Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ван Гал се испостра втората сезона ама не може да кажиш дека бил дно менаџер.
Ако мислиш парите решаваат се, и Ливерпул троши многу пари, зошто не е кандидат за титула секоја година? Не е се до парите. Многу лошо е ако се изгуби победничкиот идентитет на клубот а колку подолго се држи на 5-6 позиција, толку се поголеми шансите да оди на полошо.
Од кога ФСГ го купија Ливерпул, по сезона грос трошиме околу 80тина милиони фунти ама со продажба не надминуваме повеќе од 30м, што е смешно, ако сакаш да бидеш претендент за титула.
Во врска со Ван Гал, кажав дно, за неговото време во Јунајтед. Очекувавте од него да изгради тим, да смени генерација, да промовира таленти и што ти јас знам а ги извади само Рашворд, изнакупи скапи играчи како Ди Марија и Мата, го позајми Фалкао, сите тројца не покажаа ни 20% од тоа што се очекуваше итн итн...

Едно што може да му бидете благодарни е што избаци небитни играчи кои Мојс немаше гз да ги избаци али и дека ве напуни со глупости, реално напуни. Лупна 30м за Шо, не знам таму колку за Рохо и Дармиан.

Мојс го зема Мата. Исто не сфаќам зошто Шо го ставаш во глупостите. Настрана што Јунајтед сигурно ќе одеше по него, без разлика кој ќе ни беше тренер тоа лето.

Изгледа специјалниот стварно полудел по Погба,ненормална сума на пари е во прашање :D Дај го циганот и да си играме.

Па Педи Креранд вчера се издаде "ненамерно". Мене уште не ми се верува дека тргнале да го купат, ама ако навистина испадне ќе ја купат буквално титулата за оваа сезона.

Па Педи Креранд вчера се издаде "ненамерно". Мене уште не ми се верува дека тргнале да го купат, ама ако навистина испадне ќе ја купат буквално титулата за оваа сезона.
Што рече Пади?

Не си во право. Воопшто не си во право.
Да се врати времето, лично јас, исто би направил. Потполно исто.
Клеверли своевремено беше Погба за Погба. Иако Погба не доби некоја голема минутажа, неможи да речиш дека не доби никаква шанса. Погба не покажа ништо, ама баш буквално ништо. И ако мислиш дека Погба беше кај нас она што е во Јуве, исто многу грешиш. Таленти ко Погба имавме и имаме. Види што се случи/случува со Јанузај. Дечкото сварно може да биде играч од светски размери.
Преокретот со Погба беше тоа што Конте го стави во оган, буквално во оган. Исто првиот (не така мал) период во Јуве, Погба беше дрвце за подоцна благодарејки на Конте и Пирло да израсне ова што е денес. Колку сакаш негирај го фактот али Погба стана играчиште во Јувентус, кај нас беше САМО талент.
Околу Ферги. Незнам зошто толку хејт кога тој со тие играчи освои титула со ТОН поени пред вториот и целосна доминација, впрочен и сезоната кога сити ни ја лапна титулата исто беше, али еднаш на 1000години се дешава толкава предност некој да изгуби. Од друга страна Реал го направивме гашти во ЛШ. Да, со Керик, Флечер, Нани итн. Големиот Реал. Тоа што чакир не унакази, нема да го коментираме.
И околу Барса. Ме интересира кој тим во тој период имаше јајца да и парира на Барса? Барса големиот Реал го толчеше по 5-0. Тоа докажува тој период колку класи беше повисоко према другите.
Како прво не хејтам повеќе е реално гледање на работите не значи ако се збори за Ферги да не смее да се критикува.Поентата е што последните сезони после Роналдо Ферги ја еба работата.Не е само за Погба ситуацијата иако не знам од каде викаш шанса му била дадена влезе само од клупа неколку утакмици и плус беа форсирани играчи како Гибсон Клеверли Рафаел во средина пред него.Епа замисли се да си и ти Погба и да гледаш како некој е пред тебе иако си подобар сто пати од него.Ги следам и фан сум на Јунајтед од 1996 од ерата на Кантона и верувај ми знаел Ферги да го одврзе ќесето-сезоната кога освоивме тројна круна Јорк беше англиски рекорд трансфер а Стам беше најскап одбранбен.Во 2002 Верон беше платен 29 милиони фунти а Руд 19 мил фунти.Е како после Роналдо да нема вредност на пазарот демек да не се троши и да се крпиме со Обертани,Бебиња,Тошиќи,Хенриикези се кој до кој.Ниеден атрактиве играч да не се донесе после Роналдо освен Перси(29 год).А за тоа што освоил две титули од можни 4 после Роналдо а пред тоа имавме сериа од 3 по ред и што Барса два пати не понижи во финале тоа е само Ферги кривец.Кој е искрен ќе каже такви две финалиња со толку разлика на квалитет како шо игравме со Барса немало и ќе нема.А и со Реал да бевме подобри ама на крај знаеш шо беше разликата?Реал од клупа ги внесе Модриќ и Игуаин е такви играчи прават разлика а Реал ги имаше на клупа.А ние со Клеверли Флечер Кагава толку бе братче.Имаш Ферари а му ставаш навлаки од Шутка работава беше последните години.

Не си во право. Воопшто не си во право.
Да се врати времето, лично јас, исто би направил. Потполно исто.
Клеверли своевремено беше Погба за Погба. Иако Погба не доби некоја голема минутажа, неможи да речиш дека не доби никаква шанса. Погба не покажа ништо, ама баш буквално ништо. И ако мислиш дека Погба беше кај нас она што е во Јуве, исто многу грешиш. Таленти ко Погба имавме и имаме. Види што се случи/случува со Јанузај. Дечкото сварно може да биде играч од светски размери.
Преокретот со Погба беше тоа што Конте го стави во оган, буквално во оган. Исто првиот (не така мал) период во Јуве, Погба беше дрвце за подоцна благодарејки на Конте и Пирло да израсне ова што е денес. Колку сакаш негирај го фактот али Погба стана играчиште во Јувентус, кај нас беше САМО талент.
Околу Ферги. Незнам зошто толку хејт кога тој со тие играчи освои титула со ТОН поени пред вториот и целосна доминација, впрочен и сезоната кога сити ни ја лапна титулата исто беше, али еднаш на 1000години се дешава толкава предност некој да изгуби. Од друга страна Реал го направивме гашти во ЛШ. Да, со Керик, Флечер, Нани итн. Големиот Реал. Тоа што чакир не унакази, нема да го коментираме.
И околу Барса. Ме интересира кој тим во тој период имаше јајца да и парира на Барса? Барса големиот Реал го толчеше по 5-0. Тоа докажува тој период колку класи беше повисоко према другите.
Како прво не хејтам повеќе е реално гледање на работите не значи ако се збори за Ферги да не смее да се критикува.Поентата е што последните сезони после Роналдо Ферги ја еба работата.Не е само за Погба ситуацијата иако не знам од каде викаш шанса му била дадена влезе само од клупа неколку утакмици и плус беа форсирани играчи како Гибсон Клеверли Рафаел во средина пред него.Епа замисли се да си и ти Погба и да гледаш како некој е пред тебе иако си подобар сто пати од него.Ги следам и фан сум на Јунајтед од 1996 од ерата на Кантона и верувај ми знаел Ферги да го одврзе ќесето-сезоната кога освоивме тројна круна Јорк беше англиски рекорд трансфер а Стам беше најскап одбранбен.Во 2002 Верон беше платен 29 милиони фунти а Руд 19 мил фунти.Е како после Роналдо да нема вредност на пазарот демек да не се троши и да се крпиме со Обертани,Бебиња,Тошиќи,Хенриикези се кој до кој.Ниеден атрактиве играч да не се донесе после Роналдо освен Перси(29 год).А за тоа што освоил две титули од можни 4 после Роналдо а пред тоа имавме сериа од 3 по ред и што Барса два пати не понижи во финале тоа е само Ферги кривец.Кој е искрен ќе каже такви две финалиња со толку разлика на квалитет како шо игравме со Барса немало и ќе нема.А и со Реал да бевме подобри ама на крај знаеш шо беше разликата?Реал од клупа ги внесе Модриќ и Игуаин е такви играчи прават разлика а Реал ги имаше на клупа.А ние со Клеверли Флечер Кагава толку бе братче.Имаш Ферари а му ставаш навлаки од Шутка работава беше последните години.

UNITED'S FIXTURE CHANGES FOR LIVE TV
Manchester United fans can now plan ahead for August and September following confirmation of the Premier League matches to be shown live in the UK on Sky Sports and BT Sport.

The first six league games under Jose Mourinho's management will all be shown live by one channel or another, beginning with the opening weekend trip to Bournemouth which will now be played on Sunday 14 August at 13:30 BST.

The introduction of regular Friday-night fixtures makes the earliest possible impact on the Old Trafford calendar, with United's first home match being moved from its provisional date of Saturday 20 August to Friday 19 August at 20:00 BST.

The full list of Reds fixtures in August and September to be shown on live TV is as follows:

AFC Bournemouth v Manchester United (Live on Sky Sports)
Sunday 14 August, 13:30 BST

Manchester United v Southampton (Live on Sky Sports)
Friday 19 August, 20:00 BST

Hull City v Manchester United (Live on BT Sport)
Saturday 27 August, 17:30 BST

Manchester United v Manchester City (Live on Sky Sports)
Saturday 10 September, 12:30 BST

Watford v Manchester United (Live on BT Sport)
Sunday 18 September, 12:00 BST

Manchester United v Leicester City (Live on Sky Sports)
Saturday 24 September, 12:30 BST

One further fixture change confirmed by the club is that the away match against Crystal Palace on Tuesday 13 December will move to Wednesday 14 December due to our participation in the Europa League. Kick-off at Selhurst Park will be 20:00 BST.

Кога можеа Роналдо, Бејл, Нејмар, Суарез да вредат толку пари тогаш може и Погба во денешно време да вреди волку. Истото што го имаа направено овие играчи да вредат толку го има направено и Погба и се гледа дека е типот е ѕвезда, затоа париве не треба да се жалат.

Ако го купат Погба, тимот е скоро комплетен, ќе остане една слаба позиција, десниот бек. Се друго е покриено. Блинд не треба да се продава, ќе може да ротира на лев бек. Изгледа дека за Депај нема место во Манчестер, посебно по доаѓаето на Михтаријан. На лево пред Марсијал нема шанса да фати место, на десно не може од Ерменецот, на Ибра му е загарантирано местото во нападот, а реално и Рашфорд е пред Депај. Најдобро да го продадат, сигурен сум дека во друг клуб ќе може да биде одличен играч. Мата, Депај, еден од резервните голмани, Ерера, тоа се први на листата за продавање.

Ама вие не разбирате дека Погба тогаш беше детиште, ултра талентирано, но сепак детиште и не беше никаков фактор за да диктира услови, колку и каде ќе игра. Цела своја кариера во Јунајтед Ферги јасно ставаше до знаење дека клубот е секогаш на прво место и никој не е поголем од клубот и од него. Избрка играчишта ко Бекам,Кин,Нистелрој, Стам проблем бил некој умислен мочко, кој во то време немаше ни 10 натпревари одиграно за клубот. И затоа не го сакам Погба во Јунајтед. Не го оспорувам фактот дека е еден од најдобрите, ако не и најдобар на својата позиција, ама е циган и во случај да го потпишиме плукаме на се што има Ферги направено за Јунајтед.

Точно, беше ултра талентиран и не покажа којзнае колку дека ќе биде вреден 120 милиони, ама покажа доволно за да му биде понуден нов подобрен договор, но егото на ферги скапо не кошташе и тоа во повеќе наврати.Уште од првото деби против Стоук на ОТ, за 10 минути при решен резултат си играше ку*ташак у свој шеснаестерец со стоките од стоук и се виде дека ќе го биде, доволно говори изјавата на Сколс и мислам Ферги или Мулестин дека бил зрел за првотимски фудбал а враќањето на Сколс ја одложило таа одлука иако играше по малце.

Несомнено е дека Ферги е гениј и со дрво играчи правеше чуда, но крупните одлуки у последниот период доста ги зезна, Погба и Хазард киднаа дека нејќеше да им плати повеќе пари на агентите, а клубот беше во еконосмки peak period прв на Форбс листата за најбогати/најмоќни/еконски стабилни клубови, после пазареше доста таленти и просеци, лошо тимче му остави на Мојс( знам дека ќе се фатите за разликата од 11 бодови и сл, ама едноставно доста играчи беа прегорени, а други просеци) па и назначувањто на Мојс може беше негова грешка но и сплет на околности.Згора на тоа беше против Мурџо(не знаеме како ќе испадне ситуацијата со него) и сакаше да го фрли у оган Гигс во премногу осетлив период за состојбата на клубот(пред се економска) и се заради тоа што егото му беше до вис кренато јер Моу го одби пред некоја година кога отиде у Челзи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom