Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Со еден збор ние сме во пол-позиција за бркање место во ЛШ в година :D пошто може преку 2 фронта да се пласираме. Ако се случи табелата да заврши вака:
1. Челзи
2. Тотенхем
3. Сити
4. Ливерпул
5. Манчестер Ј.

Дали тоа значи дека Ливерпул би извисил за ЛШ? :ROFLMAO: Или Сити нека е (ако се тие 4-ти), сеедно. Освојувањето на ЛЕ нам би ни донело 3-во-1 задоволство. Ем пласман во ЛШ, ем титула која веќе не е потценета како порано и шлагот, елиминираме еден од лутите ривали од ЛШ :pos::pos::pos:

Со еден збор ние сме во пол-позиција за бркање место во ЛШ в година :D пошто може преку 2 фронта да се пласираме. Ако се случи табелата да заврши вака:
1. Челзи
2. Тотенхем
3. Сити
4. Ливерпул
5. Манчестер Ј.

Дали тоа значи дека Ливерпул би извисил за ЛШ? :ROFLMAO: Или Сити нека е (ако се тие 4-ти), сеедно. Освојувањето на ЛЕ нам би ни донело 3-во-1 задоволство. Ем пласман во ЛШ, ем титула која веќе не е потценета како порано и шлагот, елиминираме еден од лутите ривали од ЛШ :pos::pos::pos:

не бе другар, во тој случај ке играат 5 екипи англиски во ЛШ
него никој не му ја свати поентата на Мартин [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па ете не можело 5 екипи да одат од една земја?

Па ете не можело 5 екипи да одат од една земја?

може само во случај ако екипата која ке освои ЛЕ не е пласирана во домашното првенство на место кпе води во ЛШ

Не сум сигурен ама мислам дека дури 6 екипи можат да одат од Англија, Шпанија и ваљда Германија.

Ако на пример Лестер (помина возот за нив) и Јунајтед освојат ЛШ и ЛЕ, а завршат надвор од топ 4 ќе добијат и тие 2 екипи место во ЛШ плус топ4.

Пак не се разбираме :D
И што станува со тоа место?
Работава е што ако освојувачот т.е. УТД освои ЛЕ и додатно си обезбеди место преку лигата, едно место извисува. Каде го даваат тоа место?

Најдобар случај...Јунајтед завршува топ4 ..еден од Ливерпул или Сити 5ти..и Јунајтед зема Лига Европа.
Нека цицаат педерите. :D

Е сега, прашањето тие од каде тоа место плус ако 5 екипи одат? Ваљда ќе направат малку комбинација во квалификациите со тоа што 2 екипи ќе изиграат плус квалификации во почетните кола и ќе отпадне некој..и 1 место ќе се ослободи.

Има и правило дека ако двете екипи што освојат ЛШ и ЛЕ..не се пласираат во ЛШ преку првенство...тогаш тој што освоил ЛШ оди во групи а тој ЛЕ оди во квалификации ЛШ. До душа годинава сите што останаа ЛШ и преку првенство ќе обезбедат, така да победникот од ЛЕ иде директ у групи ЛШ..

Не сум сигурен ама мислам дека дури 6 екипи можат да одат од Англија, Шпанија и ваљда Германија.

Ако на пример Лестер (помина возот за нив) и Јунајтед освојат ЛШ и ЛЕ, а завршат надвор од топ 4 ќе добијат и тие 2 екипи место во ЛШ плус топ4.
Не може 6 во никој случај. Максимум 5.

Ова второво ти е Јунајтед и Лестер плус топ 3, 4тиот ќе извисеше.

Во тој случај би извисил 4тиот од ПЛ.

Не ја научивте и не ја научивте значи. :D

Во тој случај 4тото место не оди. Порано бројот беше ограничен на 4 екипи од земја па така кога Ливерпул освои ЛШ 2005та, Евертон кој заврши 4ти не играше ЛШ следната сезона.

Во тој случај 4тото место не оди. Порано бројот беше ограничен на 4 екипи од земја па така кога Ливерпул освои ЛШ 2005та, Евертон кој заврши 4ти не играше ЛШ следната сезона.
Евертон не играше пошо испадна од Виљареал трето квалификациско коло, а Ливерпул почна од 1во.

Мартин не може да ја сфати поентата на Мартин а не па друг. :D
Премногу 'групно' т.е. лига по лига го гледа проблемот и затоа му е чудно. Има две правила за пласман, квалификација преку пласман во лигата, при што според коефициенти УЕФА доделува места на секоја лига, и квалификација со место доделено од УЕФА за не дај боже односно како награда за успехот што си го остварил претходната сезона во европските натпреварувања.

@Martin ако Јунајтед е во топ4 и освои ЛЕ, ќе се пласира директно во ЛШ според лигата а ќе биде носител на група како победник на ЛЕ (доколку не е шампион во лигата). Другото фантомско место кое те буни го добива тим од лига што и следува според ранкингот и правилникот на УЕФА. Со тоа што тој тим ќе игра квалификации и ќе се промени бројот на места за пласман во ЛШ преку квалификациите. Ако биле осум на пример, ќе бидат девет.
Ако шампион во лигата е победник и во ЛШ или ЛЕ, тогаш едно од првите места во групата го пополнува тимот со најголем ранг на УЕФА, кој не е шампион во најдобрите шест лиги. На овој принцип функционира и додавањето на место во ЛШ, тебе што те буни (со таа разлика што се гледа ранг на лига а не тим). Фантомското место шо те буни се пополнува на ист принцип како во сценариото погоре.
Ако е 5-ти, мислам ти е јасно.

Е сеа, може изгледа шашаво ама функционира. :Д

Добро бе, нели ви пишав горе. Нели разбирате англиски.

Од ПЛ одат првите 4.
Доколку освојувачот на ЛЕ е од Англија оди и тој. Доколку не е во топ 4 во тој случај одат 5 екипи.
Доколку англиски екипи освојат ЛШ и ЛЕ, а не се во топ 4 на ПЛ, во тој случај одат тие 2 екипи и првите 3 екипи од ПЛ зошто максималниот број на екипи од една земја во ЛШ е 5.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Евертон не играше пошо испадна од Виљареал трето квалификациско коло, а Ливерпул почна од 1во.

Тогаш јас сум смешил нешто, јбг пилишкарче бев тогаш. :D

Знам имаше некој спор, изгледа дали да играат на место Евертон или од 1во преткфалификациско коло. Сигурен сум дека претходно немаше правило победникот од ЛШ да се пчасира за следната. Тој случај мислам дека беше клучен за после да му се даде место во Лш на победникот безразлика како завршил во лига.

Еве @Peja989 или некој од пулците нека пише како беше.

Тогаш јас сум смешил нешто, јбг пилишкарче бев тогаш. :D

Знам имаше некој спор, изгледа дали да играат на место Евертон или од 1во преткфалификациско коло. Сигурен сум дека претходно немаше правило победникот од ЛШ да се пчасира за следната. Тој случај мислам дека беше клучен за после да му се даде место во Лш на победникот безразлика како завршил во лига.

Еве @Peja989 или некој од пулците нека пише како беше.
Така беше како што кажа, затоа што претходно Порто, Милан, Реал, Баерн и сите претходни освојувале или биле во самиот врв кога биле европски шампиони, Ливерпул беше прв (од 92ра де) шампион што не освоил место во ЛШ наредната сезона преку првенство, па му се даде шанса од 1во коло. Не постоеше опција Евертон да биде исфрлен затоа што се уште правилото шампионот директно да се пласира наредната сезона не беше во сила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom