- Член од
- 7 октомври 2011
- Мислења
- 3.831
- Поени од реакции
- 3.616
Затоа што Суарез, Керол, Даунинг, Енрике, Адам и Хендерсон ги плативме 55-60 милиони фунти.
Немој да ми кажеш „па рачунај ги парите од Меирелеш и Торес“, зошто ако летово си отиде Суарез, Роџерс ќе испадне во плус и пак ќе биде подобар од Кени или не?
Кени потроши над 100 милиони фунти, факт. Од каде се парите, мене, тебе а ни било кој друг не треба ама воопшто да не интересира. Дали се од продадени играч, продадени реквизити, влезници, тури за венчавки на Енфилд, продадени акции и слично.
Ако избориме пласман во ЛЕ до крај, пак нема да признаеш него ќе кажеш „освоивме лани куп, годинава ништо“.
Јасно ни е на сите![]()
Ама не е исто ...А еве и зошто, кажими дали на последниот ден од трансфер рокот ова лето Роџерс да лупнеше 20м на Снајдер дали некој ќе се бунеше??Не..такада исто беше и со Суарез и Керол.. Суарез со години беше најдобар играч во Холандија и најдобар стрелец а Керол беше во топ 3 стрелци таа година пред да дојде во ЛФЦ..Тоа ти е исто како моментално Шарави да го земеме за 35м и по доаѓањето да неможе да даде ни 10 гола..тоа е веќе коцка, 1-2 дена имаше човекот да замени играч како Торес кој беше бога во Ливерпул.
Кога се прават споредби нека се прават на годинава цела на Кени и на годинава цела што ја има Роџерс т.е ќе ја има..тоа е правата споредба и по пари и по резултати и по све.
Лани тоа што освоивме Куп е факт и нормално дека ќе биде подобра сезона од сезона без титула, освен ако годинава не влеземе некако во ЛШ.
Клубот се рангира по титули,фановите се радуваат на титули,играчите одат во тимови кој што се борат за титули.. такада глупо е да се каже дека 6 место е подобро од 7 место и титула во било каков Куп..
Дали имаме 70% посед на топка а сме 8-ми стварно не ми менува ништо.. јас само сакам а сакам и од клубот да ја видам таа заложба да што почесто го гледаме Џерард како ги искачува скалите на Вембли или на било кој друг стадион за да крене пехар.. а дали сме имале 40-30-10 или 90% посед на топка тоа ич неме тангира.
Крајната слика кога тимот се слика сакам од страните да гледам титули а не ранци и топки..