Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ма дај Фурца брате :) Ова со “срце на терен“ е најизлитеното клише кое им служи као параван на сите македонски спортски тимови. “Не е битно да се победи, битно е срцето на терен да се остави“ - курац е тоа битно. Секогаш победувал оној кој играл со срце, да, курац е така! Тој кој игра со срце, а е реално послаб, победува инцидентно, некогаш само.
А вие толку брзо го заборавивте она срце кое не направи победници на Сан Сиро, па сеа кукате. Епа двапати на таа фора тешко се победува.

Па на Сан Сиро фудбал играа,овде не играа и затоа го примија... :) Насреќа ќе беше Барса на Сан Сиро да напаѓаше,шанси да праеше едно други ние случајно 2 гола да дадевме па да кажеш ида очекуваш ваков резултат.. Тие во Италија на гол не шутнаа 90 мин пимплање имаше,сега иде тој контекст поширок терен,па Меси еврогол едно друго.. Одеа да дадат гол?Затоа Шарави и другиве напред седеа? Па искрено само идиот таква тактика може да постави ваква Барселона.. Челси и Интер не беа паметни што автобус паркираа пред гол?Џабе да збориме пропусти еден куп имаше утакмицава и криво ми е што напамет ми иде дека Милан 3 пат го гледам како прима 4 гола ЛШ.. :)

Најмногу ме разочара Шарави.. Јесте да има 20 години млад блабла,ама искрено вчера камен,ниту се трудеше ниту ништо,никаква желба за игра и на крај врвот со тоа со Меси..

Недостатокот на искуство си го прави своето.ЛШ е натпреварување во кое што искуството е повредно и од златно.Во оној тим од вчера немаше играч што може да се пофали со некое искуство на така битна утакмица и од таму доаѓаше онаа трема и избегнување на игра со топка.Од одбраната единствен што има некое искуство на тешки натпревари е Абате.Фати он неколку тешки утакмици во претходните неколку сезони за Милан во ова натпреварување плус играше значајни утакмици за репрезентацијата на Италија и од таму отскокнуваше од другите на теренот.Од средниот ред најстариот (Амброзини) има играно на битни утакмици но него веќе го газат годините,а и во онаа средина од претходната генерација тој беше резерва.Монтоливо до лани играше во Фиорентина и ваквите утакмици не се баш познати за него иако на првата беше еден од најдобрите,а Фламини мислам дека нема потреба да го коментирам.Нападот е со 0 искуство на вака битни утакмици и од нив допрва ќе треба да се очекува нешто повеќе.Да имавме играчи во средниот ред како Сидорф,Пирло,Ван Бомел плус Де Јонг мислам дека друга песна ќе се пееше,но сега е веќе се готово и нема потреба да се враќаме назад.Следува утакмица со Палермо на кој очајно му требаат бодови за опстанок па со победа на овој меч колку толку ќе се врати самодовербата.

Момци за вас не знам ,ама јас сеуште сум у шок, и уште не ми се верува тоа што ни се случи...после финалето 2005-та , дефинитивно најлошиот и најтешкиот ден у животот ми беше вчера...работата кај мене почна да смрди уште од 6 саато сабајле - Х причини...а како капак на сето тоа беше елиминацијата на Милан :place:во еден момент и изгубив волја за живот:noze:.
Како што гледав снимки пак сме оштетени, 2-риот гол на Фарса е од офсајд, додека на нас не ни е досуден пенал :confused: ... ЕДЕН ГОЛ , ПОТРЕБЕН НИ БЕШЕ САМО ЕДЕН ФАКИНГ ГОЛ ЗА 1,4 ФИНАЛЕ ЕБАТИ :mad: не му судам на Нијанг ,детето повеќе сакаше и од нас да го даде тој гол...дефинитивно среќата ич не е на негова страна кога се у прашање головите ...веќе ова е 4 статива мислам сезонава за него :( што биднало ,поминало одиме понатаму со кренати глави, приоритетот е јасен 2-ро или 3-ро место во Серија А, за крај се надевам дека поразот(елиминацијата) од Уефалона нема психички да влијае во продолжение на сезоната и ќе ја оствариме посакуваната цел.

ФОРЦА МИЛАН ! ФОРЦА РАГАЦИ ! МИЛАН ПЕР СЕМПРЕ !

Момци за вас не знам ,ама јас сеуште сум у шок, и уште не ми се верува тоа што ни се случи...после финалето 2005-та , дефинитивно најлошиот и најтешкиот ден у животот ми беше вчера...работата кај мене почна да смрди уште од 6 саато сабајле - Х причини...а како капак на сето тоа беше елиминацијата на Милан :place:во еден момент и изгубив волја за живот:noze:.
Како што гледав снимки пак сме оштетени, 2-риот гол на Фарса е од офсајд, додека на нас не ни е досуден пенал :confused: ... ЕДЕН ГОЛ , ПОТРЕБЕН НИ БЕШЕ САМО ЕДЕН ФАКИНГ ГОЛ ЗА 1,4 ФИНАЛЕ ЕБАТИ :mad: не му судам на Нијанг ,детето повеќе сакаше и од нас да го даде тој гол...дефинитивно среќата ич не е на негова страна кога се у прашање головите ...веќе ова е 4 статива мислам сезонава за него :( што биднало ,поминало одиме понатаму со кренати глави, приоритетот е јасен 2-ро или 3-ро место во Серија А, за крај се надевам дека поразот(елиминацијата) од Уефалона нема психички да влијае во продолжение на сезоната и ќе ја оствариме посакуваната цел.

ФОРЦА МИЛАН ! ФОРЦА РАГАЦИ ! МИЛАН ПЕР СЕМПРЕ !

ах тие судии.. ве оштетија максимално, Барса немаше никаква игра, немаа шут на голот на Милан цел натпревар.. со таа игра барса не заслужи да игра 1/4 финале.. УЕФАЛОНА

ах тие судии.. ве оштетија максимално, Барса немаше никаква игра, немаа шут на голот на Милан цел натпревар.. со таа игра барса не заслужи да игра 1/4 финале.. УЕФАЛОНА

Оди шетај бе , не замарај .
Не сме биле оштетени ОМГ :facepalm: изгледа не сфати баш целосно што сакав да кажам под тоа пак сме оштетени,ама ај ќе ти образложам .
Сезона 2005-2006 гледаше, голот на Шева беше регуларен -БЕШЕ, лани на резултат 1:1 имаше пенал ? некни 2-риот гол не беше од офсајд ? :tapp: УЕФАЛОНА !

И дај молам ти се не ме цитирај повеќе...не ми е дојдено до дискусија со навивачи на клуб што до пред 2 дена ги немаше нигде.

genoa midfielder kucka set to join ac milan
Rossoneri CEO Adriano Galliani and Genoa president Enrico Preziosi met in the aftermath of Friday's Serie A encounter to discuss a number of players.

Kucka was one of the main talking points, and both clubs have now successfully concluded negotiations over the permanent transfer of the holding midfielder.

The Slovakia international will complete his move to Milan once the summer transfer window opens, and will earn an annual salary of €1.2 million [£1m] per year at San Siro.

The 26-year-old joined Genoa from Sparta Prague in the summer of 2011, and has since developed into a key player for the Grifone.

Galliani and Preziosi also discussed the futures of Mattia Perin, Andreas Granqvist, Luca Antonini and Bryan Cristante, and will continue talks over the quartet at the end of the 2012-13 campaign.

WTF??!! Kucka Значи ништо од Kevin Strootman,многу се надевам дека ке го земат налето.

Милан уште 20 пати да изгуби против барселона со 6-0, пак ќе биде ПОИМ за клуб... пак ќе биде поим за традиција, игра , титули, ...Ебати барса, вештачка творевина ко косово. Секој си има 5 минути па и барселона... Само прашање е каде ќе бидат фановите на барса кога таа ќе биде мизерна и кога ќе почне да паѓа и губи? Ебати ја и фановите нивни, позери највечи, што пред 2008ма немаа 2 поста у фан клуб . Што ти праи модерен фудбал и тие проклети пари.
А галијани што кур мисли да праи со Куцка? ќе стигне со него 1/2 финале?

Ако пак праиме чистка а под чистка подразбирам Фламини/Траоре/Ночерино(можеби) и можеби Амброзини тогаш дечково ти доаѓа ко солиден back-up.

Куцка го имам гледано неколку пати и можам да кажам дека за во Серија А е добар играч.Од него не е реално да се очекува да направи некоја голема промена во играта но мислам дека може да прикаже многу повеќе фудбал од Ночерино,Траоре,Фламини и останатите играчи од средниот ред со исклучок на Боатенг,Монтоливо и Де Јонг.Веројатно ако го земат ќе биде резерва во Милан и затоа не треба да се крева многу прашина околу евентуално негово доаѓање.

Милан уште 20 пати да изгуби против барселона со 6-0, пак ќе биде ПОИМ за клуб... пак ќе биде поим за традиција, игра , титули, ...Ебати барса, вештачка творевина ко косово. Секој си има 5 минути па и барселона... Само прашање е каде ќе бидат фановите на барса кога таа ќе биде мизерна и кога ќе почне да паѓа и губи? Ебати ја и фановите нивни, позери највечи, што пред 2008ма немаа 2 поста у фан клуб . Што ти праи модерен фудбал и тие проклети пари.

Ти вреди ова напишаното другар. Еден голем (y) од мене за твојот пост. А и јас го мислам истото како тебе кога Барса ќе ги добие своите пет минути и со тоа стане мизерна тогаш тие навивачи на Барселона ќе ги нема никаде, ќе ќутат и седат во некој ќош. Господ Гледа КАТАЛОНЦИ!!

Незнам колку е ова точно ,ама вчера прочитав као демек после утакмицата со Фарса , Галијани и Росел зборале за иднината на Бојан. Мравките барале 15 М за откуп на договорот:tapp: :pos: ама изгледа паднал договор за уште една годишна позајмица на Кркиќ во Милан... така да мене лично не ми пречи тоа, за резерва е добар :).

На Берлускони не му чинел после поразот Алегри така да највероватно летоска во аут.
уште па се буни во клубот ццц..ај летоска продади го и Шарави и уште некој и после пак отпушти го новиот тренер..

Најглупав потег ќе бидит сиодвењето на Алегри ако се десит, макар шо не верувам.

Иначе за погре што имате трескано, како тоа Барса вештачки тим без традиција? Алоо? Па скоро цела деценија е на врвот.. Можам да разберам за Сити, ПСЖ, Челзи и за сите други ама ова не.. Кај ќе оделе навивачите тогаш? Кај ојме сега ние навивачиве на Милан? И исто таму ќе одат и навивачите на Барса ко ќе паднат од форма (макар да немат да е за брзо) Немат логика стварно со муабетиве...

Куцка го имам гледано неколку пати и можам да кажам дека за во Серија А е добар играч.Од него не е реално да се очекува да направи некоја голема промена во играта но мислам дека може да прикаже многу повеќе фудбал од Ночерино,Траоре,Фламини и останатите играчи од средниот ред со исклучок на Боатенг,Монтоливо и Де Јонг.Веројатно ако го земат ќе биде резерва во Милан и затоа не треба да се крева многу прашина околу евентуално негово доаѓање.

Абе ти кога ќе видиш и фламини,мунтари,абиати,кркич,робињо и запата не се лоши за серие а, али на битни утакмици или нигде ги нема или киксат. Не треба така да гледаме...
Иначе многу ме интересира каде е Саломон и неговиот златен потенцијал? Или заедно со Дигао,Гуркуф и двајцата уругвајци(едниот вуидез се викаше другиот не ми текиња) ојдоа у курац?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom