Грешка си, Витсел нема врска со оваа позиција, он тие класичен среден играч кој знае да отидне некоаш понапред и да распали некој удар или на корнер со глава ( пошто не си го глеал, еве ако си ги глеал Евертон овој е копија на Фелаини), така да затоа се збори или Стротман или Витсел, ти си грешка !
Мада ја мислим дека Јармоленко од старт ќе си седи на клупа, позицијата зад напаѓачите најверојатно оваа сезона на почеток ќе биде за Касано, а ако дојде Јармоленко најверојатно циганчето ќе иде или у Малага или у Сантос ....
Во право си..прогуглав сега, се консултирав и со играва менаџер

и вистина Витсел е класичен среден играч, моја грешка..Во тој случај и не е баш приоритет таков играч. Јас би рекол дека приоритет ни се играч зад напаѓачите и задњи везни играч со карактеристики на копач. Као Де Јонг да речеме, за прљави работи. А мислам дека Фелаини баш појше функционира као задњи везни(што би рекле Хрвативе). Според мене Фелаини е играчиште. Затоа ако го споредуваш Витсел со него, одма би го зел во екипа. Некако да се дочепаме до Фелаини, не знам..многу корисен играч според мене.
Би сакал класичен треквартиста во Милан да се земе. Играч со карактеристики на Сидорф во најдобрите денови. Со добар пас, шут, брз, дриблер, да може да повлече контра од наша половина. Не ми текнува на друга реална опција освен Јармоленко. Можда и Ериксен, мада е млад уште. Хернанеш можда. Таков некој. Се спомнува Касано за таа позиција, ама не сум многу сигурен во успехот на тој потег. Најверојатно ќе има Касано блескави моменти и асистенции на таа позиција, ама ипак не му е природна позиција. А и Касано не може да ја изигра цела сезона на едно ниво. Не верувам ни дека ќе го форсираат после операцијата не знам колку. Сакам треквартиста тука и двајца напаѓачи пред него.
Според мене, кажав и претходно, на Милан му фалат четворица. Двајца во среден ред и двајца во одбрана.
Во среден ред ни треба тип на играч како Ван Бомел и играч зад напаѓачите, а во одбрана двајца стопери, a као економично решение одлично би било едниот од нив да може и лево да игра.

Менаџер тип на играч D (LC), кој има играно знае.

Таков е Огбона на пример. Чисто да се најде као алтернатива и за лево, додека најдеме лев бек (каде би му дал шанса на Дидак нареднава сезона). Реков двајца стопери затоа што уопште не верувам во Мексес, поготово не за цела сезона и многу се надевам дека Ачерби или кој и да се земе за во одбрана, ќе се наметне и Мексес ќе биде негова замена. Ич, ама ич немам доверба во Мексес.
Не верувам дека се ова ќе се земе летово, ама се надевам на одбраната која ја кажав, барем еден во среден ред, па да се скрпиме додека се најде и вториот. Појше имаме можности за крпење во среден ред отколку во одбрана, каде што Галијани и скаутите немаат право на грешка ова лето.