Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Па со оглед на тоа што ќе се откажиш од клубот ќе ти треба нов клуб. Кај нас не те сакаме, кај челзијашите ќе треба со Донев да се караш така да можат овие да те приберат овде :coffee:
За нас ќе навива, таман нема да го гледа Перишиќ туку Марсијал. :D

За нас ќе навива, таман нема да го гледа Перишиќ туку Марсијал. :D
Не бива. Ќе го јади некој на крај. Дали тој (ако Перишич има подобра статистика од Марсијал) или вие (ако е обратно) така да јок.
Туку види го бе со каков коментар ја затворил ПЛ темата за минатата сезона :facepalm::tapp:
Ај нека се изгуби таму нека навива за некој кинески клуб да не го гледам во новата тема за ПЛ

So ste slucuva,se mozno se povrzuva so Milan hahahaa,citam deneska od Renato Sanchez,pa Fabregas pa Martial,kasha popara ali dobro e se krenavme ne ne povrzuvaat so Padoin ili Skeloto.A ova so napagjac,neznam do kaj ke tera vo eden den Morata,pa posle Auba utre Belotti.Ali najrealno spored mene ke bide Andrejco da si go zememe od Torino,i citav pogore se spomnuva Mahrez?!!!? Kakov crni Mahrez neka brka rabota ni zatrebal toj

Од среден ред преговори има само за Ренато, а со Фабрегас не поврзуваат само затоа што Челзи купи нов играч. Тоа не значи дека ќе биде тој продаден, може Матич.

Белоти, Мората, Обамејанг секој ден има да ги читаме.

Milan's choice is between Belotti and Morata. They are offering €70m to Real Madrid.
@carlolaudisa claims that Morata is very close to joining Milan for €70M. 10m/year for the player.

Да се потсетиме на ова
Montella, May 29, 2017: "Morata or Belotti? They can play together..." :P

За двајцата да дојдат премногу се мали шансите, но после Бонучи не се знае каков удар ќе ни направат.:D

Стварно се говна ако го земат преварата од играч што ги одби,а не го земат Белоти.[DOUBLEPOST=1500281174][/DOUBLEPOST]Cairo is furious at Fassone for publicly declaring Belotti as a target. He fears Belotti has been negotiating behind his back.

Ајде тегнење со уште еден италијански лудак.......

А и Фасоне може да си ја затне устата малце,ок е не шармираа,сеа нека си ја довршат работата.

Последно уредено од модератор:
Lequipe пренесува дека Милан и Реал Мадрид се договориле околу трансферот на Мората
Според мене подобри опции се Мората и Ауба од Белоти за кој последна една одлична сезона Каиро му бара ненормални суми, ама од друга страна првиве двајца ќе зимаат 2.5 пати поголема плата од Белоти плус Мората ако не се лажам веќе еднаш не одби кога мислеше дека Манчестер ќе го земат и ќе оди во Премиер лига..

Нека ги договараат Ковачич и Мората во пакет и доволно е!

Последно уредено од модератор:
По што е фан на клубот скоро сите се за Белоти ете и јас, но негативно е тоа што нема искуство во европа и нема играно во поголем клуб. Ќе зема 3 пати помала плата.

Кај Мората предност е што може да игра и на други позиции.
А Обамејанг е класа над овие двајца и веќе докажан играч во европа.

А тоа дека Каиро е лут чисти глупости, демек голема тајна е ова од јавноста дека кога тогаш ќе покажеме интерес за него.

Mirabelli: "The easiest signing was Conti because from the first phone call he already wanted to wear the Milan shirt."

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Aubemajang i Beloti mi se tuka nekade, edniot odokazan i realno pojak igrac drugiov pomlad i ne mnogu poslab.

Samo nemojte toj nezniot od Real da go nosite.
t.e ne za pojke od 35 mil na 3 rate :D

Мората>....>Белоти>обамејанг

Предност на Мората е то шо како избркан од Реал има најголема мотивација да се докажи, башка што Светското се наближува па мора да даде се одсебе заа да биди повикан, а и да му покажи на Зидан дека не е за на клупа дремење. Игра како CF и како SS. Има добра техника и може да биде лидер во нападот. Докажан е во Серија А (кај Јуве), Ла Лига (каде иако не му се даваше многу шанса, тоа што му се даде го искористи), и во Лига на Шампиони каде беше носач на играта во нападот во Јуве во периодот кога стасаа да играат финале, а притоа го победија и Реал. Ризикот со Мората е најмал, башка е 24 години.Проблем е тоа шо неговиот стил на игра е сличен со Силва и тоа што како дете на Реал ќе сака во даден период да се врати во Реал.

Белоти е покласичен CF. Голем борец е, не ја дава топката лесно, пожртвувано игра. Не ми е гледан многу многу. Детето има една сезона само зад себе, не е докажан во голем тим, а ниту на големи напревари каде притисокот е каде каде поголем него во Торино. Колку надежни играчи не го достигнаа нивото кое се очекуваше од нив, баш поради тоа што имаа само 1 добра сензона зад нив и им се стави преголем притисок откако заминаа во поголем тим. Имобиле, Итурбе, Ламела, Шарави итн. Не дека Белоти сеа нема некое ниво достигнато, ама 100 милиони ниво не.

Обамејанг е 30 години, да брз е и има техника, ама нема играно во Серија А за да се види колку таа негова брзина ќе помогни кога противник се брани со бункер систем со 10 мина во одбрана.
А и на 30 години тешко дека ќе има мотивација да се потруди да се прилагоди на лигата.

Aбе до лани со какви не поврзуваа, сега ич не ми чуе, било кој од нив 3ца го донесат би бил презадоволен. Сите имаме желба тој да е Белоти, но Белоти кој ние го замислуваме како ќе изгледа и игра, а што ќе добиеме искрено ќе видиме ако го купиме.. Дугиве 2ца за разлика од него се докажани.

Обамејанг е 28 години, а до 30 години има да игра уште уште две сезони.

Каков напаѓач ќе изберат зависи од тоа дали сакаат да се развива или да е некој веќе докажан и кој го има достигнато врвот. Дали некој што веќе го познава италијанскиот фудбал или не. Калинич, Белоти итн.

Да се потсетиме дека веќе земаа еден таков што треба да се развива и што доаѓа од друга лига.

Lapadula passed Genoa medical, done deal. Player will sign tonight.
Досега над 30+ мил од продажба на Де Шиљо, Лападула, Куцка и Видо. Остануваат Бака и Нијанг за најмалку 30 мил. Од Палета, Запата не очекувам да земат којзнае колку.

Последно уредено:
20045267_10156346400900830_4701251935480359264_o.jpg

Страшна десна страна со Абате и Борини.

Кога веќе се спремни да дадат големи пари за напаѓач јас искрено се надевам дека трансферот на Обамејанг во Милан ќе биде приоритет на Фасоне и Мирабели. Гледам многу често се збори за годините на Обамејанг, а дечково пред месец дена наполнил 28 години. Не знам што треба да се случи за он да не биде истиот играч каков што е сега и во наредните 5 години, а зошто да не и подобар знајќи го фактот дека моментално се наоѓа во најдобрите фудбалски години.

Неговиот евентуален трансфер во Милан би коштал скоро исто како и трансфер на Мората/Белоти со таа разлика што овој сигурно ќе бара поголема плата, иако излезе и една за мене глупа шпекулација во која што беше наведено дека Мората би имал договор од 10м годишно.

Втора работа е тоа што во моментов Обамејанг е за класа подобар играч и од Мората и од Белоти кој позади себе има само една јака сезона и тоа во Торино.

Трета работа е тоа што Обамејанг е играч од кој што е реално да се очекуваат 20-25 голови во сезона.

Четврта и можеби најважна работа е тоа што е различен тип на напаѓач од Андре Силва и со самото тоа реално е да се очекува дека овие двајца ќе се надополнуваат.

Петта работа е што на тимов му се потребни искусни и класа играчи за да ги поведат младиве. Успех со деца од 18-23 години во било која лига е скоро невозможен од неколку причини и затоа играчи како Обамејанг и Бонучи се и тоа како потребни на тимов.

Јас се надевам дека турниров во Кина и самата утакмица Милан-Дортмунд ќе биде искористена и за преговарање помеѓу двете страни и дека ќе успеат нашиве да постигнат договор со челниците на Дортмунд. Пред малку излезе и информација од Билд дека Милан нуди 60м, а Дортмунд барале 70м и ако е така се надевам дека ќе изнајдат двете екипи некоја средина од 65м или па дека бараната сума ќе биде достигната преку бонуси. Лично мое мислење е дека многу поголем проблем ќе биде договорот со Обамејанг околу неговата плата, но останува да видиме ...

Озбилно 12 мил зеле за Де Шиљо ? :pos:

Ма није ваљда....ова е брутално

12 мил без бонуси

Првиот ден кога ги пуштија во продажба сезонските билети продадени се десет пати повеќе, за разлика од првиот ден од минатата сезона. Целта им е 30.000

Мислам дека е многу малку очекуваат. Реално 40.000
Ако до крај направат два топ трансфери кои ги најавуваат, тогаш може да продадат и 50.000 сезонски билети.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom