto mora da se izdvojat poglemi sredstva. Na site ni e jasna taa situacija drugari. Znaci fer e da se dade prostor noviot trener i novite igraci da se prilagodat na igrata i strategiite vo obranata. Imame nov iskusen trener sto preferira evropska kosarka so akcent na silna odrabna, sto ja postepeno ja konsolidira ekipata i sea so novite igraci moze da se napravi tim dostoen za povisok plasman vo ABA ligata. Treba vreme, za kondicioni i takticki pripremi, stvarno ne moze se da se usovrsi za nekolku meseci. Toa sto e tuka e. Spored mene treba se zadrzi Vukoicic i da se dovedat novi zasiluvanja, kakvi sto sea gi imame. Otasevic e prosecen plejmejker od sredna klasa, so malku povisok kosharkarski IQ, iako varira vo PIR -Index na Uchinok (Performance Index Rating).ipak moze da go nosi naporot na timot, dobar ima dovolno spretnost i vizija na pole. E problem sto nema dobra zamena, Cvetkovic uste e mlad i neiskusen, a i ne e nesto posebno, moze ke napreduva ama so igrac na taa pozicija spored ona sto go pokazuvase vo KK CZ i sega tesko. Kostoski ima mnogu nedostatoci osven snagata i agresivnosta, tehnikite i basket razumot mu se prosecni, ne znam kolku moze da napreduva pa najdobar e za domasno prvenstvo. Staic ima vreme da se dokazuva gledajki go kako dete i sega dobro naprevduva ima sansa da stane klucen igrac za visoki rezultati.Damjan e toj sto e, za razlika od brat mu verojatno ke ostane prosecen dobar igrac, ama vo nikoj slucaj ne smee da se izostavi. Kako i da e, da ne se povtorueme, posto jas mnogu chitam i retko pishuem, ete sakav da kazam deka treba da se dade vreme i sansa za ekipata da se usovrsi za dostoen plasman vo regionalnite i evropskite natprevaruvanja, a isto vremeno da se barat sponzori kako Samsonenko na primer, sto pobrzo toa poarno, zasto veke i kosarkarite stanuvaat poskapi od pred pet godini.Ne deka parite se resenie za se, ama sepak se privremena solucija za uspesite na eden tim. Pozdrav!

Незнам зашто зимавте нови засилувања и фрлавте пари.. одамна знаеме дека ви останува само македонска лига,можевте да си останевте со истиот состав и да почекате да заврши сезоната па да земете нови играчи и да се засиливте,вака џабе залудно потрошени пари за нови играчи кога атмосферата во тимот е опадната со менување на тренери и донесување на нови играчи

Какво плескање им удривмо на гадниве:vozbud::vozbud:,наша мала шутерска клиника:cuc::cuc:.Сега знам дека некој одма ќе рече,ама они имаа повредни играчи.А за воља на вистината Мзт цела година не изиграа еден меч у комплетен состав,така да Hejters Fack you.

:vozbud::vozbud::vozbud:
Одлична победа за нашиве, ни у сон не помислував дека може да тепаме у Белград. Гече мајстор, 19 поени и 13 скокови (y) Партизан језда имаат проблеми со повредени играчи али тоа не ја намалува вредноста на овој триумф. Само нека продолжат вака, сега за сега одлично им оди под водство на новиот тренер. (y)

Каква победа човече, Партизан секоја сезона ќе си имаат проблеми со нас изгледа :D Се надевам дека на ова ќе им се крене моралот на играчите и ќе влезат во некоја победничка серија. (ме интересира само каде се сега "фановите" на Работнички :icon_lol: )

Вчера морав да искочам да прошетам на тоа ладното за да се смирам:D
Само кој беше тој член на форумов што викаше дека МЗТ и 10 години да игра во Пионир против Партизан нема да го тепа???:D
Тоше мајсторе и на стари години дели лекции:D:cuc:

Вчера морав да искочам да прошетам на тоа ладното за да се смирам:D
Само кој беше тој член на форумов што викаше дека МЗТ и 10 години да игра во Пионир против Партизан нема да го тепа???:D
Тоше мајсторе и на стари години дели лекции:D:cuc:

Зошто не бевте на гостување?Ладно беше а :D се "тресат" нозете :(

Sinovec najstabilen igrac vo ekipata posle Gecevski Cvetkovic i Otasevic ja donesoa pobedata so taa odbrana sto ja igraa ete zasto e donesen Cvetkovic ne davaat kosevi ama se MNOGU agresivni!! TOSE TREBA SPOMENIK U AERODROM DA MU SE NAPRAVI!
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 13:23 ---
Svesni li ste kolku dobra odbrana igravme :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom