Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Il Milan vuole Axel Witsel, centrocampista belga in forza alBenfica Questa voce rimbalza arriva direttamente dalPortogallo dove il portale Correio de Manha parla di un'offerta di 30 milioni di euro più l'intero cartellino di Taye Taiwo.
30 :tapp: :eek:

Осеќам ќе изненадат со некој трансфер од 15-20 милиони сеа..:icon_lol: А Галијани коа се одлучува на тие пари, многу ретко греши, така да.. :) Можда Витсел, Гансо, Деде..

doplgo ja sledam situacijata so Silva i pred da zavrsi se znaev deka ke zavrsi bas na ovaj nacin... ova ne bese nisto drugo osven eden teatar za publikata se so cel da se skreni vnimanieto na navivacite i simpatizeri na Milan so cel da se o
pravda slabata IDNA transver politika...vo smisla politicki kako sto znae samo silvio i galijani so toa sto gi zapalija navivacite so prikaskata za Silva tie za da ne gi osudat zaradi toa sto nema da kupat nisto letovo ili ke zemat za bez pari nekoj. znaci preku onakvo mi e da gledam eden fudbalski velikan so tolku tituli kako se shlepa na pozajmeni fudbaleri i transveri od tipot na mesbah, traore, taiwo pa cak i nocerino i slicni pod procecni iminja.Duri sea sfativ deka celata prikazna so Thiago bese da se skreni vnimanieto vo smisla... UFF KUTETE SILVA NE GO DADOA..A NE ..ABE KUPIVME NEKOJ ? (ako mi ja sfaka nekoj poentata)..nacoci ja javnosta na nekoja bolna tocka za da ja zaboravi realnosta...daj boze da gresam i da se kupat 10 igraci letovo ama ako mu bilo pak politicka igra na skrenuvanje na vnimanje sram da mu e ...btw izvinete za fontov posto retko se logiram da pisuvam po forumi za ednas se prostuva :) pozdrav do site :)

Некако не ми е за веруење ова со Јармоленко. Галијани нејќе 15м да даде за проверен играч што има играно у појака лига а не па за украинецов. Не дека е слаб ама освен позајмица неверуем кеш дека ќе лупне.

Епа тука е прашање што е тоа “проверен“ играч... Пак ќе го спомнам Шарави и ќе ве потсетам дека не кошташе 14 милиони. Сеа дали Шарави бил “проверен“ играч па да се дае толку за него, не знам баш.

Имаат тие триста скаутирања, следења и такви работи пред да се одлучат за некој играч. Сигурно дека тоа не би била толку брза одлука, сигурно подолго го следат Јармоленко. Скаутите го одредуваат тоа “проверен-не проверен“ и секогаш има опасност од превид.

Сигурно е дека не би барале 15 милиони за него, ако не вреди барем 10... :)
А тие “проверените“ више ретко да ги најдеш за 15 милиони.. :)

Јас верувам дека ќе пукнат кеш, пред некој ден на еден од италијанскиве сајтови имаше статија за тоа колку пари ќе заштедат Милан со тоа што си отидоа многу играчи а изгледа и Фламини си оди, негде околу 55 до 65 милиони се во заштеда, лани парите што требаше да ги дадат за мистер X (Хамшик) му останаа оти не успеаа да се договорат со Наполи, а сигурно ќе фрлеа околу 20 милиони, го зедоа Таиво за без пари сега ќе го продадат за некој 6-7 милиони и од него заработка, Вила ако го продадат... Годинава Монтоливо и Траоре ги зедоа за без пари, абе ич пари немаат потрошено мора летово да го одврзат кесето :)

Ај сега веќе ко има шпекулации за Јармоленко и Витсел решив да си поиграм менаџер па си напраив една формација како би сакал да го видам Милан ако ги земат двајцава :)

431983_A_C__Milan.jpg

Кога ќе игра Пато на местото од Касано, ќе иди десно а Јармоленко пошто е левучар можи да игра и лево на местото кај што е сега Касано. То е од моите менаџерски способности, нешто подобро кога ќе ме вработат во Милан како асистент на Алегри :D

Jармоленко го сакаа и минатото лето и тогаш цената му беше под 10 мил а можеа да го земат исто и Витсел во момент кога никој не го примети неговиот талент не го сакаа ниту Реал ниту Сити сега гледам дека пројавиа интерес за него, и нормално Бенфика го зема за 8 мил а сега ќе бара над 15-20 мил, а ако почекаме уште една сезона цената ќе им биде и 30 мил тогаш веќе и побогатите клубови ќе ги сакаат па конкуренцијата ќе е поголема, исто важи и за Јармоленко после Европското првенство има да фрчат понуди за него а до лани ниеден клуб не го знаеше. И двајцата се играчи кои не се многу платени сега за сега и млади се, а кај нас можеа да зимаат по 2-3 мил ништо повеќе ако дојдеа на време.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 21:12 ---
Јас верувам дека ќе пукнат кеш, пред некој ден на еден од италијанскиве сајтови имаше статија за тоа колку пари ќе заштедат Милан со тоа што си отидоа многу играчи а изгледа и Фламини си оди, негде околу 55 до 65 милиони се во заштеда, лани парите што требаше да ги дадат за мистер X (Хамшик) му останаа оти не успеаа да се договорат со Наполи, а сигурно ќе фрлеа околу 20 милиони, го зедоа Таиво за без пари сега ќе го продадат за некој 6-7 милиони и од него заработка, Вила ако го продадат... Годинава Монтоливо и Траоре ги зедоа за без пари, абе ич пари немаат потрошено мора летово да го одврзат кесето :)

Ај сега веќе ко има шпекулации за Јармоленко и Витсел решив да си поиграм менаџер па си напраив една формација како би сакал да го видам Милан ако ги земат двајцава :)

431983_A_C__Milan.jpg

Кога ќе игра Пато на местото од Касано, ќе иди десно а Јармоленко пошто е левучар можи да игра и лево на местото кај што е сега Касано. То е од моите менаџерски способности, нешто подобро кога ќе ме вработат во Милан како асистент на Алегри :D
Еден да дојде е добро и тоа предобро а двајцата ќе биде :drk: и премногу ти е офанзивна формацијата и да дојдат нема така да играат. :D
431998_A_C__Milan.jpg

^
Па тоа е и работата да играат офанзивно, нели Берлу сака да му напаѓа тимот, а не да фрли пари и пак да се бранат, е дури тогаш ќе го испрати Галијани во пензија :icon_lol:

Не верувам дека ќе го земат овој Јармоленко иако доста се шпекулира кажаа дека ќе бидат вие 5 напаѓачи а и не ни треба напад според мене таман си е тој дел само средина да се земе Стротман и уште еден и лев бек и би бил задоволен.

Ова Ибрава дефинитивно е играч со најдобар боди баланс. Да не се губи со појаки екипи у ЛШ би бил најдобар играч.

Сите заборавате на Шарави. Моја претпоставка е дека се калкулира за таа позиција се чека да се види напредокот на Шарави па после да се видат опциите. Витсел и Јермаленко може и да бидат непотребни ако се знае дека Шарави може да го понесе товарот а како алтернативи на таа позиција би биле Касано и Боатенг. Така да мене Ригони ми е поверојатна опција. :D

Абе каков јармоленко,малку напаѓачи имаме.

Се знае,Деде/Ачерби и Стортман/Витсел.
И чао џаци.

Ги ставате као алтернативи еден на друг Стротман и Витсел. Немаат врска еден со друг тие.

Трансферот на едниот нема да смета на трансферот на другиот. Чак што више, како играчи, како позиции, двајцата се потребни.
Ако така ги поставиме работите јас пре би рекол дека Јармоленко/Витсел е тој дуел. Според ова што го глеаме на првенствово за Украина, а и според коментарите, Јармоленко многу комотно се снаоѓа и на двете крилни позиции, а и зад напаѓачите. Верувам дека ако се бара играч, се бара баш за таму. Не верувам дека Алегри би играл со тројца напаѓачи од кои едниот би играл поназад.Мислам на Касано,Ибра и Пато во прв тим.
Според мене би изгледало :
Ибра - Пато​
Јармоленко/Витсел​
Е тек зад нив би играле Боатенг,Монтоливо и можда некој нов ( ако се повампират, да се раскупуваат).​
Така да мислам дека се зборува за Јармоленко кој барем на почеток би ја играл позицијата која ја играа Боатенг и Сидорф минатата сезона. Според ова јас што го видов на претходните две утакмици за Украина, Јармоленко би бил одлична опција за таа позиција. Јас му давам предност пред Витсел кој еднаш можда сум го глеал..

Абе кој што сакаат нека донесат, ич кур не ме боли кој е и колку пари кошта, само нека биде под 23 години, и талентиран да е фала богу.. После ова со Силва почнав да губам надеш дека ќе се донеси некој по-звучно име (на Стротман и Витсел мислам со ова по-звучно :facepalm:.. )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom