Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Тоа и ми беше муабетот, освен за ротација за ништо повеќе не е.На крај кога ќе видиш цел тим ни се сведе на играчи за ротација(+таленти, а некои и вечни) што покриваат повеќе позиции да ти играат прва постава во недостаток на квалитетни играчи.Затоа треба да се се пазари малце на квалитет и да исчисти одреден дел од просеците меѓукои и Валенсија.Варела го спомнав дека е fresh blood, млад перспективен кој напредна доста од декември до сега, офанзивно ориентиран,доста ја раздвижи десната страна и изгледа дека ќе го биде(доста потсетува на Рафаел, несудениот наследник на Гери Невил).

Од друга страна го имаш Дармијан, кој е далеку од лош играч туку е во лоша форма и според мене многу се гуши во филошофи.Кога дојде играше ѕверски поготово во дефанзива, а офанзивата според мене му е непозната бидејки ништо чудно дегенот холандски да му забранил да иде у напад, настрана што му се лоши центаршутевите(се поправа тој дел ако се потруди).

Да сумирам овие двајца ако се ротираат и паметно користат ќе си бидеме обезбедени долго време + некој може да изненади од нив двајца, а тоа значи дека нема место за ЛАВ.Секоја чест за прикажаното до сега и фала му за се, ама време е да се продолжи.
Види не си ти единствен што има ваков став . Мене вашиот став ми личи на заљубување у млади години , демек ја гледаш ти се сака и викаш поубаво јок ! После 2-3 години гледаш дека е крива у очите , појма нема од готвење и се прашуваш , што гледав јас преклани?
Форумов врие од 100% тотни подржувачи на Андер и Шнајдерлин . Уште у супа не ги ставиле а никој не гледа дека лугето се далееееку од тоа што требаше да бидат . Во таа смисла , не можам да сфатам и не гледам што видовте во Варела ( дај боже јас да не гледам убаво ) , ај за Дармијан да речеме дека е само лоша форма !

Siti kiksna, bukvalno ni se nudi toa 4to mesto.Arno ama nie ne znaeme da iskoristime.

Siti kiksna, bukvalno ni se nudi toa 4to mesto.Arno ama nie ne znaeme da iskoristime.
Следните три утакмици во ПЛ ни се против Сити во гости, Евертон дома и Тотенхем во гости. Оваа сезона веќе не се знае што може да очекуваме ама ако извади позитивен биланс од овие три утакмици би имале шанса за 4то место.

Следните три утакмици во ПЛ ни се против Сити во гости, Евертон дома и Тотенхем во гости. Оваа сезона веќе не се знае што може да очекуваме ама ако извади позитивен биланс од овие три утакмици би имале шанса за 4то место.
Па ние баш во дерби натпревари сме , кобајаги , јаки . Ете шанса и овие камуфлираниве шеици и кокошките се елита во оваа година :tapp: , поголем мотив здравје .

Па ние баш во дерби натпревари сме , кобајаги , јаки . Ете шанса и овие камуфлираниве шеици и кокошките се елита во оваа година :tapp: , поголем мотив здравје .

Особено последната утакмица во најдерби утакмицата изигравме јако. :D

Не знам дали сте приметиле, во последно време многу постираат атрактивни голови од минатото дури е невообичаено од претходно.Посебно постираат пред натпревар со историски добри голови против тогашниот противник.Може трипам, ама ептен у последно време со статии видеа од Бест,Чарлтон, Роналдо,Бекам, Руни итн...

Aбе ние зимава се поврзвавме со Дармиан, Марота ќе пробвал ова лето да го врати во Италија. Го продавате или? :)

Aбе ние зимава се поврзвавме со Дармиан, Марота ќе пробвал ова лето да го врати во Италија. Го продавате или? :)

Со 2 раце ви го даваме :icon_lol: Ако сакате и да ви платиме :icon_mrgr:

Со 2 раце ви го даваме :icon_lol: Ако сакате и да ви платиме :icon_mrgr:
Не е лош играч Дармиан, јас би го задржал уште една сезона да се види чисто дали е до кокошот шо ви е на клупа или не :)

Реално, дечкото многу покажа во предсезонските натпревари и почетокот на сезоната. Имаше утакмици на кои им ги чистеше гомната и на Смолинг и на Блинд. Потоа формата му тргна во надолна линија и од тогаш веќе не е истиот.

Не е лош играч Дармиан, јас би го задржал уште една сезона да се види чисто дали е до кокошот шо ви е на клупа или не :)

Далеку е од лош. Дефанзивно по неговиот дел е одличен, започна фантастично, но од по мечот со Арсенал од Октомври/Ноември месец кога Санчез му го зеде умот не знае кај тера до ден денес. Офанзивно исто така не е којзнае што. Стално кога игра неговата страна е мртва, а ај тоа еден центаршут нема погодено како што треба. Варела со 5 утакмици како првотимец ни се чини Кафу како да го имаме во офанзивен бек во споредба со Дармиан.

Околу дефанзивните проблеми изминатиов период можеби држи вина и останатите негови колеги од последната линија и ете да е под вина на ЛВГ, но офанзивно не верувам дека би се подобрил. Не сум го следел во Торино доволно за да судам дали повеже му лежи Сериа А, но севкупно освен добриот старт до мечот со Арсенал беше топ, но потоа бележи голем пад.

Единствена добра страна му се дуелите 1 на 1 каде знае да го прочита противникот и да ја одземе топката, ама потоа во напад колку лоши комбинации прави е друг муабет.

Далеку е од лош. Дефанзивно по неговиот дел е одличен, започна фантастично, но од по мечот со Арсенал од Октомври/Ноември месец кога Санчез му го зеде умот не знае кај тера до ден денес. Офанзивно исто така не е којзнае што. Стално кога игра неговата страна е мртва, а ај тоа еден центаршут нема погодено како што треба. Варела со 5 утакмици како првотимец ни се чини Кафу како да го имаме во офанзивен бек во споредба со Дармиан.

Околу дефанзивните проблеми изминатиов период можеби држи вина и останатите негови колеги од последната линија и ете да е под вина на ЛВГ, но офанзивно не верувам дека би се подобрил. Не сум го следел во Торино доволно за да судам дали повеже му лежи Сериа А, но севкупно освен добриот старт до мечот со Арсенал беше топ, но потоа бележи голем пад.

Единствена добра страна му се дуелите 1 на 1 каде знае да го прочита противникот и да ја одземе топката, ама потоа во напад колку лоши комбинации прави е друг муабет.

Реално, дечкото многу покажа во предсезонските натпревари и почетокот на сезоната. Имаше утакмици на кои им ги чистеше гомната и на Смолинг и на Блинд. Потоа формата му тргна во надолна линија и од тогаш веќе не е истиот.

Во дефанзива пособено 1 на 1 е одличен, одлично чита игра. Офанзивата стално му беше слаба страна додуша и Вентура повеќе го форсираше дефанзивно ако не се лажам (тренерот на Торино). Мислам дека во дефанзива проблемот му се можеби и другите играчи или пак тренерот. Неможи 2-3 сезони да игра одлично, иако ќе речат претходно дека бил не знам само добар нема врска, никој го немаше толку на око земено потоа експлодираше на 23-4 години и сега да се изгуби, сепак за играта која ја форсираше Торино или имаш мозок и си добар дефанзивно или не. Сепак е сеуште млад 26 не се кузнај колку за дефанзивец.

Во дефанзива пособено 1 на 1 е одличен, одлично чита игра. Офанзивата стално му беше слаба страна додуша и Вентура повеќе го форсираше дефанзивно ако не се лажам (тренерот на Торино). Мислам дека во дефанзива проблемот му се можеби и другите играчи или пак тренерот. Неможи 2-3 сезони да игра одлично, иако ќе речат претходно дека бил не знам само добар нема врска, никој го немаше толку на око земено потоа експлодираше на 23-4 години и сега да се изгуби, сепак за играта која ја форсираше Торино или имаш мозок и си добар дефанзивно или не. Сепак е сеуште млад 26 не се кузнај колку за дефанзивец.

Стално за оцена на играч треба 2 сезони. За објективна оцена зборувам. Првата година е година горе долу на адаптација, втората е за со ладна глава да се суди. Засега освен добриот старт кој на сите не импресионира, во продолжението не ги оправдува очекувањата. Е сега дали ќе се одлучиме за летово да го даваме зависи дали ќе остани ЛВГ и евентуално новиот какви планови има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom