Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
затоа што Мејси не верувам дека има договор вреден повеќе од 100 000 годишно, за разлика од него Војдан се промовираше од средна класа играчи низ Европа кои се со договори над 20 000 евра месечно ;)

Па немора Војдан , нека ископаат некој наш талент од подлмадок , МЗТ е клуб - институција , која што мора да произведува нови надежи , јас не викам цел тим да го склопат со наши , ама има и низ лигава наши играчи , ...уште еднаш ке кажам - преку такво ми е веќе од тие Срби како до лани што ги договараа , тие се класа што би играле у втора српска лига и од немај каде ги прибираат кај нас и тоа се резултатите -видена работа едвај лани опстанок обезбедија у АБА ,
али ок сега има надеж во овој тим што е направен сега за сега , само уште еден добар плеј и ако ископаат уште 1-2 ца наши играчи и топ сме ( и ФА да се вратат на трибини )

Па немора Војдан , нека ископаат некој наш талент од подлмадок , МЗТ е клуб - институција , која што мора да произведува нови надежи , јас не викам цел тим да го склопат со наши , ама има и низ лигава наши играчи , ...уште еднаш ке кажам - преку такво ми е веќе од тие Срби како до лани што ги договараа , тие се класа што би играле у втора српска лига и од немај каде ги прибираат кај нас и тоа се резултатите -видена работа едвај лани опстанок обезбедија у АБА ,
али ок сега има надеж во овој тим што е направен сега за сега , само уште еден добар плеј и ако ископаат уште 1-2 ца наши играчи и топ сме ( и ФА да се вратат на трибини )
Кој да го земат од лигава наша?

Sent from my Iphone

Кој да го земат од лигава наша?

Не мора да е од лигава, земи ги го составот од репрезентација и колку играчи можат да играат на високо ниво. Мислам дека ќе ги наброиме само на една рака.

Има шанси да се вратат ФА или со залижаниот на чело тешко ?

Се додека немаме афирмација на наши играчи во состав на клубовите , ке немаме ни репрезентација .
еве и пример Во руската , литванската и француската лига , лимитот за странски играчи е 4 , сите останати им се домашни играчи и имаат одлични репрезентации , али ај да не општиме на долго и широко , кај нас ситуацијата е таква каква што е , сега да се фокусираме на МЗТ и со Господ напред све живо да освоиме следната сезона

Се додека немаме афирмација на наши играчи во состав на клубовите , ке немаме ни репрезентација .
еве и пример Во руската , литванската и француската лига , лимитот за странски играчи е 4 , сите останати им се домашни играчи и имаат одлични репрезентации , али ај да не општиме на долго и широко , кај нас ситуацијата е таква каква што е , сега да се фокусираме на МЗТ и со Господ напред све живо да освоиме следната сезона
Не е фората да се форсираат само македонски играчи колку да се каже ете МЗТ имаат 8 наши играчи.
Најголемиот проблем е школата, ете сега има милион деца што тренираат и останува само да се надеваме дека ќе испадне некој играч во иднина.
А да се зимаат играчи ради реда како Ѓуровски и Горјан Марковски, не благодарам. Подобро 12 странци ќе гледам.

П.С. Тој Џеремаја Мејси на 34 години со последни настапи во Аргентина или кај и да играл е убедливо поквалитетен од било кој македонски играч, па види ти сега...

Последно уредено:
Не е фората да се форсираат само македонски играчи колку да се каже ете МЗТ имаат 8 наши играчи.
Најголемиот проблем е школата, ете сега има милион деца што тренираат и останува само да се надеваме дека ќе испадне некој играч во иднина.
А да се зимаат играчи ради реда како Ѓуровски и Горјан Марковски, не благодарам. Подобро 12 странци ќе гледам.

П.С. Тој Џеремаја Мејси на 34 години со последни настапи во Аргентина или кај и да играл е убедливо поквалитетен од било кој македонски играч, па види ти сега...
Не се согласувам со ниеден твој став . Сепак ова е македонски клуб . МАКЕДОНСКИ ШАМПИОН . А надвор како аба и сл . Да не се залажуваме немаме никаков успех освен учество . Поздрав

Не се согласувам со ниеден твој став . Сепак ова е македонски клуб . МАКЕДОНСКИ ШАМПИОН . А надвор како аба и сл . Да не се залажуваме немаме никаков успех освен учество . Поздрав
Инстант успех не ни очекувал некој.
Кажи ми еден играч освен Војдан што би можел да покаже добри игри во МЗТ.

Антич :vozbud::vozbud::zloo::angel:[DOUBLEPOST=1471033322][/DOUBLEPOST]
Антич :vozbud::vozbud::zloo::angel:

Последно уредено:
Талент од нашата лига? Ефремовски од Работнички ветува дека ќе може да напредува и да направи некаква кариера со оглед дека оваа кошарка што се игра во последно време бара шутери, од друга страна погледни ги резултатите на младите репрезентации и се ќе ти биде јасно, таленти нема... освен ако МЗТ или било кој тим не ризикуваат на една позиција да стават еден млад играч како што Марин лани го форсираше Ефремовски, ама тоа тешко зошто сите сакаат инстант успех... и затоа и тоне мак баскетот

И јас бев долго време за наши млади играчи, ама кај немаат доволно квалитет, па уште ќе греат и клупа постојано. Тоа е што е, мора да се работи повеќе во младинските школи, оти не ја бидува вака работата.

Jebes jak tim so Emilco na klupa i bes FA na tribini,ali sto e toa e
Зашто бе? Емил ми е многу добар тренер, речиси после Марин единственото добро тренерско што го има извадено Македонија? Е сега со толку потрошачи на топки како ќе се вклопи ќе видиме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom