Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ибра - Пато​
Јармоленко/Витсел​
Е тек зад нив би играле Боатенг,Монтоливо и можда некој нов ( ако се повампират, да се раскупуваат).​

Грешка си, Витсел нема врска со оваа позиција, он тие класичен среден играч кој знае да отидне некоаш понапред и да распали некој удар или на корнер со глава ( пошто не си го глеал, еве ако си ги глеал Евертон овој е копија на Фелаини), така да затоа се збори или Стротман или Витсел, ти си грешка !

Мада ја мислим дека Јармоленко од старт ќе си седи на клупа, позицијата зад напаѓачите најверојатно оваа сезона на почеток ќе биде за Касано, а ако дојде Јармоленко најверојатно циганчето ќе иде или у Малага или у Сантос ....

Јармоленко може игра и средина десно во 4-3-1-2 формација го имам гледано со Шведска и Германија (пријателската) само по офанзивна ќе биде таа страна не како Аквилани да биде бавен и повеќе да се губе кон центар. Само нека дојде одма ќе му најдат место. :D

Грешка си, Витсел нема врска со оваа позиција, он тие класичен среден играч кој знае да отидне некоаш понапред и да распали некој удар или на корнер со глава ( пошто не си го глеал, еве ако си ги глеал Евертон овој е копија на Фелаини), така да затоа се збори или Стротман или Витсел, ти си грешка !

Мада ја мислим дека Јармоленко од старт ќе си седи на клупа, позицијата зад напаѓачите најверојатно оваа сезона на почеток ќе биде за Касано, а ако дојде Јармоленко најверојатно циганчето ќе иде или у Малага или у Сантос ....

Во право си..прогуглав сега, се консултирав и со играва менаџер :) и вистина Витсел е класичен среден играч, моја грешка..Во тој случај и не е баш приоритет таков играч. Јас би рекол дека приоритет ни се играч зад напаѓачите и задњи везни играч со карактеристики на копач. Као Де Јонг да речеме, за прљави работи. А мислам дека Фелаини баш појше функционира као задњи везни(што би рекле Хрвативе). Според мене Фелаини е играчиште. Затоа ако го споредуваш Витсел со него, одма би го зел во екипа. Некако да се дочепаме до Фелаини, не знам..многу корисен играч според мене.

Би сакал класичен треквартиста во Милан да се земе. Играч со карактеристики на Сидорф во најдобрите денови. Со добар пас, шут, брз, дриблер, да може да повлече контра од наша половина. Не ми текнува на друга реална опција освен Јармоленко. Можда и Ериксен, мада е млад уште. Хернанеш можда. Таков некој. Се спомнува Касано за таа позиција, ама не сум многу сигурен во успехот на тој потег. Најверојатно ќе има Касано блескави моменти и асистенции на таа позиција, ама ипак не му е природна позиција. А и Касано не може да ја изигра цела сезона на едно ниво. Не верувам ни дека ќе го форсираат после операцијата не знам колку. Сакам треквартиста тука и двајца напаѓачи пред него.

Според мене, кажав и претходно, на Милан му фалат четворица. Двајца во среден ред и двајца во одбрана.
Во среден ред ни треба тип на играч како Ван Бомел и играч зад напаѓачите, а во одбрана двајца стопери, a као економично решение одлично би било едниот од нив да може и лево да игра.:) Менаџер тип на играч D (LC), кој има играно знае. :) Таков е Огбона на пример. Чисто да се најде као алтернатива и за лево, додека најдеме лев бек (каде би му дал шанса на Дидак нареднава сезона). Реков двајца стопери затоа што уопште не верувам во Мексес, поготово не за цела сезона и многу се надевам дека Ачерби или кој и да се земе за во одбрана, ќе се наметне и Мексес ќе биде негова замена. Ич, ама ич немам доверба во Мексес.

Не верувам дека се ова ќе се земе летово, ама се надевам на одбраната која ја кажав, барем еден во среден ред, па да се скрпиме додека се најде и вториот. Појше имаме можности за крпење во среден ред отколку во одбрана, каде што Галијани и скаутите немаат право на грешка ова лето.

Зашто нашиве не пробаат со Џагоев, млад е а и евтин, задња година од договорот му е, би ни легнал позади напаѓачите ко 1 на 10

Зашто нашиве не пробаат со Џагоев, млад е а и евтин, задња година од договорот му е, би ни легнал позади напаѓачите ко 1 на 10
После Жирков 18 милиони Аршавин 15 милиони Павличенко 14 милиони Погребњак, Кержаков .... Никој не ги сака скапите руси. Дечкото едно време го спордуваа со доста звучни имиња и имаше демек интерес од елитата ама ништо не искочи по што има многу фанови што го делат ставот дека не е играч за европскиот врв...
Според мене лошо беше што уште на 18 години се крена фама за него а уште полошо што газдите на руските клубови си имаат пари и можат да се инаетат со европскиве клубови. Неговата игра за ЦСКА немора ништо да значи... ти текнува оној Домингез што играше во Рубин Казан што имаше јаки утакмици во европа....

Иначе таа позиција што барате „тркач“ во средина ништо чудно да го соберат Тимошчук...само се надевам дека нема да се заглават со некој долг договор и со некоја дебела плата....
И пак го заборавате Ел Шарави во пресметкиве за играч позади напаѓачите (n)

Русите обавезно на секое првенство избацуваат по еден-двајца такви.. И ова првенство ќе биде исто, еве више почна да се збори за Џагоев.. Се согласувам со Димче за тоа. Специфичен пазар е тој рускиот.

Јас оттаму би прашал што се дешава со Салваторе Бокети. Тој беше па апла пред потпис со Милан и Рубин Казан ни го зеде во последен момент, на Прециози тогаш кеш му требаше. :) Беше пред повик за репрезентација, спремен као замена за Бонучи ако го затворат овој!:pos: Бокети може да игра и како лев бек, значи одлично 2во1 решение според мене. :) Обично Италијанците кои се надвор сакаат да се вратат во Серие А и очекувам да почнат да не поврзуваат со Бокети. 25 години има, гарант ќе се врати во Италија, јас баш би сакал Милан да го врати.

Проблем е што за него ќе се бара само кеш, нив не можеме да им подметнуваме младинци. Или едино Берлускони ако е пајтос со газдата на Рубин, не знам.. :)

После Жирков 18 милиони Аршавин 15 милиони Павличенко 14 милиони Погребњак, Кержаков .... Никој не ги сака скапите руси. Дечкото едно време го спордуваа со доста звучни имиња и имаше демек интерес од елитата ама ништо не искочи по што има многу фанови што го делат ставот дека не е играч за европскиот врв...
Според мене лошо беше што уште на 18 години се крена фама за него а уште полошо што газдите на руските клубови си имаат пари и можат да се инаетат со европскиве клубови. Неговата игра за ЦСКА немора ништо да значи... ти текнува оној Домингез што играше во Рубин Казан што имаше јаки утакмици во европа....

Иначе таа позиција што барате „тркач“ во средина ништо чудно да го соберат Тимошчук...само се надевам дека нема да се заглават со некој долг договор и со некоја дебела плата....
И пак го заборавате Ел Шарави во пресметкиве за играч позади напаѓачите (n)

Доста се спомнува за Тимошчук по италјанскиве медиуми пред некое време како шо гледав.

Доста се спомнува за Тимошчук по италјанскиве медиуми пред некое време како шо гледав.
Да ... само што проблемот е што нема европски пасош... истото важи и за Џагоев заборавив претходно да напишам... и Јермаленко.... :D

Точно и за Шарави као треквартиста. Не знам каков пас има, мислам дека немавме многу можност тој дел да го оцениме, ама има се друго што мислам дека би требало да има. Има одлична стартна брзина за таков тип на играч (што Касано нема), има добар дриблинг, добар шут.. Реално е да се проба со Шарави на таа позиција ако не се купи ништо за таму. Пореална опција ми е тој отколку Касано за играч зад напаѓачте. Според мене и пореална и попаметна.

Кол ми олд фешн али ја нејќем тркач тамо, више ако играмо 4-3-1-2 сакам тамо играч кој немора да е брз, немора да е некој посебен дриблер, али да има шут и пас као сатар!!

Некој си Руи Коста нов рецимо... Гансо е таков играч од она што сум го глеал момчево, он ми е желба мене за средниот ред, со новиот циган, со циганот што продужи, со Боатенг, со Амбро доста имамо цврстина у среден ред, туе са и Монтоливо и Акилани и мислим дека треба и туе еден добар играч али побитна ми е 10-ката !!

Аман со Гансо више ако воопшто го земеме тек во 2015 кога ќе му истече договорот, Фестер не дава пари за тоа циганот. Според мене само еден јак централен да земеме остало да се даде шанса на младичите. Де Шиљо обавезно пред било кој лев бек во моментов, за централен Кјаер/Хумелс и можда еден плеј али категорија на Снајдер. Аквилани гледам го спомињате многу, нели не му го откупија договорот?

Аман со Гансо више ако воопшто го земеме тек во 2015 кога ќе му истече договорот, Фестер не дава пари за тоа циганот. Според мене само еден јак централен да земеме остало да се даде шанса на младичите. Де Шиљо обавезно пред било кој лев бек во моментов, за централен Кјаер/Хумелс и можда еден плеј али категорија на Снајдер. Аквилани гледам го спомињате многу, нели не му го откупија договорот?
Ако идат Гансо, мојт да дојт едино со трампа за Робињо.. Според мене најпаметно би било тоа..

Ибра е трекваристата во Милан и додека он е тука не чекајте нов Руи Коста таму.

може некој да ми даде искрено мислење за Меркел, има ли надеж за тој играч ? :)

може некој да ми даде искрено мислење за Меркел, има ли надеж за тој играч ? :)

Има (y), посебно со тренер као Земан, кој љуби млади технички потковани деца, пун погодок ќе биде за кај вас !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom