Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Крај краева, keep calm and...

3a80d960-3de7-11e4-9977-0fbaf84ce5f7_Balotelli__goal_1609_630.jpg

Рики, не знам зошто го плукаш Ален. Пресингот на Ален е нешто што му фали на Ливерпул во моментов. Зошто го немавме Ален, Хендерсон не може сам да ја покрие цела средина и со тоа им дозволивме на ебани Лудогорец да имаат игра и да ствараат шанси.

За Лалана и Кутињо се согласувам. Потфрлија и тоа како, исто како и Ловрен кој полека почнува да ми ги кине живците.

Морено, играч на натпреварот.

Рики, не знам зошто го плукаш Ален. Пресингот на Ален е нешто што му фали на Ливерпул во моментов. Зошто го немавме Ален, Хендерсон не може сам да ја покрие цела средина и со тоа им дозволивме на ебани Лудогорец да имаат игра и да ствараат шанси.

За Лалана и Кутињо се согласувам. Потфрлија и тоа како, исто како и Ловрен кој полека почнува да ми ги кине живците.

Морено, играч на натпреварот.
Не фали Ален. Фали играч кој треба да игра како што е замислено да игра Ален. Ален не игра така, у тоа е разликата. Матуиди да речеме...

Мислам дека пеналот не беше пенал(не провоцирам,искрено го мислам ова)
како и да е лапнавте 3 бода.Лани ми беше мерак да ве гледам и за вас бев во премиер лига ама засеа слабо нападов неможат да се најдат никако.Глупа управа, со тие пари можевте мн подобро летово

Не инвентивноста на Кутињо за малку ќе не кошташе пораз уште првата утакмица во ЛШ.

Кутињо е вон секоја форма.

Морено и Манкиљо вечер која ќе ја паметат. Момците одиграа фантастично.
Ако влезеше таа на Манкиљо...тој ќе беше МоМ.

Втора утакмица по ред како ние се губиме.
Балотели не работи како Стариџ...можеби заедно ќе изгледаат поопасно, но вака Балотели сам, изгледа далеку од опасен.
Неговите спринтови наназад се мачење за враќање на неговата позиција. Секогаш му требаат минута до две за да се врати таму каде што му е местото.
Се гледа дека се обидува да работи на теренот...мислам дека ќе му требаат едно 5-6 утакмици додека го фати ритамот.

Сако и Ловрен.....добро е што Шкртел се враќа.

Лалана... според мене мислам дека одигра одлично во споредба со Кутињо.
Не знам од каде толку критики. Играше Крило што очекувате вие.....
Во постот пред неколку дена реков дека Лалана е подобро да игра креатор...а Кутињо да игра крило.
На Лалана мислам дека му треба таа позиција за неговиот квалитет да излезе на површина.

Според мене.....требаше на полувреме на местото на Кутињо да влезе Сусо и триаголникот на средина да се сврти

----Сусо----
Џерард---Хендерсон

Таму ќе беше шансата на Сусо да се покаже. Ако не се покажеше тогаш со среќа во Милан.

Едвај го чекам враќањето на Чан.
МОРА да го заземе местото на Капетанот....едноставно мора!

Не фали Ален. Фали играч кој треба да игра како што е замислено да игра Ален. Ален не игра така, у тоа е разликата. Матуиди да речеме...

Сакаш да ми кажеш дека оваа сезона Ален не си ја врши својата работа?

Само што изгледав extended highlights од натпреваров ваш, треба под хитно да си донесете нов голман, бекап за Мињоле. Во неколку наврати само него го пазев што прави, колку е несигурен човеков, страв му е да искочи, нозете му се тресат :eek: секогаш треба да се има солиден бр. 2 за да му гори под нозе на кецот. Не знам до кај сте со Валдес и дали воопшто ќе потпише но во моментов и Бред Фридел би ви завршил работа, како за да го замени кога ќе потфрли овој така за да го натера да работи повеќе.
И настрана реализацијата од пеналот, Џерард ако го играте среда недела во декември на инфузија ќе треба да заврши. На лето и така на ПСЖ ќе им затребаат нови играчки, Матуиди, Верати (не знам дали обнови договор) може да ги соберете. Има и онакви како Мутињо и багра слободни на таа позиција колку сакаш но не е само квантитет да собереш. Лалана беше супер во споредба со Кутињо, само што се врати од пауза, треба да се почека со критиките тука, гледам некои го нападнале :))

Само што изгледав extended highlights од натпреваров ваш, треба под хитно да си донесете нов голман, бекап за Мињоле. Во неколку наврати само него го пазев што прави, колку е несигурен човеков, страв му е да искочи, нозете му се тресат :eek: секогаш треба да се има солиден бр. 2 за да му гори под нозе на кецот. Не знам до кај сте со Валдес и дали воопшто ќе потпише но во моментов и Бред Фридел би ви завршил работа, како за да го замени кога ќе потфрли овој така за да го натера да работи повеќе.
И настрана реализацијата од пеналот, Џерард ако го играте среда недела во декември на инфузија ќе треба да заврши. На лето и така на ПСЖ ќе им затребаат нови играчки, Матуиди, Верати (не знам дали обнови договор) може да ги соберете. Има и онакви како Мутињо и багра слободни на таа позиција колку сакаш но не е само квантитет да собереш. Лалана беше супер во споредба со Кутињо, само што се врати од пауза, треба да се почека со критиките тука, гледам некои го нападнале :))

Замената на Џерард ќе биде Чан....најверојатно, со оглед на тоа шо за младинците одигра две утакмици на штоперската позиција!

Не го гледав целот натпревар ама од тоа малку што видов,и од продолжени хајлајтс...
Миноље мора да има бекап оти често знае да се глупира...
Шкртел да се врати по бргу..За Ловрен нема да го критикувам сеуште,само ми е страв да не биде стариот Ловрен од Лион...Сако..
Хендо супер,Џерард... Кутињо ме разочарува се повеке време му е за клупа се додека не се соземе и почне да игра како што знае,и да не шутира од далеку кога веке не може едвај топката до гол стигнува :confused:..
Стерлинг супер,Лалана ке ни биде екстра засилување рано е што некој го плука кога само што се врати од повреда и има изиграно не цели две утакмици...Балотели ме изненади да се опорави Стариџ ке бидат страшен тандем милион посто сум сигурен.

Демек ако го земете Валдес, Мињоле пак ќе биде прв голман а? :D Не се заебавајте, се знае кој ќе биде прв, кој втор.

Па не дека е многу добар голман,ама барем е по искусен...Што знам не е лошо да дојде чисто колку да има конкуренција.

Лани пред да се повреди бранеше во врвна форма. Едноставно го гледаш и мислиш дека е друг голман, а не оној Валдес кој сите го критикуваа. Најверојатно сакаше да си заработи подобра плата во Монако или пак му скурчи поради тоа што го критикуваа дека цело време се шлепа покрај силниот тим на Барса. Јас мислам дека слаба страна му се само нафрлувањата, што е нормално за голман што доаѓа од Примера, особено понизок како него. И на Касиљас му се слаба страна нафрлувањата. Али од друга страна па и на Мињоле му се слаба страна нафрлувањата. Се кладам дека Валдес ќе биде прв голман доколку дојде во Ливерпул.

Како сеуште да не му е јасно дека има предност во голмански простор. Абе кога оди на топка, нека крене тоа коленицата, нека нокаутира играч на 2-3 натпревари па да се плашат противнички играчи во негов простор а не вака они му се газди а тој пустиот се плаши. Еве види го и за голот, се двоуми дали да излезе. Јас искрено overall сум разочаран од Мињоле, од тоа до сега што го има покажано во дресот на Ливерпул.

Мислев дека замената на Суарез ќе биде побезболна ама излгеда дека ќе треба месец-два додека се воиграат без него. Вакви утакмици тој ги решаваше во 30та минута. Сега и без Стариџ, потешко.
Вчера Ливерпул почна да биде конкретен кога се врати на дијамант поставеност, со двајца во шеснаесетник (Борини и Бало). Борини кога влезе му направи простор на Бал да игра а пред тоа заспаниот среден ред не ствараше никаков притисок и цела одбрана беше на грб на Бало и овој нормално, не можеше ништо да направи.

Дијамант поставеност со Џерард/Џан-Ален-Хендо во средина ќе донесе резултати. Кога играме со петорица средни играчи, без разлика дали офанзивни или дефанзивни играта ни се гуши, премногу и не се знае кој игра дефанзива, кој офанзива, кој креира, кој брани...
Ќе им треба време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom