Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Зампарини можи да ломоти што сака, ама од кога му го зедоа Ночерино за пола милион (еееееј за пола милион бе! :pos: ), сега со вакви изјави изгледа како кловн.

Милан сигурно дека нема да донесат играч кој ќе има плата поголема од 4м евра, и тоа е многу, така да не се надевајте на име кое во моментов има голема плата, освен ако Ибра не си отиде летоска, а гледам и агентов на Силва сака да го искористи ова зашто во ПСЖ му нуделе 9м евра плата, па сега сака Милан да му ја покачат платата бајаги.
Значи не се разбравме, односно јас не се изразив соодветно. Под тоа пресврт мислев на играч од типот на Кака кога дојде.... Од Робињо би се извадила сума од околу 20 милиони што искомбинирани со некој играч како Таиво може да се дојде до вкупен капитал од 22 милиони. Више кога се дава толкава сума на пари за некој перспективен играч, Галијани нема направено некоја грешка. Од Бразил ги знаеме опциите, од Дортмунд Перишич исто е интересна опција, Витсел исто, еве и тој Јермаленко се спонува, или сосема трет. Ваков тип на играчи со возраст до 22-3 сигурно нема да бараат голема плата. Обично кај нив кога ќе дојде понуда од Милан и тим од таков ранг им се шири шупчето само за да добијат договор, а тие дебели договори ги добиваат кога ќе потпишат втор договор.

Мене многу ми се бендиса како играше сношти Стриниќ. За Анте е измислен :)

Да не го помеша фан клубов со оној на Сити или ПСЖ ?

Овие 51,5м ние нема да ги потрошиме во наредните 5 години.Можат и 10 Силви да продадат ама од на Берлу џебот моментално не гледаш 50м па и Роналдо и Меси да му ги даваат за тие пари.
Така вика Миланњус толку сме давале и не значи дека сите ќе ги купеа само пола од тие доколку го продадеа Силва. :D

Инаку давале половина сопственост на Палоски + некои деца за Ачерби, подобро ние да го земеме гледам Наполи и комшиките го сакаат па да не останеме без ништо. :ROFLMAO:

Taiwo will come to milan on sunday and then we will see what gallani will do with him he has 3 options

1-QPR for 7 mil
2-one more epl team wants him
3-make him part of Witsel deal

also Paloschi is very near to Torino and we will sell his 50% for 3.5 mil
Didac Vila -we have agrrement with valencia for 2 mil loan deal + obligation to buy for 4,4mil but Galiani told them he will wait 2 weeks for this deal.

Di Gennaro will be sold for 2.5 mil to Fiorentina.
Darmian' s half will be sold to Palermo and this is maybe one oportunity to sign Balzareti.

Таиво + кеш за Витсел ми се бендисуе .
Нз зошто не му даваме шанса на Дидак но ај нека им биде...

Serginho was on the radio saying that milan is trying to sign Dede.. he said that Allegri wants a powerfull defender along with Thiago on defense and theres also a list of players that milan is working on it.

Семоќниот Берлускони
Silvio Berlusconi: "We refused an offer of €46 million. My old Milanista heart made me say no."

Berlusconi: "We didn't change our minds. We didn't want to sell the player, but we received an extraordinary offer from PSG."

Berlusconi: "I don't believe that PSG have a reason to have an attitude like that, because we have always been clear and we're happy."

Berlusconi: "We told PSG from the beginning that we hadn't made a definitive decision, but that we wanted to hear what could be their offer"

Berlusconi: "It was only after we heard PSG's offer, and looked abroad to find a replacement, that we made our decision."

Berlusconi: "PSG gave us a very interesting offer. It was close to €46 million."

Berlusconi: "We took notice of the possibility of getting a lot of money, but we didn't find an adequate replacement for Thiago Silva."

Silvio Berlusconi. "It was Silvio Berlusconi's old Milanista heart that allowed me to reject the offer from PSG."

Berlusconi: "It's only natural that the agent will come knocking on our door, but Thiago is a great man and we can easily find an solution."

Berlusconi: "We're in crisis, and even my family was hit with a huge smack, a proper and real robbery of century. I'm referring to the €564 million in cash that we paid because of the Mondadori case. That brought us in difficulty.

Berlusconi: "It made it difficult for us to support the revenue and expenditure of Milan, so we evaluated the offers that we received."

Berlusconi: "We hope that we will have the best defence next year."

Berlusconi: "I have great affection for Galliani. Our relationship is even more consolidated and stronger than 26 years ago."

Berlusconi: "Ibra will also stay at Milan because he is the best in the role as the striker."

Silvio-Berlusconi-pervert.gif

Silvio Berlusconi: "We refused an offer of €46 million. My old Milanista heart made me say no."
Фановите во транс ! :vozbud:

Е море мочко еден,стар лисец е тој,не за џабе е во политика толку време. ;)

Подобро без никаков трансфер отколку да дојде Мудингаи па плата да даваме за играчи кои цела сезона нема да играат. :tapp:
го имаш ли гледано воопшто мундангаи?
да беше некоја година помлад, би бил и тоа како добро појачање
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 14:17 ---
Таиво + кеш за Витсел ми се бендисуе .
Нз зошто не му даваме шанса на Дидак но ај нека им биде...

Семоќниот Берлускони

Silvio-Berlusconi-pervert.gif
тоа не е берлускони!

Му ебем курварот, пак не изработа, а тој циганот ќе бара сеа цела сезона плата поголема, а нема да ја добие пошто лани добие унапреден договор, неможе тоа агентчето негово да игра курот си Галијани, и догодина пак ќе го продадемо за помалку паре најверојатно зашто више ќе чука на врата на 30-ката, али ваљда овој Деде до тогаш ќе стане зверка ....

--- надополнето: 15 јуни 2012 во 14:17 ---

тоа не е берлускони!
Ама оти не е помлад затоа и не е добро појачање играч на кој цела кариера цената му е достигнала до 5 мил не ни треба. Ако беше добар ќе си останеше во Лацио. :гик:

Gattuso: "I had many offers from Italy but I couldn't stand the thought of wearing the shirt of another Italian club than Milan."

Нешто што требаше а не го направи Маестро Пирло :)

Milan-Witsel: Conferme dal Portogallo

new confirmation comes from portugal about milan wanting to buy witsel.

Јас го гледав времето кога беше во Лацио...а ти па што се правиш дека го имаш гледано незнам:D
ДРВО! Играше во една сезона кога Лацио се бореше за опстанок... па следната обезбедија ЛШ и више чат пат играше... незнам што треба да идеш инат кога има 30 години а Лацио му е врвот на кариерата
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 15:58 ---
Нешто што требаше а не го направи Маестро Пирло :)

Milan-Witsel: Conferme dal Portogallo

new confirmation comes from portugal about milan wanting to buy witsel.
Се работеше за настап за италија на европско... Што очекуваш подобра опција од Јувентус неможеше да одбере

Ако Дидац изигра добра сезона во Валенсија може да имаме каква таква, стартна позиција околу ангажман на Алба уште во зимата, пошто му завршува договорот наредното лето иако оваа варијанта ми излега малку веројатна.
И Палоски може да се искористи како мамец за Огбона, +кеш и некој младинец.

Ако Дидац изигра добра сезона во Валенсија може да имаме каква таква, стартна позиција околу ангажман на Алба уште во зимата, пошто му завршува договорот наредното лето иако оваа варијанта ми излега малку веројатна.
И Палоски може да се искористи како мамец за Огбона, +кеш и некој младинец.
Вила ќе оди во Валесија бидејќи Алба уште ова лето си оди од таму,најверојатно Барса :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom