Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Во моментов дефанзивно за Стиви е Макелеле ама не знам што пробувам да објаснувам :)

Брат кај смееш против да каеш за Ален ќе те избркаат од Роџерс лаврс клаб.
Има мешавина од Макелеле,Јаја Туре и Хаман.

:P:D

Брат кај смееш против да каеш за Ален ќе те избркаат од Роџерс лаврс клаб.
Има мешавина од Макелеле,Јаја Туре и Хаман.

:P:D

По 100ти пат ќе пишам во последниве 2-3 дена. Играчи како Нгог, Керол, Аквилани, Ел Жар, Деген, Милан ФАКИНГ Јованивќ добивале повеќе поддршка, респект и сФе од тоа што го добива Ален а не знам дали некој од овие го заслужил тоа, евентуално ај ќе го ставам тука Нгог зошто пружал добри партии....

По 100ти пат ќе пишам во последниве 2-3 дена. Играчи како Нгог, Керол, Аквилани, Ел Жар, Деген, Милан ФАКИНГ Јованивќ добивале повеќе поддршка, респект и сФе од тоа што го добива Ален а не знам дали некој од овие го заслужил тоа, евентуално ај ќе го ставам тука Нгог зошто пружал добри партии....

Еднаш не го плукнале Ален за разлика од овие што ги спомна кој од прва утакмица се ругани онака.
Ален утна празен гол со Евертон никому ништо,Стерлинг утна со Јунајтед ,не треба 100к да зима,педер мал се курчи а утиња.

Еднаш не го плукнале Ален за разлика од овие што ги спомна кој од прва утакмица се ругани онака.
Ален утна празен гол со Евертон никому ништо,Стерлинг утна со Јунајтед ,не треба 100к да зима,педер мал се курчи а утиња.

Не го плукале Ален? Кажи ми играч во изминативе 15 години што добивал помала поддршка. Најблиску од ова е Лукас против Фулам во 2008ма, што му укаа на Енфилд, кога го замени Алонсо.

Ален го плукаат сите, буквално сите ама секогаш мора да имаме дежурен кривец, нормално е тоа. Win, draw or lose Ален е криф.

Кога сме кај Стерлинг и платата, курчењето за висината на истата и „оправдувањето“ дека не треба а зима голема е поради годините. Кој работи знае дека плата не се заслужува според возраст, туку според залагање. Јас сум и 120к да му се дадат, ако тоа го задржи на Енфилд. Ако ние не му дадеме толку, Сити, Челзи, Реал, Барса ќе му дадат и дупло...

Брат сериозно сакаш ваква прича да изгураш дека Ален го кривеле за нешто ?
Џерард поише го плукаат него ли Ален.

Завршува муабетот на темата кога поистоветуваш критика/реалност и плукање. Тоа ти е исто ко со Кени, што замараш до ден денешен дека изгубил кредибилитет и дека ние што бевме за смена на Кени сме го дискредитирале и не го почитуваме.

И ајде, те прашав. Кој играч бил повеќе плукан од тоа што е Ален?

Завршува муабетот на темата кога поистоветуваш критика/реалност и плукање. Тоа ти е исто ко со Кени, што замараш до ден денешен дека изгубил кредибилитет и дека ние што бевме за смена на Кени сме го дискредитирале и не го почитуваме.

И ајде, те прашав. Кој играч бил повеќе плукан од тоа што е Ален?

Моментално Џерард еве.
Предходно Џонсон.

Не бе брат, не можам да дискутирам кога не праиш разлика од критика и плукање.
Дај за друго ќе збориме, темава да ја затвориме....

Акo некoј изигрa лoшa утaкмицa oкеј е дa се критикувa и дa се пoфaли кoгa ќе имa дoбрa пaртијa. Не знaм штo не е јaснo.
Плукaње и нaвредa се тешки збoрoви, дa не ги пишувaм кoи и кaкви се тие збoрoви, немa смислa и вoзрaсни сте, знaете :)
Ален имaше сoлиднa пaртијa, oбјективнo гледaнo, спoред мене си јa зaврши рaбoтaтa. Не знaм штo oчекувaте oд негo, кaжaнo му е штo требa дa прaви и прaви. Се дешaвaлo и дa пoтфрли. И Стиви пoтфрлa честo.И Стерлинг имaл лoш ден итн итн.Мoжелo и пoдoбaр дa дoнесaт секaкo, не викaм не.
Збoрoт ми е декa престрoги сме некoгaш, не е се црнo и белo.

http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/how-liverpool-fc-can-cope-8606912

Put his faith in Joe Allen
The most obvious solution, possibly, but one that comes with its own risks. Allen replaced Lucas at Everton, but had a mixed afternoon.

He’s a better player than many give him credit for, but lacks the physicality and positional play of Lucas. There are also doubts about his own durability when it comes to injuries.

Then again, the Welshman did come on strong in the second half of last season, and should improve as he gets more games. Whether he gets them, though, remains to be seen.

Како што се очекува. Па да леветира, со поглед да одзема топки, да брани место Симон, да решава утакмици место Стерлинг.

Ќе ти ебам, 20м сме го платиле, има сФе да работи.

Не дека само бесцелно зборам против Ален, едноставно ми нема цврстина. Колку е висок, 1.65 ? Едноставно физички е неспремен според мене да се избори за простор, за разлика од Лукас на пример кој има некако инает во себе да одигра. Премногу мек е за таа позиција, не го обвинувам за секој пораз или дека е дежурен кривец.

Не дека само бесцелно зборам против Ален, едноставно ми нема цврстина. Колку е висок, 1.65 ? Едноставно физички е неспремен според мене да се избори за простор, за разлика од Лукас на пример кој има некако инает во себе да одигра. Премногу мек е за таа позиција, не го обвинувам за секој пораз или дека е дежурен кривец.

Лукас и Ален се различен тип на деструктивци. Лукас е поцврст, повеќе е дуел играч од Ален, може да одземе повеќе топки (заради физикусот), но Ален пак е подобар маркер без топка, знае многу добро да се постави, добар пас играч(не дека и Лукас не е), знае да изнесе топка, и најбитно, многу повеќе од Лукас знае да одигра пресинг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom