Сакам да го зееме нигеров (Мамаду Сако). Сака да си иде од ПСЖ, левак, 23 годишен... супер се совпаѓа у политиката и би бил одлично засилување. Да речеме Коатес си иде, овој доаѓа на негово место, левата централно-бековска страна ќе биде исполнета максимално со него и Агер. За Кара замена оној Де Фрај во ротација со Шкртел би било топ, иако не сум го гледал, според препозициите како број на настапи и капитенска трака на толку млада возраст делува како да е спремен за кај нас. Вака проблемите одма ќе ни бидат решени со 2ца стопери. Мислам дека нема да го продадеме Шкртел, па овие двајца би биле доволни во тој поглед.
Извади ме од памет да ти ибам сликата.....
Се согласувам со доле пишаното....одличен игра за нас, по пензијата на Кара и најверојатното заминување на Шкртел (ја мислам дека со интервјуто потврди дека си оди)
Играчов ќе ни донесе и те како голема јачина во одбраната..... но проблем е што е Левак па според моите размислувања за одбрамбени играчи, тешко функционира одбрана
со двајца леваци или деснаци.
Моја логика одсекогаш била...одбрана најдобро функционира кога имаш Левак и Деснак како штопери.
Од секогаш така сум размислувал од проста причина што “јаката“ нога на штопер мора да биде надворешната за да може да исфрли топка.
А не е само таа причина.... ги има еден куп. Но да не полемизирам.
Одличен играч ама доколку би бил таа цена...13 мил.
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 08:02 ---
Кога веќе се знае дека ФСГ пак нема да дозволи играчи над 24 години.....за на лето играчи од офанзивниот дел ја би ги донел само овие.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/andriy-yarmolenko/profil/spieler_69015.html
Мене искрено ме чуди зошто е сеуште во Динамо. Одигра одлично лани во Лига шампиони. Одигра фантастично и на европското.
Неколку пати го имам гледано на СпортКлуб.... дечкото кине.
Искрено немам видено играч со негова висина да игра крило.... и тоа ефикасно како него. Ко пума е кога пушта чекор.

Има одлична левица...има одличен дриблинг....и мислам дека би се снашол и на централната позиција доколку треба да изротира.
Ако имате шанса да гледате некоја утакмица од Украинското првенство... обавезно посветете внимание на дечкото.
Новиот Шевченко....дефинитивно.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/douglas-costa/profil/spieler_75615.html
Искрено мене не ми е јасно кој е Скаут во Шахтјор, таков скаут ни треба. Играчи како Вилијан,Фернандињо а еве и Коста.
Мене не ми е јасно како завршиле таму. Вакви играчи се обично во Порто,Бенфика или некои од Шпанските тимови.
Даглас Коста...ма маестро е човекот. После Вилијан играчот за кој сите би платиле богатство.
ОДЛИЧЕН дриблинг, одлична левица. Брз е ко муња

22 години е.... за Стерлинг во моментот е Пеле. За Даунинг е Роналдињо.
Овие играчи.... кои се прилично ефтини гледано од тука (ретко промашуваат) но сепак мислам дека би била и те како повисока цена доколку би ги барале ние.
Сепак... според мене во овие играчи вреди да се инвестира, кога веќе станавме Инвеститорски тим

.
Со овие двајца.... и еве Сако, или играч како него.... мислам дека би ги решиле проблемите на лето. Или барем јас би бил задоволен (знаејќи го правилото до 24).
Посбено обратете внимание на Јермоленко.... ќе биде бомба играч!