Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Не знае κај теρа стаρиов инат невиден ова денес беше очобол му се погоди годинава да е четвρти и од 10 победи ни се едвај тρи заслужени мојсиии вρати се

B7Flm0nCUAAzrYc.jpg:large

Falcao didn't even stay to watch the game! Something's wrong?

I ova e del od filozofijata.. Gi uci da znaat da prifatat poraz :)

Kaza ednas deka ne sme igrale dobro a sme bile 4ti, sto ke se slucelo koga ke sme igrale dobro.. a mene me interesira dali voopsto nekogas ke igrame dobro..

Манчестер излезе на нерешено но изгуби, оправдувања на сите страни. Едноставно е, промашена тактика, тактичко самоубиство и дотепување од страна на Куман. Треба да му е срам да даде таква изјава, демек ние глупи сме па не гледаме што се случувало на терен. Кажа демек за 6 месеци резултати, зар ова ли се тие резултати, на олд трафорд со НУЛА шутеви кон гол па уште и изјавава му е незнам, демек Манчестер проба да победи само што противникот не си даде автогол ....
Да згреши многу со тактиката , нешто испробуваше , и он исти ко стариот ,се у лош момент наоѓа да прави некој експерименти.
За изјавата , си знаеш дека таков е , можно е да искочеше и да каже Де Геа не бил на ниво и затоа сме изгубиле :)
Мене лично не ми беше лоша играта , само грешки имаше многу , Руни дали два паса точни имаше , мата и ангеле ко да играат прв пат заедно, смолинг мислам му висеше црвениот над глава , ....
Мислам таа раштрафената формација јас што ја турив сабајлево ке изиграше подобро.
Но се ова иде на глава на ЛВГ , гури и Гигси се гледаше колку е нервозен.[DOUBLEPOST=1421010976][/DOUBLEPOST]
Го цитирам постов по наредба на Донев :D

Еве ја да ти кажам дали е точно ова или не.

Точно е.

Мојс после 21 меч:

11 победи- 1 победа повеќе од ЛВГ
4 нерешени-3 помалце од ЛВГ
6 порази - 2 повеќе од ЛВГ

35 дадени гола- 1 повеќе од ЛВГ
24 примени - 3 повеќе од ЛВГ

37 поени за двајцата

7мо место - 3 помалку од ЛВГ
Оди пренеси му

Последно уредено:
Океј е де. Не е ферски после пораз одма да му се нафрлиме на ЛВГ, кога може да се случи ваков крах. И на САФ во минатото му се случувале вакви порази. Играчите се тие. Тие што се вратија од повреди не се доволни меч фит, а другите стартуваат скоро секој меч и тука владее факторот замор. Јас ја насочив вината во тактичката поставеност зошто со моменталниот ростер мораше да излезе со друга формација. Ди Марија тотално загубен во сојата улога денес. Можеше комотно уште од сам старт да игра на позиција на Руни.

После овој натпревар и јас сум сигурен дека треба да се зимаат крила.[DOUBLEPOST=1421013497][/DOUBLEPOST]Сигурен сум дека ако Ван Гал беше на 6 - 7 место ситуацијата помегу тренерот и фановите ќе биде иста како минатата сезона кога сите сакаа да се отпушти Мојс,има среќа Ван Гал Арсенал,Ливерпул и компанија не брилјираат и тие како нас оваа сезона.
Нека се соземат со време и да заиграт како што играа пред 4 - 5 кола.

И чудно е ама ќе кажам,на тимот му недостига ЕШЛИ ЈАНГ!!

Последно уредено:
За Ерера МОРА да се направи место во прв тим, и не знам зашто се инаети Ван Гал.
Ерера знае и да шутне надвор од 16 метри, знае да даде пас нанапред.

Ова денес беше многу лошо, безидејност, немање реализација, Смолинг изнаса топка на противничка половина.

За Ерера МОРА да се направи место во прв тим, и не знам зашто се инаети Ван Гал.
Ерера знае и да шутне надвор од 16 метри, знае да даде пас нанапред.

Ова денес беше многу лошо, безидејност, немање реализација, Смолинг изнаса топка на противничка половина.
Или па Смолинг мава петици со 6 противнички играчи околу него , чист аматеризам :D

Брбља Ван Гал цело време како сака да ја подобри играта, и во некои мечеви, игравме баш онака како што сакав, шанси, реализација, пасови, пресинг и за истите мечеви викаше дека тоа е играта кон која цели да го донесе Јунајтед.

Али, штом дојде време за утакмица, се знае, 3-5-2. Денес комотно можеше да игра со 4-ца позади.
Не е ни прв пат, ни последен пат Валенсија да игра десен бек.

Срамно е со Ди Марија, Руни, Мата да немаш удар во рамки на гол 90 минути. Форсираш центаршутеви, а нема кој да скока на нив. Челси цело полувреме не успејаа да ги пробијат со нафрлени, сега и ние истото го правевме.

Куман и 2-те утакмици тактички го надмудри Ван Гал, иако првата ја добивме ради неизнудената грешка на Фонте, и закованиот Форстер на линија за голот на Перси.

Не сака да игра со 4-ца позади, а форсира игра со крилни бекови кои денес немаа 1 центаршут успешен.
Му требаат 3 добро уиграни централни дефанзивци за 3-5-2.
Не знам како не си ги согледува грешките. Оваа формација не е креативна.

Стави го Ди Марија на позицијата на која играше у Реал, тоа е позицијата што му лега, на истата и во Аргентина го играат.
Блинд го враќа од скоро 2 месечна пауза директно во прв тим. Што се деси со match fitness?
Шо втора утакмица по ред не му ја завршува. Или оправи го како што треба, или не го форсирај.

Толку многу грешки денес, боже сачувај. Почнува да ми иде на живци што седи горе како шарлатан кога гледа дека долу на тимот не му иде како што треба.

Ако продолжи со оваа 3-5-2, ова ке биде мачно за гледање до крај на сезона.

Јa дa сум тренер, нa билo кoј клуб, Кристијaнo и Меси дa ми ги дaдaт у еден трaнсфер рoк, немa дa им дaдaм дa се прaвaт гaзди кaкo штo тoa му е дoпуштенo нa Ди Мaријa. Искренo мислев декa Вaн Гaл никoгaш немa дa си гo дoзвoли тoa aли... Чoвекo се пoнaшa премнoгу нoншaлaнтнo и незaинтересирaнo, и зaрaди тoa сигурнo јa губиме титулaтa, a и ќе ни биде пекoлнo тешкo дa oбезбедиме ЛШ.

Греoтa е нa тaкви игрaчи и пaри дa се влечaт кaкo цревa пo терен, пoрaз нa душa нa тренерскиoт персoнaл и слaбите припреми зa мечoт.
Тoлку.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ди Марија веќе неколку меча игра како да не доручкувал од сабајле. Центаршутевите му се нула, не стигаат ни до прва статива, ударите му се по земја, се влече топката мислиш теренот е полн со вода, сестра ми посилно ќе шутне од него.

Ди Марија веќе неколку меча игра како да не доручкувал од сабајле. Центаршутевите му се нула, не стигаат ни до прва статива, ударите му се по земја, се влече топката мислиш теренот е полн со вода, сестра ми посилно ќе шутне од него.

Колкава е сестра ти ? За другар прашувам.:pos::pos::pos:

Морав извини

Не го разбирам ова „ја губиме титулата“. Као да сме биле пред почеток на сезоната главни фаворити за освојување на истата. Се знаеше што ќе биде цел оваа година, пласман во ЛШ.

Колкава е сестра ти ? За другар прашувам.:pos::pos::pos:

Морав извини
јас слободен сум инаку фин дечко сум никој збор лош не кажува за мене :smirce:
22 години имам и не ми е проблем ако е до 4 +- :toe:
и да, сериозен сум со муабетов!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom