Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

незнам што ти е чудно...нани не ни игра за вас и моментално нема тим кој би дал пари за него ....башка не зема мала плата така да со таков трансфер ве ослобудваат од платата на Нани...
По твоево Јунајтед треба да го даде и Нани и плус пари да плати. :icon_lol:

Види, двете реченици ти се контрадикторни. Не сакам да влегувам во дискусија кој е базирана на шпекулации и утре може да биде ветер во магла. Но ако е сериозно твоето размислување, значи Нани е играч кој не можеме да му извадиме ни 5м евра така?! Јас сигурен сум дека нема тим од врвот на Италија што нема да прати понуда ако Јунајтед му ја стави таа вредност (зошто сигурен сум дека може да се продаде и повеќе). Другото е проста математика, мислам нема потреба да пишувам.

Само што сите се/сте влезени во филм дека Јунајтед има играчи кои не вредат ни цент, а бидејќи има пари (демек врнат да Олд Трафорд), може и си има право секој клуб да бара ненормални цени за нивните играчи. Не дека Јунајтед не им даде доволно причини последниве две лета за тоа, ама треба да се има малце осет :D
реално не вреди ...човекот лани во најголема криза на јунајтед воопшто не ни играше ...т.е ретко кога и од замени влагаше....ако можеше да извадите поголема пара од Нани до сега ќе го продадевте...најголем проблем зашто клубовите не го бараат е високота која Нани ќе ја бара а реално не ја заслужува...не сум воопшто контрадикторен со тоа што пишав...па ќе кажам дека реална вредноста му е на Видал 60 милиони....ама не реков дека јуве ќе прифати таа понуда затоа кажав 60 + нани би ги задоволило двете страни...

ManUtdThird14-2.jpg

Третиов е стварно :drk:

Еве еден шо нуди и принтање на име и број и спонзор на опремата :rolleyes: ама не се залетувајте пошто нема никаков фидбек скор.

еве и други слики од опремата што наводно ја продава:
http://www.soccerfan5.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=41
Сликиве ветуваат (y)

Инаку и мене многу ми се прави кеф за дресче ама изгледа ќе си почекам до година кога ќе легне логото на адидас напред :vozbud:

Последно уредено:
По твоево Јунајтед треба да го даде и Нани и плус пари да плати. :icon_lol:
не реков и плус пари да плати...поубаво е да се ослободите од нани него ли да дреме на клупа и да не игра а притоа да зема толкава плата...

Многу пари се тоа, не можеш Нани и Чичарито заедно да ги процениш на 20 милиони евра, они ако ги проценуваат на толку добро али нашиве не смеат да ги проценат на толку зошто тогаш тоа се бедни 16 милиони фунти. Збориме за Нани кој можеби не е во форма ама искуство во секое можно фудбалско натпреварување и не е стар а Чичарито е исто докажан играч со можност да напредува и млад е. Шејн Лонг за 12.5 милиони фунти отиде од Хал во Саутемптон, па може и ние да им извадиме сигурно повеќе од оваа сума поединечно на двајцата. Да може да се договори некоја сума 35 - 40 милиони фунти + Нани во тој регион тогаш би била добра зделка вака е многу. Ако според нив вака целата зделка вреди 65 милиони евра со Нани и Чичарито за нас треба да вреди 75 - 80 милиони евра со што ние Видал би го процениле на 45 и Нани и Чичарито на 30 - 35 милиони евра.
Мислиш дека би го продале Нани и Чичарито за 30-35 милиони евра? Мексиканецов може да извади 15, има комерцијална вредност, ама Нани ќе стане втор Андерсон. Има 5 годишен договор со огромна плата и никој нема да сака да ризикува да го купи. Ќе си шета по позајмици додека не му истече договорот.

Не може да се споредуваат со просеците, затоа што тие немаат огромна плата. Медиокритетските тимови имаат многу пари од ТВ права, ама не сакаат да ги инвестираат во плати, затоа си играат со огромни суми за просеци.

Последно уредено:
реално не вреди ...човекот лани во најголема криза на јунајтед воопшто не ни играше ...т.е ретко кога и од замени влагаше....ако можеше да извадите поголема пара од Нани до сега ќе го продадевте...најголем проблем зашто клубовите не го бараат е високота која Нани ќе ја бара а реално не ја заслужува...не сум воопшто контрадикторен со тоа што пишав...па ќе кажам дека реална вредноста му е на Видал 60 милиони....ама не реков дека јуве ќе прифати таа понуда затоа кажав 60 + нани би ги задоволило двете страни...
Ако реално не вреди, зошто Јувентус би прифатил таков дил?!? Изгледа нафта тие пијат во Торино. :unsure:

Ако реално не вреди, зошто Јувентус би прифатил таков дил?!? Изгледа нафта тие пијат во Торино. :unsure:
Ваљда алегри има некоја замисла за Нани и мисли дека може паметно да го искористи и единствен начин на кој би го земале јуве во тим е тој...ти што мислиш колку ќе може да извадите за нани? убаво пишаа погоре...иста ситауција ко со андерсон е..за Андерсон извадивте пари?

Ваљда алегри има некоја замисла за Нани и мисли дека може паметно да го искористи и единствен начин на кој би го земале јуве во тим е тој...ти што мислиш колку ќе може да извадите за нани? убаво пишаа погоре...иста ситауција ко со андерсон е..за Андерсон извадивте пари?
Може да биде како Андерсон не викам не, ама сеуште може да се извади некое евро. Не знам за цена, вредноста на играчите и цената по која се продаваат е многу нестабилна и секој трансфер се изненадувам. Но не можам да се сложам дека не вреди воопшто т.е. 0 евра.

Може да биде како Андерсон не викам не, ама сеуште може да се извади некое евро. Не знам за цена, вредноста на играчите и цената по која се продаваат е многу нестабилна и секој трансфер се изненадувам. Но не можам да се сложам дека не вреди воопшто т.е. 0 евра.
Не ме разбра убаво...не дека не вреди ич...Вреди само во случај доколку драстично прифати да ја намали платата и манчестер прифати да го продадте за сума од 5-7 милиони евра ...ама само во тој случај....

Оставете го Андо настрана аманте. Величе не може да се стави во иста реченица со него, камо Нани. Андо е приказна за себе и еден од милениците на САФ кои ја подобруваа атмосферата во таборот. Сите сте го заборавиле Нани изгледа од минатото и што е спремен да направи. Минатата сезона ако се земе за репер Руни или РВП не би вределе ни 15м на пазаров, камо Нани и слични. Жими ДДГ кој имаше добра сезона и Јанузај. Затоа јас искрено не би ја зел минатата сезона за репер.
Е сега кога еден Вермален со милион повреди и 2 не одиграни натпревари во низа замина во Барса за 15м фунти, Нани сигурно може да ја достигне таа сума или нешто помала. Од припремиве се гледа јасно дека не му е цел да остани во Јунајтед и тоа е негово право. Нани е далеку од лош играч, туку доколку има желба за залагање може да ора по терен. Нешто што се случи против Реал на реваншот на ОТ. Исто и Чича. Играч кој гарантира најмалку 10 гола по сезона и тоа од клупа сигурно би вредел околу 15м фунти. Значи приближна вредност која може да се заработи за Нани и Чичарито би била во граница од 25 до 35м евра. Знам дека претходно напоменував фунти, но тоа е таа горна сума која би ја добиле од секој играч поединечно. И исто според мене не е прифатлив дил од 60м евра плус овие двајца за Видал, зошто би дошла груба сума од 80+ милиони евра за Видал што е доста многу. Поготово кога на трансфер пазар се продаваат играчи како Цеск за 30м, пред 2 години Модрич за слична сума, сега Крос за 25м, како и Мата и Озил со далеку подобри натпревари во покомпетитивни натпреварувања како ПЛ и Примера и ЛШ за 45м.
Сериа А во вакво издание не е мерило за билдање на сума, поготово кога играчи како Ламела кој мелеше во Серија А а во ПЛ е катастрофа, Освалдо исто, Гастон Рамирез за кого се сметаше за еден од големите потенцијали во Серија А. Тие играчи играа одлично за своите клубови, а во ПЛ е друга приказна. А еден Џервињо на пример кој во Арсенал беше доста лош за околу 15м во Рома е Роналдо за таков тип на компетитивно натпрварување и според мене и покрај сите врвни карактеристики за Видал сметам дека и сумата од 60м евра е доста висока, но за нас ете прифатлива зошто имаме потреба од таков играч, а се плус над таа сума е премногу. Да зборуваме за компетитивна Сериа А како пред 10 години е друг муабет, но со ваква лига каква што е во моментов и Кака и Зидан во нивни најдобри времиња би се продале за драстично помали суми од тие кои ги издвои Реал за нив.

А оти се замарате толку не ми е јасно? Најискрено и нека ги дадат Чичарито и Нани и 40м фунти за Видал ич нема да ми чуе. Со заминувањето на тие 2ца апсолутно ништо не губиме, а со доаѓањето на Видал добиваме многу. Единствено само може после константно да не заебаваат при трнасфери, да барат малце повеќе пари од што треба. За Херера и Шо што фрливме по 30м ич не се замаравте, сеа ви смета. Нели на крај, секако ние не ги даваме парите.

Ај вака да одиме:

1. Ги продаваме Нани и Чичарито за 30м фунти, а не го купуваме Видал, ни било кој друг квалитетен играч од средниот ред
2. Даваме 40м + Нани + Чичарито и го добиваме Видал

Што ви одговара повеќе?

П.С. Ова само во случај се да е океј со коленото на Видал.

Ајде бе и вие не бидете интересни, ќе купуваме играчи, мало морген, мора ли и наредна сезона да играме ЛШ?
Златни пријателски, златен Карлинг куп...

Точно е ова што се пишува демек ако ја одбијат нашата понуда(или пропадне трансферот) ќе треба да платат 75% од понудата за рохо на таа агенцијата која ја зборевте(што го поседува) ?
Исто и на ббц има статија за играчов и ситуацијата.
Ваљда ќе дојде овој на сила кај нас. #МасониСуМеџуНама

Го сакам Видал у состав, али што е многу, многу е.
Нивното си го ценат, нашето не.
Дечкото има 27 години, и страшна повреда зад себе. Плус играше Светско целосно неопоравен.
Нека им седи на Јувентус, имаме и друга поефтина опција, Стротман.

Јасно ке се стави до знаење која ке биде целта на овој тим до крајот на преодниот рок. Ако се земе централен, и средишњак, плус крило, може да се смета дека тимот ке има високи дострели.

Ако си останеме некомплетирани, тогаш топ 4 ке биде целта.

Ко за крај, defying fact, од сите тимови во ПЛ, клубот со најмалку засилувања е, Манчестер Јунајтед. 2.

Затоа и не ме чудат изјавите на Сколс, па после на Гери, дека овој Јунајтед нема шанси да ја освои ПЛ оваа сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom