Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Крос и Матуиди врвен среден ред? :D

Изгледа имаме раличен концепт за тоа што се врвни фудбалери.

Инаку, се разбира дека еден врвен фудбалер не значи титула, ама сигурно значи дека ако немаш врвни фубалери, нема ни титули.
Можеби Крос, Матуиди не се Модрич и Иниеста класа, ама се и тоа како играчи кои што носат титули, а не се ништо помалку од Погба според мене. Да Погба е млад има простор за напредок сеуште, ама моето мислење е дека преголема сума на пари е тоа. Многу подобри играчи од него беа платени за помалце пари а имаат постигнато огромен ефект во нивните тимови.
Јбг, различен концепт имаме за играчите.

Гледам на Челзи лошо им дојде Мурињо Матиќ што им го врати :icon_lol:

Гледам на Челзи лошо им дојде Мурињо Матиќ што им го врати :icon_lol:
Фрос, Матич е вратен за 40 милиони, разумна сума на трансфер маркетот не за 120. Не ги давам јас парите од џеб знам, ама едноставно мене како навивач ми пречи вакво расфрлање со пари. Како што кажав, разбирам да се дадат 70-80 милиони но 120 никако. Што е премногу е премногу.

Можеби Крос, Матуиди не се Модрич и Иниеста класа, ама се и тоа како играчи кои што носат титули, а не се ништо помалку од Погба според мене. Да Погба е млад има простор за напредок сеуште, ама моето мислење е дека преголема сума на пари е тоа. Многу подобри играчи од него беа платени за помалце пари а имаат постигнато огромен ефект во нивните тимови.
Јбг, различен концепт имаме за играчите.

Крос и Матуиди се далеку од светскиот крем на фудбалери од среден ред. Ми е страв да помислам колку некреативно и досадно би изгледал среден ред составен од Матуиди и Крос.

Едноставна е работата. Сакаш да се мериш со европската клупска елита, ќе си купиш елитни фудбалери. Барса на пример е прејака, затоа што најмалку 3 од 10 најдобри светски фудбалери играат таму. Со Крос и Матуиди не се парира на Барса.

Фрос, Матич е вратен за 40 милиони, разумна сума на трансфер маркетот не за 120. Не ги давам јас парите од џеб знам, ама едноставно мене како навивач ми пречи вакво расфрлање со пари. Како што кажав, разбирам да се дадат 70-80 милиони но 120 никако. Што е премногу е премногу.
Ама маркетиншката вредност на Матиќ и на Погба не е иста, нели? :) Те сфаќам што сакаш да кажеш ама денес фудбалот е станат Гејм оф Тронс. Никој не бира ни средства ни ништо за да остане или да се докопа до врвот.
Друго, кога купуваш класа играч, и да не успее, можеш пак да го препродадеш со мала загуба, како ние АДМ. Блинд, Рохо, Ерера на крај плафон Евертон или Њукасл за 5 милиони.

Ама маркетиншката вредност на Матиќ и на Погба не е иста, нели? :) Те сфаќам што сакаш да кажеш ама денес фудбалот е станат Гејм оф Тронс. Никој не бира ни средства ни ништо за да остане или да се докопа до врвот.
Друго, кога купуваш класа играч, и да не успее, можеш пак да го препродадеш со мала загуба, како ние АДМ. Блинд, Рохо, Ерера на крај плафон Евертон или Њукасл за 5 милиони.
Да точно за маркетиншката вредност се согласувам. Но Барса еден Суарез го плати 80 милиони кој што има ненормално значајна улога во тимот и е далеку далеку подокажан од Погба. Да, не играат иста позиција, не може да ги споредувам индивидуално квалитетите нивни, но Погба до сега мене ме нема убедено дека би го имал истото влијание кај нас како овој во Барса или како Роналдо кога отиде во Реал.
Затоа велам дека 120 милиони се премногу.

Крос и светска класа играч го ставаат во иста реченица... Полека со заклучоците за Шнајдерлин пошто тек допрва ќе го видите во право светло.

Ова со Погба го гледам како.. еве ви го играчот, напрајте ни го класа. Колку чини? 100м.
ОК.

Види го бе, да не беше Раиола немаше сега да го лупате на Ибра и Мкхтаријан, а богзнае дали ќе имавте шанси да преговарате и за Погба :D. Човекот ви ги носи сите негови играчи, вие го пцуете, мрш...

морав да ти реплицирам :kuracc:
Да де, ни ги носи на поклон онака пријателски.Дека не сака. Од сите трансфери заедно сигурно ќе има ќар 40М. еххх љубоФ...

Сами сме доведени у ситуација да мора да преплаќаме играчи. Да сакаше Реал да го купи, ќе им го дадоа за 100М евра. Ама бидејќи ние сме Манчестер кои минатите 2 трансфер периоди се искурчивме дека можеме по 200М фунти да потрошиме за еден трансфер период нормално е дека секој не научи дека сме златна гуска за пари. Башка и у лига европа сме нормално е ова што ни прават. 120М евра за Погба + 25М за свињата дебела на гладно срце. Како ме бодат у очи оние 25М , да дае господ последни да му се....

Да де, ни ги носи на поклон онака пријателски.Дека не сака. Од сите трансфери заедно сигурно ќе има ќар 40М. еххх љубоФ...

Сами сме доведени у ситуација да мора да преплаќаме играчи. Да сакаше Реал да го купи, ќе им го дадоа за 100М евра. Ама бидејќи ние сме Манчестер кои минатите 2 трансфер периоди се искурчивме дека можеме по 200М фунти да потрошиме за еден трансфер период нормално е дека секој не научи дека сме златна гуска за пари. Башка и у лига европа сме нормално е ова што ни прават. 120М евра за Погба + 25М за свињата дебела на гладно срце. Како ме бодат у очи оние 25М , да дае господ уште 5 пати по толку да земи и да има помалку од 24ч да ги искористи

мала исправка

Па Крос не е светска класа?Мелеше на светско прв тим во Германија прв тим во Реал е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom