Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
MILANELLO - Here are the 21 players called up by Carlo Ancelotti for tomorrow's match against Arsenal:
GOALKEEPERS: Kalac, Fiori, Offredi
DEFENDERS: Bonera, Favalli, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo, Simic
MIDFIELDERS: Ambrosini, Gattuso, Emerson, Gourcuff, Pirlo, Seedorf
STRIKERS: Gilardino, Inzaghi, Paloschi, Pato, Kaka.

Јеаааааааа...Сидорф е у состав.....
Offredi - Има изгледа 18/19 год. не сум сигурен и се смета за добар голман па ќе видиме што ќе испадне од него.
Seedorf - Го земале доколку Милан има проблеми, или се повреди некој од средината.

едит. Кикс од кај знаеш дека е добар патуљакот :)

Mожните состави на дуелот со Арсенал:

AC Milan
(4-3-1-2) Kalac; Oddo, Nesta, Maldini, Kaladze; Ambrosini, Pirlo; Gattuso; Kaka; Pato, Inzaghi

Arsenal (4-4-2) Almunia; Sagna, Senderos, Gallas, Clichy; Hleb, Fabregas, Diaby, Flamini; Walcott, Adebayor

ЈБГ сум очорел :)

пс. Што му е на Берлускони што толку запнал по Касано и Адриано :uvo:

па не знам...али мислим ако го земе било кој ќе згреши.......!!!
п.с.Ќе победиме 1-0!!!

Штета ќе биде ако не игра Сидорф. Гуркуф не верувам дека ќе биде во стартниот состав (нема искуство за ваков тежпк меч). Калач, Одо, Неста, Каладзе, Малдини, Гатузо, Амброзини, Пирло, Кака, Пато, Инзаги е одличен состав во случај Сидорф да не игра.
Според мене ќе заврши 2-0 или 3-1 за Милан.

ne e budala covekot znae sto e kvalitetno, a da ve potsetam pirlo i sidorf se nasi igraci, samo imame najbos politika i zatoa jebiga

ne e budala covekot znae sto e kvalitetno, a da ve potsetam pirlo i sidorf se nasi igraci, samo imame najbos politika i zatoa jebiga

Сидорф може е и ваш играч!!!!!

Пирло да ама лоша проценка јебига

PS:Само да кажеме(да се потсетиме) дека Пирло е најдобриот Defensive Midelfilder односно на нашки кажано "либеро" на светов.

Pozz до тренерите на Интер за к*р не ве бива...

samo imame najbos politika i zatoa jebiga
Грешка, вие немате никаква политика. Нема играч што ќе остане во сеќавање со дрес од Интер....Ван Бастен, Рајкард, Руд Гулит, Савичевич, Бобан, МАЛДИНИ, Шевченко, Кака, Неста (па и Пирло, Сидорф, Инзаги и Гатузо)...... се играчи кои секој ги знае а добар дел од својата кариера (или целата) ја поминале во Милан. Кога некој ќе рече дека Интер е клуб без историја ете зашто е тоа така.
п.с. Од каде тоа Сидорф ваш играч? Колку што знам јас од Ајакс отиде во Реал, па во Интер, па во Милан. Од каде ваш играч.

ajde milan sto vikate utre dali ke ve projdeme ili ne ? ja prognoziram 1-1 :) navivacki a realno neznam :)

вие Имате најбош тим Јебига!!!

Малку за мечот со Арсенал :
Како стручњак многу го поштовам Венгер пошто е класа чоекот знае од ништо нешто да направи (за фудбалери мислам) , но кога е во прашање ЛШ мислам се е јасно , треба искуство како и на прв состав така и на клупа , а во то е слаб Арсенал сега плус што ги фати ова малерот со играчиве им се преполови и прв состав и клупа па денес на Сан Сиро ако тргнат како претходниот пат само преку КАНУ ја е*аа работата , плус ако не игра со фластер над Кака и без погруби фаули над Пато и Кака , како што имаше изјавено отиде 2/3 гола малку ке им се, како и да е очекувам сигурна победа на Милан , способни се со искуството на поединци во тимот кои играат заедно 5/6 години да појдат многу далеку барем во ЛШ , па и да се повтори 2007 , а во врска со составот што го имавте постирано мислам дека прв состав ке игра Џилардињо а Пипо ке го чува во случај да тргнат работите во несакан правец (роден е за џокер)
па вака би изгледал составот:

...............................КалаЦ..............................................

..Одо/Кафу....Неста...Каладзе/Малдини....Сержињо/Малдини.

................Гатузо..............Пирло..........Амброзини.............

........................................Кака.......................................

.......................Џила............................Пато.....................

ај со среќа после и да ги поминеме макар како на Манчестер , ако не и повеќе , ќе гори Сан Сиро.:salut:

PS. Абе ме фати нешто жал за комшииве , се во игра за купот на Италија - нивниот најпрестижен трофеј (на интер мислам)офоф!?

Одлично кажано _с_К_и_Т_н_И_ч_Е_.

Црниот е повикан за натпреварот. Yes!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom