Очигледно ти никако не сакаш нормално да "збориш". Прво јас не сум претскажувач и не реков дека предвидувам дека во Јануари Фергусон ќе се пензионира. Јас не сум разочаран, што Ферги не се пензионира, само сакам (и јас и сите) да не посакам да се пензионира. Ништо поинаку не напишав од многу тука кои нон стоп пишуваат дека Ферги ја утнал тактиката, ставил погрешен играч или нешто слично. Тоа е истата песна, само во две верзии испеана. Тебе можеби повеќе внимание ти привлекува "мојот ремикс"

. Убаво кажав дека
можеби треба човекот да се пензионира со оглед на 68-ката и со оглед на тоа што не функционира исто како во сите негови 23 години стаж (нормално според законите на природата). Незнам колку од тие 23 години ти се познати за да можеш тоа да го сватиш. И мислам дека убаво ме сфаќаш што сакам да кажам, но ете сакаш да одиш контра. Нема проблем оди си контра, мене тоа не ми смета. Мене ми смета кога некој си ја манифестира (не)културата и (не)интелигенција, и само тогаш реагирам. Извини што не сум од оние кои
прифатиле дека се што ќе кажеш ти, е точно.
А за тоа дека Тевез повеќе фали и ти се имаш многу пати индирекно произнесено кога пишуваш дека треба да купиме напаѓач (да не ги барам постовите, Василица е

). Тевез е човекот кој многу повеќе го сакаше Јунајтед и беше спремен да погине на теренот. Да се разбериме, Тевез не си отиде сам "затоа што сакал да освојува нови трофеи" (зборови на твојот Роналдо), туку индирекно беше избркан од Фергусон со неговото непочитување, неценење како играч, со тоа што нон стоп беше на клупа. Не ги одобрувам неговите навреди потоа кон Ферги, но тоа беше производ на целата работа, за која сигурно сега се кае Тевез. И прави ми споредби за голови сега кога е на теренот. Само немој математички затоа што не е исто да добиваш поддршка од средината и нападот на Реал и Манчестер Сити. Какви се тие споредби за лани? Знаеш колку помалце играше од Роналдо. Зарем е возможно од клупата да постигнува голови? За вас сите што се на клупата се слаби играчи. Истото е сега и со Нани, Парк, Тошич, Андерсон и др. Но сепак како што јас ви го почитувам вашето размислување и ви реплицирам без навреди и исмејување, пожелно е и вие така да се однесувате понатаму овде. Сепак имаме нешто заедничко, Јунајтед. Поздрав!