Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
^Немој бе немој ќе фатам да плачам сеа :/
Па и за плачење сме во одбрана.

Можеа барем Неста да го остават сезонава,со Мексес колку толку друго ќе беше....тоест не колку толку многу подруго ќе беше.

Плус ќе го научеше Шиљо thing or two.

Многу непромислено,одеднаш и препрепредоцна ја направија смената на генерации. Згора на тоа ги шитнаа најдобрите двајца играчи.

Балотели or no Балотели,чудо е и ова што сме во ситуација да се бориме за 3-4-то место.

Леле вистина еј.. :pos: Коа ќе ми текне какви се екцеси имавме сезонава во одбрана, кој се ни даде гол и какви се голови ни дадоа и сеа коа ќе поврзеш дека треба да се браниме од најверојатно најубоитиот напад во светот ... :pos: Не знам што да речам стварно. Ванземаљска среќа ни треба, ванземаљска партија на дефанзивците.

Онаков Меси може да го чува некој кој ќе биде доволно мотивиран, доволно дрзок и полн со самодоверба. Неста лани нормално дека имаше самодоверба која му ја носеше искуството.

Од моменталниве, Мексес уште од денеска е измочан во гаќи од страв, Запата каков е жив стресен против Киево во лига, со таа фацата збунета, можам да го замислам какви кошмари ќе сонуа деновиве... Единствено Шиљо мислам дека би можел да не спаси колку-толку. Таквите млади играчи на кои се уште не се знае која им е слабата страна и од кои не се очекува најмногу, често знаат да бидат лудо мотивирани и доволно дрски, безобразни и полни со самодоверба коа играат против така познати играчи.
Ми дојде, за малце да го спомнам и Констант, ама страв ми е. :pos: Као да ми е неверојатно ова што го покажува досеа, као да не ми се верува. Ама ајде, можда и со изглед ќе ги исплаши ова каталонциве, кои додуша не се ништо поголеми фаци од него.

Шиљо да изигра дрско како со Јуве кога го стави Азамоа вп џеб ќе биде интересно.
Не дека и така нема да изгубат ама за искуство да стекне добро ќе биде.
Hell кога еден Абате го изчува Роналдо цела утакмица и после го натера да се претвори во принцеза.........се е можно. :D

Иначе шала на страна за Констант,најбоље дел од играта му е градење топка,никој не може да му ја земе. Тој само кога ќе се залета ко мува без глава права на брзина грешка,и со самото тоа што излегол понапред оставил дупка позади,затоа и од контри го јадеме. Со Барса мора таа амал фацата да не ја мења и само ладно ко дибек да ги одбива нападите на каталонците.

Само прекини да нема,па макар и на пола терен да се,и од таму ќе примиме гол. :pos:На прекини највеќе се гледа колку една екипа има добра и организирана одбрана,ние немаме никаква моментално.
Галијани изјавил дека само еден тим имал полош скор од примени голови после прекин од цела лига. :facepalm: :LOL:

Абе прекини и мене ме плашат, ама уствари тие и не се многу јака страна во играта на Барселона. Сите се тие мали, ниски играчи, единствено Пике е опасен во такви ситуации и Пујол дека као животно се понаша на терен.
Ако успеат Иниеста, Педро, Чави и Меси да им се убацат на Мексес и Запата кои се барем дупло поснажни од нив и да им закачат гол со глава на прекин, тоа би било шлаг за цела сезона на нашава одбрана. :)

А Констант ќе нема многу можности за да се залетува во напад иако мислам дека се уште, засега е далеку подобар во напад отколку во одбрана, така да ќе треба максимум да извади.

Ама ајде да не си правиме теории ние, да не се појави чичко Алегри со изјава: “Ќе ни треба искуството на Антонини за натпреварот против Барселона.“

Абе прекини и мене ме плашат, ама уствари тие и не се многу јака страна во играта на Барселона. Сите се тие мали, ниски играчи, единствено Пике е опасен во такви ситуации и Пујол дека као животно се понаша на терен.
Ако успеат Иниеста, Педро, Чави и Меси да им се убацат на Мексес и Запата кои се барем дупло поснажни од нив и да им закачат гол со глава на прекин, тоа би било шлаг за цела сезона на нашава одбрана. :)

А Констант ќе нема многу можности за да се залетува во напад иако мислам дека се уште, засега е далеку подобар во напад отколку во одбрана, така да ќе треба максимум да извади.

Ама ајде да не си правиме теории ние, да не се појави чичко Алегри со изјава: “Ќе ни треба искуството на Антонини за натпреварот против Барселона.“

Не си ти таков, песимист. Или ти прекурчи више? :ROFLMAO:

Ако издржи Милан против Барселона 45 минути без да прими гол, после ги фаќа нив нервоза. Не знаат да бркаат резултат, не дај Боже ако примат еден.
И ако е паметен Алегри, да ги остави да шутираат ван шеснаесет, а внатре да ги блокираат на секаков начин.

Не си ти таков, песимист. Или ти прекурчи више? :ROFLMAO:

Ако издржи Милан против Барселона 45 минути без да прими гол, после ги фаќа нив нервоза. Не знаат да бркаат резултат, не дај Боже ако примат еден.
И ако е паметен Алегри, да ги остави да шутираат ван шеснаесет, а внатре да ги блокираат на секаков начин.

Имам такви лудаци, такви муви без глави као Мексес, Фламини, Мунтари, Абате, Антонини во екипа, што ме тераат да бидам претпазлив во најмала рака! :D Иначе, сигурно дека зад се ова се крие оптимизам, таму некаде...:D А тек па ако под некоја случајност се исполни?! Нема да се живи од мене...

Иначе, тебе можам да ти кажам што мислам јас за Абате, другиве на фан-клубов не го знаат...

Абате ти е брате, Ермин значи. Буквално. Сафет. Го знаеш, знаеш како поминува улица и се ти е јасно...

Иначе само се надевам на мотивираност и дрскост дека ќе ги фатиме. Без страв, без страхопочит, тепај, удирај по нозе, провоирај, блокирај... Јебига, фудбал е... Барселона на моменти покажува слаби точки и знаци на слабост, па зошто да не биде и сега..

На купот за младинци шо е поминавме у 1/8 финале и таму ќе играме со некој си Ол Бојс на 19ти.
едит: Галијани на трибините на Интер - Mилан примавера :)

Имам такви лудаци, такви муви без глави као Мексес, Фламини, Мунтари, Абате, Антонини во екипа, што ме тераат да бидам претпазлив во најмала рака! :D Иначе, сигурно дека зад се ова се крие оптимизам, таму некаде...:D А тек па ако под некоја случајност се исполни?! Нема да се живи од мене...

Иначе, тебе можам да ти кажам што мислам јас за Абате, другиве на фан-клубов не го знаат...

Абате ти е брате, Ермин значи. Буквално. Сафет. Го знаеш, знаеш како поминува улица и се ти е јасно...

Иначе само се надевам на мотивираност и дрскост дека ќе ги фатиме. Без страв, без страхопочит, тепај, удирај по нозе, провоирај, блокирај... Јебига, фудбал е... Барселона на моменти покажува слаби точки и знаци на слабост, па зошто да не биде и сега..

Мене ми е, лани со Неста и Силва ве поминаа, знаеме како педерски, ама ипак. А сега не гледам некој така да се издвои. Можда детево Де Шиљо, ама ипак е дете, ако се потпреш на него цела утакмица, не ќе е на арно.

Да не си му во глава на Алегри сега.

It's unlikely that Robinho will be fit to face Barcelona. El Shaarawy still has mayor possibilities.
Робињо од воздухот се повредил ако не му се игра ајт во Бразил никаква корист нема оваа сезона а ќе си земе 6 мил.

Шарави јас не ни верувам дека беше повреден и му се даде одмор овој викенд затоа што играме за 3 дена со Барса.Мора и да се признае дека заслужи да биде поштеден барем на еден меч затоа што тој е играчот што го носеше тимот на грб цела полусезона.

Да кажам и јас збор-два за ова од претходната страна со Неста и Силва...Најверојатно добрата понуда од ПСЖ за Тиаго Силва им ги смени плановите на луѓето од управата за 360 степени.Они да знаеа дека ПСЖ спрема таква понуда за Тиаго 99% ќе го задржеа Неста во тимот.Очигледно беше дека милионите за Тиаго не можеа да ги одбијат,а Неста веќе беше ‘‘поранешен‘‘ Росонер и тука се создаде една огромна дупка на стоперските позиции па дојде време Мексес да ни биде главен на таа позиција.Не дека Французинов е лош играч ама играч што редовно заспива 2-3 пати на утакмица не може да се стави во групата на класа стопери.Да беше Неста до него сигурно барем 50% од неговите грешки ќе ги корегираше (а реално не направи многу грешки) и ќе имавме далеку постабилна одбрана од сегашнава со Мексес-Запата/Јепес/Бонера.

За дуелот со Барса би рекол - Господ нека ни е на помош.Шансите за да ги поминеме се 0,01% и само ако се надминат нашите играчи и дадат 200% од себе може и ќе ги изненадиме.Како фан на Милан нормално е дека се надевам на пласман во 1/4финале но и ако бидеме поразени со по 5:0 во двете утакмици нема да бидам разочаран.Пред се мора на сите да ни биде јасно дека играме против тимот што моментално е број 1 во светот и тимот што во своите редови го има Меси па и да бидеме како што кажав поразени со по 5:0 во двете утакмици не треба да се плука по играчите.Нека одиграат со срце и максимална борбеност па и да испаднеме да не ни биде криво.

Не знам дали знаете ама Неста се повлече од Милан поради тоа што повеќе не можел да го издржи темпото,па откако останавме без Силва имаше обиди Галијани да го врати ама неуспешно.
Самиот тој беше решен во заминувањето и не го смени мислењето.
Џабе се муабетите дека тоа е грешка на управата што го пуштиле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom