Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Chombe_United
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Секој обичен човек може да свати дека и Руни е човек кој понекогаш може и слабо да одигра, не е идеален, но во тој случај треба друг да реагира со тоа што ќе го повлече од теренот.

Многу јасно, ама се додека го имаме овој состав на располагање, никогаш нема Руни да биде повлечен од теренот, освен не дај Боже поради повреда. Знае и тоа добро да направи од ништо нешто, имало 100000 утакмици кога не играл добро, ама на крај успеал да постигне гол и да победи Јунајтед. Од кој "подобар" ќе чекаме гол? Од младината?

Незнам кој погоре спомна оти руни го чуват по 2ца и за тва неможе од него сичко да се очекува. Значи роналдо не игра кај нас 1 сезона па за да не го знаат другите доволно добро и да го остават по 3-40 гола да дава, и него го чуваа, ама у него беше силата на МЈ (поздрав до канал). Сакам да кажам оти руни га нема таа фудбалска моќ шо га има роналдо и тука губеме ние.

Видејте го само арсенал, сите играче шо играат у првио тим коо се ги купиле дали се вределе 30м заедно, а саа можат сите 1 по 1 слободно за по 30м да ги продават. Ние сме слични как арсенал.

Па точно е тоа. Колку го чуваат кога игра осамен во нападот??? Дури мислам и дека 3ца. Роналдо не играше истурен напаѓач, логично не може него да го чуваат 2ца, пошто игра во поголем радиус на теренот и не е последен играч. Викаш го оставаат да дава по 3-40 гола. Дали не мислиш дека со самото присуство на Руни и Тевез (невероватно брзи и опасни напаѓачи) тој не добива многу повеќе простор? Па противниците не смееја да мрднат пошто кога се пазеа од исток, голот ќе го примат од запад, т.е не знаеја како да се одбранат против таков силен тим. А дали сега Руни ја има таа поддршка од сегашниот состав што тогаш ја имаше Роналдо? Јас мислам големо НЕ. Лесно е кога во тимот на сите страни имаш перфектни индивидуалци, дури и еден Пандев го изјави тоа, не е исто да чека топка од некој во Лацио, или од тиквата Илче Наумовски 5 минути за еден пас, туку овде му е Снајдер, Камбијасо итн.

Руни ја нема фудбалската моќ кога губиме? Па и тој е човек и може да не изигра некогаш на потребното ниво. Да беше Роналдо сега во овој момент во тимот, а да ги нема Руни и Тевез ќе дадеше 40 гола? Мало морген. И неговите ќе беа од пенал, чат пат слободен удар. Колку утакмици имало Роналдо да не го бива? Еве зашто со Милан дозволи еден Гатузо да му се исмејава? Па не мрдна Роналдо тогаш. И нормално не победивме. Зошто појма немаше во финалето со Барселона? Осети како е да играш истурен напаѓач а? Тешко е некако таму.

Сакам да кажам дека тимот не ни е ист тогаш и сега, и не може да споредувате така. Од кај да знам, ако го немало Руни, можда Роналдо немало да постигне ниту 15 голови, колку што сега има Руни, а тоа е одлично. Зашто Руни игра многу подобро кога Бербатов е во тимот, отколку Овен или општо? Па Бербатов навлекува 3ца дефанзивци на него и асистира како никој во Манчестер, ако се смеете вие бавен ваков, таков, Ферги не е глуп и не за џабе изјавува дека како тандеми ќе ги игра Руни-Берба или Овен-Берба. Од друга страна друго е со Руни и Овен, еве сме играле и така, Овен дреме нон стоп у 16кот противнички и чека да заврне дожд. Мора да има разновидност во нападот, па затоа се комбинираат различни типови на играчи. Мислам дека и овој пример ја објаснува разликата за силината на тимот во зависност од моменталните играчи на теренот.

А Арсенал не можат да ги продадат секој играч посебно по 30 милиони, пошто како прво не вредат толку. Денилсон, Едуардо, Бендтнер, Ебуе, Гибс, Вела...никој од овие не вреди толку, освен Волкот да кажеме дете со огромен потенцијал. Тоа се исклучоци во секој тим, па така и Роналдо кај нас. Како второ чекаат 100 години за токму тие фудбалери да му донесат некој трофеј на клубот, а не е финтата да ги направат и да ги шутнат. На Венгер тоа не му е целта. Тој сакаше да изгради тим кој понатаму ќе освои нешто. И ние воопшто не сме слични со Арсенал, ние освоивме еден куп трофеи изминатите сезони, додека они заборавија како уствари изгледаше трофејот.

Не споредувам Јувентус со Манчестер Јунајтед далеку од тоа, види ми ја прво поентата па после коментирај. Ја споредувам формата на Манчестер Јунајтед и Милан, играта на Милан и Манчестер Јунајтед.

Ја споредив играта на Милан против Јувентус, Џенова...со играта на Манчестер против Бирмингем, Лидс (мада куп ова...со сосем невобичаен состав). Значи не мешај баби и жаби. Биди малку реален дека играта на Јунајтед во МОМЕНТОВ не е баш тоа што го посакуваме.:smir:

Се е јасно, ама не може да споредуваме Милан-Јувентус како било, па Манчестер со не знам кој. До 16 февруари може да се издесат едно 1000 работи шо може да ја сменат ситуацијата. Може да се смени формата на некој од тимовите. Па нели на почетокот на сезоната беше обратно? Милан никаде ги немаше. Шо ако се повреди некој од најбитните играчи? Што ако некој добие црвен картон или невнимателен пенал? И двата се клуба се гиганти, па може се да се случи и затоа не давам предност никому, пошто се ќе се измери на теренот во тој момент. А претпоставките месец дена порано мене не ми значат ништо. Поздрав!

horaziocain.jpg

Да ве надополнам!:D Нашиот Хорацио шета сам!:pos2::pos2::pos2:

Харго, Рио и Царот во тренажен процес... Убавини :) Мислам Барнли ќе го изеде крапот за сите наши лоши игри во последно време.

Харго, Рио и Царот во тренажен процес... Убавини :) Мислам Барнли ќе го изеде крапот за сите наши лоши игри во последно време.

Браво за изјавава, преку к*р ми е од песимизам на форумов :smir:

Конечно некој оптимист на форумов да видиме сите в га*и се испосерија од Милан:(:(:(:(:(:(

Манчестер Јунајтед и Реал Мадрид во битка по Каналес:

Расинг Сантандер се надеваат дека ќе успеа да го задржат младиот играч Серхио Каналес нудејќи му нов договор.
canales1.jpg

18-годишниот среден играч има договор со Расинг Сантандер до Јуни оваа година, а Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед бурно ја следат неговата ситуација.

Каналес во дуелот против Севиља во изминатото коло постигна 2 погодоци и со тоа го крена вниманието на целата шпанска јавност, а и пошироко.

„Тој има талент, фантастички квалитети и се надевам дека ќе стане се подобар.“
- беа коментарите на тренерот на Расинг, Михел Ангел Португал.

Ветеранот на Расинг, Пабло Пинилос исто така го пофали својот млад соиграч.

„Тој е чудовиште. Има одлични квалитети. Ќе биде голем играч.“

Затоа претставници на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед веќе влегоа во контакт со неговиот агент.

Според Марка, Реал веќе доставил понуда до Расинг иста како онаа кога го купуваа Гарај, Реал да го откупи а играчот да остани да игра таму уште сезона, две. Сепак, Марка е наш весник, па тоа е тоа .:wink:

Многу јасно, ама се додека го имаме овој состав на располагање, никогаш нема Руни да биде повлечен од теренот, освен не дај Боже поради повреда. Знае и тоа добро да направи од ништо нешто, имало 100000 утакмици кога не играл добро, ама на крај успеал да постигне гол и да победи Јунајтед. Од кој "подобар" ќе чекаме гол? Од младината?

Па точно е тоа. Колку го чуваат кога игра осамен во нападот??? Дури мислам и дека 3ца. Роналдо не играше истурен напаѓач, логично не може него да го чуваат 2ца, пошто игра во поголем радиус на теренот и не е последен играч. Викаш го оставаат да дава по 3-40 гола. Дали не мислиш дека со самото присуство на Руни и Тевез (невероватно брзи и опасни напаѓачи) тој не добива многу повеќе простор? Па противниците не смееја да мрднат пошто кога се пазеа од исток, голот ќе го примат од запад, т.е не знаеја како да се одбранат против таков силен тим. А дали сега Руни ја има таа поддршка од сегашниот состав што тогаш ја имаше Роналдо? Јас мислам големо НЕ. Лесно е кога во тимот на сите страни имаш перфектни индивидуалци, дури и еден Пандев го изјави тоа, не е исто да чека топка од некој во Лацио, или од тиквата Илче Наумовски 5 минути за еден пас, туку овде му е Снајдер, Камбијасо итн.

Руни ја нема фудбалската моќ кога губиме? Па и тој е човек и може да не изигра некогаш на потребното ниво. Да беше Роналдо сега во овој момент во тимот, а да ги нема Руни и Тевез ќе дадеше 40 гола? Мало морген. И неговите ќе беа од пенал, чат пат слободен удар. Колку утакмици имало Роналдо да не го бива? Еве зашто со Милан дозволи еден Гатузо да му се исмејава? Па не мрдна Роналдо тогаш. И нормално не победивме. Зошто појма немаше во финалето со Барселона? Осети како е да играш истурен напаѓач а? Тешко е некако таму.

Сакам да кажам дека тимот не ни е ист тогаш и сега, и не може да споредувате така. Од кај да знам, ако го немало Руни, можда Роналдо немало да постигне ниту 15 голови, колку што сега има Руни, а тоа е одлично. Зашто Руни игра многу подобро кога Бербатов е во тимот, отколку Овен или општо? Па Бербатов навлекува 3ца дефанзивци на него и асистира како никој во Манчестер, ако се смеете вие бавен ваков, таков, Ферги не е глуп и не за џабе изјавува дека како тандеми ќе ги игра Руни-Берба или Овен-Берба. Од друга страна друго е со Руни и Овен, еве сме играле и така, Овен дреме нон стоп у 16кот противнички и чека да заврне дожд. Мора да има разновидност во нападот, па затоа се комбинираат различни типови на играчи. Мислам дека и овој пример ја објаснува разликата за силината на тимот во зависност од моменталните играчи на теренот.

А Арсенал не можат да ги продадат секој играч посебно по 30 милиони, пошто како прво не вредат толку. Денилсон, Едуардо, Бендтнер, Ебуе, Гибс, Вела...никој од овие не вреди толку, освен Волкот да кажеме дете со огромен потенцијал. Тоа се исклучоци во секој тим, па така и Роналдо кај нас. Како второ чекаат 100 години за токму тие фудбалери да му донесат некој трофеј на клубот, а не е финтата да ги направат и да ги шутнат. На Венгер тоа не му е целта. Тој сакаше да изгради тим кој понатаму ќе освои нешто. И ние воопшто не сме слични со Арсенал, ние освоивме еден куп трофеи изминатите сезони, додека они заборавија како уствари изгледаше трофејот.

Не го свати Канал шо сака да каже, не ме свати ни мене.
Е добро, ако го чуват Руни 3ца, значи ние имаме 2ца слободни играче шо може дека сакат да одат сами (хех)... ак го чуват него 2-3ца значи има простор и за другите нели? нее баш как ти шо мислеш, нее тва фифа или фм. А коо играат со 5 у средина нели влечат некој од одбраната за да напраат простор за руни, ама он ќе оде од аут линијата ќе га фате топката и ќе проба еден шут од ќошо на 16те м. веќе коо коментираш на мои постове, коментири на сичко шо сам кажал, оти убаво напомених оти руни уништува голем дел од акциите. Точно е оти у добар тим е полесно да играаш, ама и одговорноста е поголема, а јас и у други постове имам кажано оти со еден нов играч у составо се мене цела игра, па за тва лани и саа не играме исти фудбал, руни играа неприродно за него, тва нее негов стил. И убаво си кажа коо се пазат од запад голо ќе доо од исток, коо го чуват руни голо ќе дојде од валенсија, гигс, ама они се тикви нели?! Едноставно начино на игра е сосем различен, мош и ферги не треба да оде на рекорде 100утакмици се со различен состав да излева од претходнио, ама тва он го знаа најубаво, оти га гледа моменталната форма, концентрација, заинтересираност, психичка подготвеност и др фактори на сите играче.
Да, Роналдо имаше голема помош од Руни и Тевез, а Руни немаше ли подршка од Роналдо и Тевез, па и он да даде 3-40 гола? епа тука се мере квалитето, кој как ќе се наметне на тимо. Финалето у рим, роналдо појма немаше, ама за разлика од руни и другите, он најного се трудеше да направе нешто. и колко утакмици е имало роналдо да не играа добро а да даде 1-2 гола, да реше утакмицата. колко руни? ич!!! ако не играа цел тим добро и руни не играа, шо не беше случај секојпат со роналдо. И те подржувам тва шо викаш за Бербатов, точно е, и јас го аресам как играч, интересен стил на игра има, елегантно, само шо му треба малко повеќе за да га пополне таа разлика, а у последно време и со повреда играа, а на почетоко сите се слагааме оти е ного сменен у играта, и јас сам уверен оти ферги не згреши со бербатов, само тука има ного факторе шо не дозволуват он да се покаже (лани наметнанио Роналдо, сега повреда..) и него нема да го продаде додека не го донесе у правата форма.
Се фаќаш за дрвото Бендтнер, Гибс и Вела шо заедно у цела сезона имат 1 полувреме изиграано... кажи нешто за фабрегас шо у секој момент можат да го даат за 50м, за ван перси, за диаби, насри, едуардо, вермаелен шо играа полвина сезона там му се качи цената дупло. Арсенал имат се, само напаѓач немат, нема кој да им завршува акциите и за тва венгер очајно тера некој да купе, ама и он как ферги, не некој со набиина цена. Венгер го граде тај тим, ама секоо лето му зимат по 2-3 играча оти му дават големи паари за них, и он е единствен менаџер шо е у позитива од трансферите. МЈ е сличен со арсенал оти нее как реал, сити, челзи, главните играче да ги купува за по 40-50м. Тие трансфере шо ги праа ферги за по 20-30м, тие се разликата шо ние освојуваме титули а они не.
И дај некој нека ми каже кои ни се последните 3 гола од прекин од корнер со глава? ојде си роналдо и нема кој да рипа на корнер ебаго, и видич го нема, нема и од тука кој гол да даде, или ќе ми кажеш нема кој добро да нафрле од корнер? :helou: Поздрав :wink:

Од истиот веб сајт. Х

Кога веќе сакате да се информирате за случувањата со Јунајтед надвор од теренот читајте од квалитетни интернет страни, а не гол.ком каде што се пишува се живо. Гол.ком и слично отварајте ги чисто за разонода, кога нема шо да се прави, и не се замарајте многу што се пишува таму. :smir:

Не го свати Канал шо сака да каже, не ме свати ни мене.
Е добро, ако го чуват Руни 3ца, значи ние имаме 2ца слободни играче шо може дека сакат да одат сами (хех)... ак го чуват него 2-3ца значи има простор и за другите нели? нее баш как ти шо мислеш, нее тва фифа или фм. А коо играат со 5 у средина нели влечат некој од одбраната за да напраат простор за руни, ама он ќе оде од аут линијата ќе га фате топката и ќе проба еден шут од ќошо на 16те м. веќе коо коментираш на мои постове, коментири на сичко шо сам кажал, оти убаво напомених оти руни уништува голем дел од акциите. Точно е оти у добар тим е полесно да играаш, ама и одговорноста е поголема, а јас и у други постове имам кажано оти со еден нов играч у составо се мене цела игра, па за тва лани и саа не играме исти фудбал, руни играа неприродно за него, тва нее негов стил. И убаво си кажа коо се пазат од запад голо ќе доо од исток, коо го чуват руни голо ќе дојде од валенсија, гигс, ама они се тикви нели?! Едноставно начино на игра е сосем различен, мош и ферги не треба да оде на рекорде 100утакмици се со различен состав да излева од претходнио, ама тва он го знаа најубаво, оти га гледа моменталната форма, концентрација, заинтересираност, психичка подготвеност и др фактори на сите играче.
Да, Роналдо имаше голема помош од Руни и Тевез, а Руни немаше ли подршка од Роналдо и Тевез, па и он да даде 3-40 гола? епа тука се мере квалитето, кој как ќе се наметне на тимо. Финалето у рим, роналдо појма немаше, ама за разлика од руни и другите, он најного се трудеше да направе нешто. и колко утакмици е имало роналдо да не играа добро а да даде 1-2 гола, да реше утакмицата. колко руни? ич!!! ако не играа цел тим добро и руни не играа, шо не беше случај секојпат со роналдо. И те подржувам тва шо викаш за Бербатов, точно е, и јас го аресам как играч, интересен стил на игра има, елегантно, само шо му треба малко повеќе за да га пополне таа разлика, а у последно време и со повреда играа, а на почетоко сите се слагааме оти е ного сменен у играта, и јас сам уверен оти ферги не згреши со бербатов, само тука има ного факторе шо не дозволуват он да се покаже (лани наметнанио Роналдо, сега повреда..) и него нема да го продаде додека не го донесе у правата форма.
Се фаќаш за дрвото Бендтнер, Гибс и Вела шо заедно у цела сезона имат 1 полувреме изиграано... кажи нешто за фабрегас шо у секој момент можат да го даат за 50м, за ван перси, за диаби, насри, едуардо, вермаелен шо играа полвина сезона там му се качи цената дупло. Арсенал имат се, само напаѓач немат, нема кој да им завршува акциите и за тва венгер очајно тера некој да купе, ама и он как ферги, не некој со набиина цена. Венгер го граде тај тим, ама секоо лето му зимат по 2-3 играча оти му дават големи паари за них, и он е единствен менаџер шо е у позитива од трансферите. МЈ е сличен со арсенал оти нее как реал, сити, челзи, главните играче да ги купува за по 40-50м. Тие трансфере шо ги праа ферги за по 20-30м, тие се разликата шо ние освојуваме титули а они не.
И дај некој нека ми каже кои ни се последните 3 гола од прекин од корнер со глава? ојде си роналдо и нема кој да рипа на корнер ебаго, и видич го нема, нема и од тука кој гол да даде, или ќе ми кажеш нема кој добро да нафрле од корнер? :helou: Поздрав :wink:

Не знам шо не сум сфатил. Ние имаме слободни играчи у средина, ама секое коло истиот муабет е, дека нема кој да шутне. Нели гледаш дека, Керик, дава на Флечер, Флечер на Валенсија, овој ако не успее да центрира пак враќа, па ќе не блокираат и ја враќаме топката уште поназад. Нели сите тоа го приметивме? Кој да шутне? Со Бирмингем само Сколс шо шутна еднаш непрецизно, тоа беше. Џабе е шо има простор за другите кога нема финиш. Ви запнавте да го критикувате Руни. Со Виган имаше гол и асистенција, претходно со Хал гол и 2 асистенции, и на 2те утакмици беше играч на натпреварот. Тоа што шутира од ќошот на 16те, тоа му е стил на игра. Шо сакаш да прави акробации и сам да се дрибла??? Па не се сите исти. И сега изиграа 1:1 на скијачкиот терен, т.е нивата на Бирмингем и одма Руни не можел ништо да направи, а игра сам у напад. Па не е он програмиран ебаго секоја утакмица да растура. Иначе ни фифа играм ни фм, така да...

Руни уништува дел од акциите. Јас колку шо знам тој е најдобар реализатор во тимот, следствено сите други уништуваат, ама од Руни се чека голот, па ако промаши тој е виновникот. Кој е тој напаѓач шо не уништува акции? Твојот Роналдо шо промаши на 0:0 со Барса? Ај молим те кажи ми...па изгубија ли 1:0 на крај??? И јас сега ќе кажам дека Реал се глупи, изгубија од Барса пошто Роналдо промаши 1000%на шанса, а кога Ибра влезе за 5 минути им ја скина мрежата на Реал.

Валенсија и Гигс нигде не сум ги спомнал, ако не беа и они 2ца ќе имааме 15 бода помалку. А Руни претходните сезони да не даваше по 2 гола? Едноставно пеналите ги шутираше Роналдо, слободните Роналдо, па освен сезоната кога даде 40, да му ги одземеш пеналите, горе доле имаат исто постигнато. А шо правиме за пожртвуваноста? Додека Руни трчаше ко нездрав и се враќаше до ВДС, Роналдо кога ќе упропастеше акција, т.е неуспешен дриблинг, само ќе се завртеше назад и гледаше како примаме гол од неговата грешка. Ама никој ништо не кажуваше за него. А Руни кога врати кон Кушчак со Хал мислам дека беше, одма го направивте...се сеќава ли некој на голот на Анри кога Жерард додаде на својот голман, а овој истрча и постигна гол. Тоа е тоа.

Ван Перси и Фабрегас се веќе ѕвезди, нема шо тука, ама како шо кажах претходно, тие се поединци. Диаби, Насри и Едуардо ништо посебно, а Вермален одлично им дојде како замена за Туре. Епа колку го купија Аршавин не знам, ама пуштија и они еднаш срце :). Венгер е у позитива, ама Ферги освојува титули и направи највисок трансфер у историјата на фудбало, така да Венгер може капа да спуште. :). А за корнерите потполно се слагам, не знам стварно од кога немаме дадено, мислам дека Сколс даде у ЛШ, хаха, и памтам Бербатов промаши 2-3 у една утакмица кога го биеше ненормален малер. Видиќ, го заборавивме веќе него за корнери...

Валенсија е спремна да ги проаде двајцата Давиди во 2010-та.
david-villa-photo.jpg

Давид Виља и Давид Силва се мета на голем број европски гиганти во изминативе 2 години, но сепак раководството на Валенсија успеа да ги задржи во тимотод „Местаља“.

Но сепак, од управата на Валенсија се одлучиле да се ослободат од двајцата Давиди уште оваа година.

„Спорт“ пренесува дека Валенсија ќе ги разгледува купувачите за Давид Вља и Давид Силва на крајот од оваа сезона. Тимот и да обезбеди пласман во Лигата на Шампионите нема да ја промени ваквата одлука.

Давид Виља е мета на Челзи и Манчестер Јунајтед, додека Силва исто така е мета на англискиот шампион Манчестер Јунајтед, како и на светскиот шампион Барселона.

Добри вести!! Ама пак некој ке понуди повеке од Манчестер и ке ги собере :S

Валенсија е спремна да ги проаде двајцата Давиди во 2010-та.
david-villa-photo.jpg

Давид Виља и Давид Силва се мета на голем број европски гиганти во изминативе 2 години, но сепак раководството на Валенсија успеа да ги задржи во тимотод „Местаља“.

Но сепак, од управата на Валенсија се одлучиле да се ослободат од двајцата Давиди уште оваа година.

„Спорт“ пренесува дека Валенсија ќе ги разгледува купувачите за Давид Вља и Давид Силва на крајот од оваа сезона. Тимот и да обезбеди пласман во Лигата на Шампионите нема да ја промени ваквата одлука.

Давид Виља е мета на Челзи и Манчестер Јунајтед, додека Силва исто така е мета на англискиот шампион Манчестер Јунајтед, како и на светскиот шампион Барселона.

Добри вести!! Ама пак некој ке понуди повеке од Манчестер и ке ги собере :S
Дај боже да го земеме белким тој ке растура во нападо I hope so!:)

Најдобар странски тим на Јунајтед според manutd.com!

Goalkeeper:
Peter Schmeichel (Denmark)Defenders:
Ronny Johnsen (Norway)
Nemanja Vidic (Serbia)
Jaap Stam (Holland)
Patrice Evra (France)
Midfielders:
Andrei Kanchelskis (Ukraine)
Juan Sebastian Veron (Argentina)
Arnold Muhren (Holland)
Cristiano Ronaldo (Portugal)
Strikers:
Ruud van Nistelrooy (Holland)
Eric Cantona (France)

Substitutes:
Edwin van der Sar (Holland), Henning Berg (Norway), Anderson (Brazil), Jesper Olsen (Denmark), Dwight Yorke (Trinidad and Tobago), Dimitar Berbatov (Bulgaria), Ole Solskjaer (Norway).

Јунајтед се алармира по разочараноста на Бензема во Реал Мадрид:
Напаѓачот на Реал Мадрид, Карим Бензема беше разорачран од својот престој во Шпанија.

benzema.jpg

Бензема за „Лекип“ изјави дека е разочаран од малата минутажа во тимот оваа сезона.

„Можам да кажам дека сум разочаран што седам на клупата. Но во големите клубови така стојат работите. Морам да учам и да се подобрувам.“ - беа зборовите на Бензема.

Но, по таа изјава Фергусон и неговиот Манчестер Јунајтед се алармираа и бурно ја следат ситуацијата во Реал Мадрид.

Фергусон го посакуваше Бензема минатото лето, но сепак Французинот реши да се пресели на „Сантијаго Бернабеу“. Шкотот и покрај тоа не се откажува од својте намери, и сигурно дотолку му се укаже шанса, веднаш ќе проба да го извлече Бензема од Мадрид.
Џиовани Бранкини: Манчестер Јунајтед го посакува Фреј:
Агентот на голманот на Фиорентина, Себастиан Фреј открива дека Манчестер Јунајтед го посакува неговиот клиен.
sebastian%20frey2.jpg

Фреј беше пред потпис во „црвените ѓаволи“ пред нколку сезони, но тогаш не дојде до прекин на преговорите пред самиот финиш.

„Не можам да негирам дека Фреј е на листата на посакувани играчи на Манчестер Јунајтед.“ - вели неговиот агент, Џиовани Бранкини.

„Но ние мораме да почекаме до крајот на сезоната па потоа ќе видиме што ќе се случи. Фиорентина нема да го пушти до крајот на оваа сезона, тоа е сигурно.“

„Фреј има одлична сезона и од тимот не се спремни да се ослободат од него. Ќе видиме што ќе се случи на крајот од сезоната.“
- заврши Бранкини.

Пак овие :pos2:

He has a suspect :pos:

Најдобар странски тим на Јунајтед според manutd.com!

Goalkeeper:
Peter Schmeichel (Denmark)Defenders:
Ronny Johnsen (Norway)
Nemanja Vidic (Serbia)
Jaap Stam (Holland)
Patrice Evra (France)
Midfielders:
Andrei Kanchelskis (Ukraine)
Juan Sebastian Veron (Argentina)
Arnold Muhren (Holland)
Cristiano Ronaldo (Portugal)
Strikers:
Ruud van Nistelrooy (Holland)
Eric Cantona (France)

Substitutes:
Edwin van der Sar (Holland), Henning Berg (Norway), Anderson (Brazil), Jesper Olsen (Denmark), Dwight Yorke (Trinidad and Tobago), Dimitar Berbatov (Bulgaria), Ole Solskjaer (Norway).

Добро, а каде е Гигс? :tapp: И зарем Бербатов заслужува место овде? О мај гад.. :nesvest:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom