Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Роналдо, Меси, Нејмар, Крос, Ројс, Милер, Лам, Алаба и евентуално, евентуално ако го пуштат за до 7-8м фунти Ноер да го земеме.

Многу голем ростер ти е ова:):)

Даунинг имаше една добра сезона, и во неа имаше 6 гола, и 8 асистенции, и го плативме 20. Најдобрата левица мало морген. Да, можи тој ја има, ама не е можно веќе 3 сезони да не направиш ништо посерионо, а не ни направи ништо посебно и во годините кога беше во Вила. Лалана е една класа подобар од Даунинг (кога веќе ги споредуваме), и се сосем различни типови на играчи.

Иначе еве зашто неможам да се навикнам со париве.

Даунинг 2-те сезони у Вила пред да дојде - 11 гола,15 асистенции. = 20м

Лалана 2 сезони у ПЛ - 14 гола, 12 асистенции = 20м

Јанг пред да иде у Јунајтед - 9 гола,15 асистенции =20м

Јанг исто беше во тимот на сезоната 2009,Даунинг беше прогласен за најдобар играч на Вила, Лалана е во најдобриот тим за сезонава..

- Ериксен -11м фунти , 12 асистенции,10 гола.Годинава.
- Ројс -17м ЕВРА, 27 гола,14 аистенции. Прва година у Дортмунд,купен од Борусија.

Али ова чудово дига од 5-10м фунти цена.
pasos.jpg

За Ериксен бројките од сезонава ти се? Пошто ако ти се, не се точни, 8 асистенции има.

Јасно е, се разбираме дека цената на Домашните играчи им е крената во возбух, ама не вредат толку.
Ама кога сме веќе кај Лалана и Даунинг, многу повеќе учествува во орагнизацијата на нападот Лалана, во споредба со Даунинг. Даунинг е класично Англиско крило, само дриблинг во лево и центаршут, а Лалана е плејмејкер.

Мене некои фанови на Редс ми рекоа дека треба да идам... кај беше... аа да на ветеринарна и дека сум бладал ради коментарите за Лалана и Тељо - одличните имиња.

Али тоа што викаш, нека го земат више Лалана у курац, бар сеа чим го викнаа за Англија ваљда ќе собере некое искуство и ќе го биде колку-толку. Али строго под лупа го држам.
Јас ако добро се сеќавам лани ти викаше Лалана да го земиме. Те послушаа, шо се буниш сега? :icon_lol:

Јас ако добро се сеќавам лани ти викаше Лалана да го земиме. Те послушаа, шо се буниш сега? :icon_lol:
Мислењето не ми е променето, Лалана не би бил лош играч кај нас. Али и тогаш реков, би било добро да се има во тимот, али знам дека пошто е Англичанец, плус е капитен на Саутемптон, ќе ни бараат огромна, нереална сума на пари. Што, ете, се случи. Добар, а преценет играч, во кој исто така за тие пари има ризик да не се снајде ко што треба у голем клуб и да заглавиме пак со преплатен squad player.

kovacic.jpg

Малиов го чекам летово:D[DOUBLEPOST=1399997820][/DOUBLEPOST]Абе за Маскерано гледам сме биле заинтересирани:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 92270

Малиов го чекам летово:D[DOUBLEPOST=1399997820][/DOUBLEPOST]Абе за Маскерано гледам сме биле заинтересирани:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Со оглед на тоа што Маскерано играше цела сезона како штопер, згора на тоа што ниту како заден везен не би се вклопил во денешнава игра....
Јас мислам дека овој трансфер би бил направен само од емоции....пред квалитет.
Едноставно висината го издава.....

Што се однесува до Лалана....дефинитивно овој играч не вреди 20 мил.
Фактот дека е Англичанец му ја крева цената х2, затоа и не сакам ова лето да се купуваат англиски фудбалери затоа што секој кошта барем двојно од цената која реално вреди.

Воопшто не станува збор за неговите квалитети.... кои гледано од цената мислиш Давид Силва го купуваш.

Еден играч според мене повеќе би завршил работа башка би играл и без англискиот притисок....Пасторе!
Дефинитивно би вредел на пола од оваа цена.

најбитно суки да не се продаде, па се што ќе се купи ќе биде плус.

Jula. 23 - FENWAY PARK (Boston)

Duel dve ekipe koje su ove sezone igrale najbolji fudbal u Italiji odnosno Engleskoj, ali nisu uspeli da dođu do titule. Duel dva kluba koji su uspeli da se vrate u društvo najboljih... u Ligu Šampiona!
Duel dva kluba čiji se navijači ne podnose! Duel dva kluba čiji su igrači ove sezone oduševili celu Evropu!

ROMA - LIVERPOOL!
Jas pak ve simpatishem :P

Одбиена прва понуда за Лалана...30м барале.

Значи пола тегла мед исркав на нервна база кога ја прочитав информацијава...решени се да ме умрат и готово.

Боже,брате помагај.

Одлична анализа (забелешка) на Сунес. Вели дека одбраната не е толку крива за примените голови колку средината, и во право е, очајно ни треба box-to-box midfelder кој ќе трча и покрива секаде.
Кара пак вели дека на Ливерпул не му треба ball playing defender и некој офанзивен бек, туку му требаат играчи кои строго се добри дефанзивци.

Mignolet/Signing

Signing/Johnson - Skrtel/Signing - Sakho/Agger - Signing/Enrique

Lucas/Gerrard - Henderson/Signing

Coutinho/Signing

Sturridge/Signing - Suarez/Borini - Sterling/Signing

Провизионално мое размислување за тоа колку уствари работа има летово ако сакаме да бидеме сериозно и за лига и за ЛШ догодина.

По приоритет купување: Лев бек; Десен бек; Везњак; 10ка; Лево крило; Десно крило; Центар-бек; Голман.
Од сегашниот тим да ги нема: Туре, Коатес, Кели :(, Сисоко, Мозес, Аспас.
Како резерви: Реина (ако прифати pay-cut, што не верувам, затоа не го ставив до Мињоле горе), Џоунс, Иљори, Фланаган, Ален, Алберто, Асаиди, Сусо, Ајб.

Значи тешко да имаме 8 засилувања, никако не верувам дека тоа ќе се деси, али сметам дека ова е потребно ако сакаме да бидеме закана сегде (а како што тргнале со 20ка за Лалана тешко али ајде, да не зборам до толку пред време).

А ако сакаме да сме несериозни, и што стравувам дека и стварно ова ќе се деси, вака ќе биде следната:

Mignolet/Jones

Johnson/Flanagan - Skrtel/Ilori - Sakho/Agger - Signing/Enrique

Lucas/Gerrard - Henderson/Allen

Coutinho/Signing (Lallana)

Sturridge/Suso - Suarez/Borini - Sterling/Signing
Свесен сум дека второво е многу пореално да се деси, али се надевам нема да искочи тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom