Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Испуштивме таков играч (Дембеле),но има уште еден што е таков профил на играч којшто навистина ми е "фатен на око" ,а тоа е Стротман,но сепак ни тој нема да го земиме,а за овој сум скептичен не знам оти ама то е...
Топ е овој, сегде игра во одбрана и во средина, само тоа што е африканец го кочи највише :D нека се откаже од репрезентација уште сега :Р

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
И ќе оди на африкански куп баш кога ја кршиме сезоната по обичај, во јануари/фебруари и ќе ни е најпотребен :) затоа не сака Фергусон африканци.
Добро тоа е точно ама тоа не е толку долг перид ќе се снајеме и без него како Челзи издржуваа без тогаш нивните најдобри играчи Дрогба и Есиен кога одеа на африканскиот куп.

Реакцијата на Сколс по голот на Клеверли: :pos:

199862_473899422630323_1284412877_n.jpg

Топ е овој, сегде игра во одбрана и во средина, само тоа што е африканец го кочи највише :D нека се откаже од репрезентација уште сега :Р

Не сум гледал многу многу шкотскава лига,но со исфрлањето на Ренџерс мислам дека веќе Селтик нема реален конкурент за титулата така да... таа лига има еден владетел.. :ROFLMAO:

Реакцијата на Сколс по голот на Клеверли: :pos:

Уште комунистиве ве лажат, кај може ова да е после голот на Клеверли кога голот беше 71`, а сликава е во 76` кога Сколс стана да се спрема за да влезе во игра, ама немаше прекин и влезе во 79` минута.

Ванјама ми е еден од фаворитите од реалните трансфери што може да ги направи клубот. Висок, силен играч кој може еднакво добро да игра и во одбраната и во средината. Во моменталниот ростер ни фали баш ваков профил, плус тоа што може да игра како бек е голем плус знаејќи ни ја среќата со повредите во одбраната. Мислам дека Ванјама е нереална трансфер мета за во јануар поради тоа што веќе играше во ЛШ и нема да ни биде достапен на тој фронт и тоа што Ферги прво ќе почека целосно да ја согледа ситуацијата со Флеч пред да донесе конечна одлука дали да купи таков играч.

Друга позитива е што мислам дека не би коштал повеќе од 10-12м фунти што и не е лоша сума на денешниот трансфер пазар. Навикнат е на островски фудбал, а и деновиве во Дејли Меил имаше статија како Мартин Фергусон веќе го скаутирал Ванјама на утакмиците во ЛШ за да види како ќе се снајде против посилни екипи од тие во шкотската ПЛ и дека наводно бил задоволен од тоа што го видел, иако имаше и изјава од играчот каде вели дека сака да остане во Селтик, ама шансата да игра за Јунајтед доаѓа еднаш и не верувам дека ќе ја пропушти.

Околу АКП мислам дека и Кенија не ни игра толку често во групната фаза како Камерун, Нигерија или БСК, а за постите мислам дека не треба да се секираме зошто населението во Кенија е преку 95% христијанско така да за разлика од некои други африкански играчи и за ова не треба многу да се секираме (y)

гледам негде се шпекулира дека се врзуваме со детево: Според линков што го гледам, има некои потези што последно сум ги видел кај зидан и роналдињо! Не би било лошо да се проба, а? :)

Мене ме потсетува на Лука Модриќ, и тоа премногу, само што детево игра со лева нога ...

Чим бил Мартин да го гледа Виктор значи реален е интересот, зошто тој е шеф на скаутите во Европа и го гледа за да донесе краен заклучок. Има други што оперираат на тој фронт секојдневно пред тој да гледа :)

Кога заврши трансфер периодов на главна имаше статија, демек за сите наши 4 засилувања кој весник прв објавил дека сме заинтересирани и за чудо овие мирор први беа за трансферот на Кагава.:)
Како и да фалеше да видам талкспорт дека први кажале за некој трансфер па да се отрујам :facepalm:

Не бе све исто им било сеа гледам, само овој Марига не го користи Ванјама презимето, ваљда се договориле уште од мали така за да не ги мешаат :)

Victor_Wanyama.jpg

Инаку да, ова е копито што ни треба ама скептична сум за трансферов затоа што знаеме дека Фергусон не сака африканци и муслимани поради нивните обврски/пости :)
Али за Селтик овој бил клучен играч според нивните фанови у освојување на титула (не дека е нешто тешко таму да освоиш титула), најконстантен играч им бил.
Да не испадне и овој после како Оба феми Мартинс со годините :D Мора овој да се земе исти копачки користиме.:LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom