Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
nc, nisto ne se desava, samo nie ideme.Знам дека се пишуваше претходно али да не барам.
Што ако на крај завршиме 4ти а ја освоиме ЛЕ? По автоматизам 5тиот игра квалификации за ЛШ?
Со 5то место нема шанси во ЛШ (освен нели како освојувач на ЛШ/ЛЕ).Знам дека се пишуваше претходно али да не барам.
Што ако на крај завршиме 4ти а ја освоиме ЛЕ? По автоматизам 5тиот игра квалификации за ЛШ?
Максимално педерски е така.nc, nisto ne se desava, samo nie ideme.
Ако утд е 5ти, ќе се пласира ако ја освои ЛЕ. Ако не ја освои, нема да се пласира. Не знам во што е забуната. Пишав и претходно, во хипотетички случај Лестер и Јунајтед да ги освоеја соодветните првенства, тогаш само првите 3 ќе одеа даље (ако пример Лестер е 10ти Јунајтед 5ти).Максимално педерски е така.
btw кај иде тоа место? Како ако утд е 5ти тогаш одат 5 англиски.. а како ако е 4ти, само 4?
Ми нема логика некако.
Не не.. ти не ме сфати.Ако утд е 5ти, ќе се пласира ако ја освои ЛЕ. Ако не ја освои, нема да се пласира. Не знам во што е забуната. Пишав и претходно, во хипотетички случај Лестер и Јунајтед да ги освоеја соодветните првенства, тогаш само првите 3 ќе одеа даље (ако пример Лестер е 10ти Јунајтед 5ти).
Затоа што преку ПЛ можат максимум 4 екипи да се пласираат. Јунајтед би се пласирал преку ЛЕ, а не преку ПЛ. Еве, последните 3 сезони ЛШ ја освојуваат Реал и Барса, екипи кои и преку Примера се пласираат директно во ЛШ. Дали тоа значи дека 5тиот од Примера има место во ЛШ? Секако дека не. Преку првенство, максимум 4, не може повеќе.Не не.. ти не ме сфати.
Значи ем ако бидеме 4ти и освојувачи на ЛЕ, дали 5тиот иде понатаму? Одговорот е НЕ.
Е сега како може ако Јунајтед е во топ4 + освојувач да не дадат уште едно место во ЛШ?
Што има врска ако е 4ти или 5ти?
Во случајов се остава простор за манипулации, пример УТД да му пушти место на Ливерпул во лигата и да освои ЛЕ.
Некако ми нема логика работава.
Види, хипотетички коа ќе видиш, све што треба да направи е да ја избива топката (океј, и по некоја глава)
eve ni shtoper za utre hehehehee
ЛШ игра освои освои Лига Европа, па макар и испаднал од ПЛ Јунајтед.ако јунајтед е 5 ти и ја освој ле мислам дека ке играво лига европа имаше од англија пред некоја година
Пак не се разбирамеЗатоа што преку ПЛ можат максимум 4 екипи да се пласираат. Јунајтед би се пласирал преку ЛЕ, а не преку ПЛ. Еве, последните 3 сезони ЛШ ја освојуваат Реал и Барса, екипи кои и преку Примера се пласираат директно во ЛШ. Дали тоа значи дека 5тиот од Примера има место во ЛШ? Секако дека не. Преку првенство, максимум 4, не може повеќе.
А за твоето прашање, дали некој би му пуштил место на друг, имај на ум дека финалето ЛЕ се игра после првенството, па ако сака да ризикува...
Нема додатно место бе чоекПак не се разбираме
И што станува со тоа место?
Ете Утд освојува ЛЕ и е 4ти. Можи во 2 групи ке го стават наредната сезона во ЛШ?
Ваљда ми ја разбра поентата. Преку лигата пак ке си влезат 4 екипи (3 директно и 1 квалификации). Работава е што ако освојувачот т.е. УТД освои ЛЕ и додатно си обезбеди место преку лигата, едно место извисува. Каде го даваат тоа место?