Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Нема шо да се нервираме и да бараме другите да играат за нас кога ние не сме способни за такво нешто. Никој не е криф шо губиме дома од Вила и ВБА.

Друго, U21 изгубија денеска за прв пат годинава од Гејчестер U21 во 94 мин. ццц. Во второто полувреме игравме со играч помалку откако Сама доби втор жолт, а во составот беа Виздом, Коуди, Шелви, Сусо, Стерлинг, Морган и искрено ме разочараа со играта. Посебно Сусо кој игра во последно време како дете од 12 години. Без никаква сила и брзина. Изгледа Тешеира е комплетно опоравен после долга повреда и ми остави солиден впечаток.

Нема шо да се нервираме и да бараме другите да играат за нас кога ние не сме способни за такво нешто. Никој не е криф шо губиме дома од Вила и ВБА.

Друго, U21 изгубија денеска за прв пат годинава од Гејчестер U21 во 94 мин. ццц. Во второто полувреме игравме со играч помалку откако Сама доби втор жолт, а во составот беа Виздом, Коуди, Шелви, Сусо, Стерлинг, Морган и искрено ме разочараа со играта. Посебно Сусо кој игра во последно време како дете од 12 години. Без никаква сила и брзина. Изгледа Тешеира е комплетно опоравен после долга повреда и ми остави солиден впечаток.
Втор пораз е, пред 2 недели изгубија и од Тотенхем. Отсуството на Јесил, МекЛохлин и Пелоси си го направија своето.
Овие "искусните" не се навикнати да играат со овие. Без сите овие гореспомнати резултатите беа поинакви.
Денешната игра беше очајна.

Втор пораз е, пред 2 недели изгубија и од Тотенхем. Отсуството на Јесил, МекЛохлин и Пелоси си го направија своето.
Овие "искусните" не се навикнати да играат со овие. Без сите овие гореспомнати резултатите беа поинакви.
Денешната игра беше очајна.

Епа не знаев ко така последно мислам дека имаја 9-3-0 али нема врска.
Битно имаше многу шо годинава често играја прв состав. Одбраната беше добра ама нападот катастрофа. Голманчето имаше одлични две одбрани. Сусо и Шелви дефинитивно славата им има удрено вглава па сега се тегнат по терен. Стерлинг исто слаб. Во Морган мислам дека нема некакви надежи, Тешеира нема многу играно заради повреда па сега останува да се докажи. Адорјан солидно на средина. Родан кој шо мислам дека е играч од средина, играше бек па нема да го коментирам.

За разлика од нив Бутнер имаше одличен натпревар и ќе биде доста добар во иднина.

gerard, извини на прашање, ама за кој клуб навиваш? За Ливерпул или за Барса? Пошто во еден пост твој фан клуб Барса, пишуваш со НИЕ....?

14c5a1ee8476e7a9e935f25c62598202_z.jpg

Сакам да го зееме нигеров (Мамаду Сако). Сака да си иде од ПСЖ, левак, 23 годишен... супер се совпаѓа у политиката и би бил одлично засилување. Да речеме Коатес си иде, овој доаѓа на негово место, левата централно-бековска страна ќе биде исполнета максимално со него и Агер. За Кара замена оној Де Фрај во ротација со Шкртел би било топ, иако не сум го гледал, според препозициите како број на настапи и капитенска трака на толку млада возраст делува како да е спремен за кај нас. Вака проблемите одма ќе ни бидат решени со 2ца стопери. Мислам дека нема да го продадеме Шкртел, па овие двајца би биле доволни во тој поглед.

Сакам да го зееме нигеров (Мамаду Сако). Сака да си иде од ПСЖ, левак, 23 годишен... супер се совпаѓа у политиката и би бил одлично засилување. Да речеме Коатес си иде, овој доаѓа на негово место, левата централно-бековска страна ќе биде исполнета максимално со него и Агер. За Кара замена оној Де Фрај во ротација со Шкртел би било топ, иако не сум го гледал, според препозициите како број на настапи и капитенска трака на толку млада возраст делува како да е спремен за кај нас. Вака проблемите одма ќе ни бидат решени со 2ца стопери. Мислам дека нема да го продадеме Шкртел, па овие двајца би биле доволни во тој поглед.

Извади ме од памет да ти ибам сликата.....

Се согласувам со доле пишаното....одличен игра за нас, по пензијата на Кара и најверојатното заминување на Шкртел (ја мислам дека со интервјуто потврди дека си оди)
Играчов ќе ни донесе и те како голема јачина во одбраната..... но проблем е што е Левак па според моите размислувања за одбрамбени играчи, тешко функционира одбрана
со двајца леваци или деснаци.
Моја логика одсекогаш била...одбрана најдобро функционира кога имаш Левак и Деснак како штопери.
Од секогаш така сум размислувал од проста причина што “јаката“ нога на штопер мора да биде надворешната за да може да исфрли топка.
А не е само таа причина.... ги има еден куп. Но да не полемизирам.

Одличен играч ама доколку би бил таа цена...13 мил.
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 08:02 ---
Кога веќе се знае дека ФСГ пак нема да дозволи играчи над 24 години.....за на лето играчи од офанзивниот дел ја би ги донел само овие.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/andriy-yarmolenko/profil/spieler_69015.html
qZ69REf.png

Мене искрено ме чуди зошто е сеуште во Динамо. Одигра одлично лани во Лига шампиони. Одигра фантастично и на европското.
Неколку пати го имам гледано на СпортКлуб.... дечкото кине.
Искрено немам видено играч со негова висина да игра крило.... и тоа ефикасно како него. Ко пума е кога пушта чекор. :)
Има одлична левица...има одличен дриблинг....и мислам дека би се снашол и на централната позиција доколку треба да изротира.
Ако имате шанса да гледате некоја утакмица од Украинското првенство... обавезно посветете внимание на дечкото.
Новиот Шевченко....дефинитивно.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/douglas-costa/profil/spieler_75615.html
ZwQqSTQ.png

Искрено мене не ми е јасно кој е Скаут во Шахтјор, таков скаут ни треба. Играчи како Вилијан,Фернандињо а еве и Коста.
Мене не ми е јасно како завршиле таму. Вакви играчи се обично во Порто,Бенфика или некои од Шпанските тимови.
Даглас Коста...ма маестро е човекот. После Вилијан играчот за кој сите би платиле богатство.
ОДЛИЧЕН дриблинг, одлична левица. Брз е ко муња:D
22 години е.... за Стерлинг во моментот е Пеле. За Даунинг е Роналдињо.;)

Овие играчи.... кои се прилично ефтини гледано од тука (ретко промашуваат) но сепак мислам дека би била и те како повисока цена доколку би ги барале ние.
Сепак... според мене во овие играчи вреди да се инвестира, кога веќе станавме Инвеститорски тим :mad:.

Со овие двајца.... и еве Сако, или играч како него.... мислам дека би ги решиле проблемите на лето. Или барем јас би бил задоволен (знаејќи го правилото до 24).

Посбено обратете внимание на Јермоленко.... ќе биде бомба играч!:cool:

superstarpizza супер играчи се и двајцата што ги наведе. Камо да тргнат по овие. И да, скаутинг мрежата на Шахтјор е поставена одамна и само се повеќе и повеќе се темели. Ние тек сега ја поставивме, па има време дур стигнеме до нивно ниво. Инаку ако остане Шкртел би била идеална комбинација на некои утакмици Агер+Шкртел, на некои Сако+Де Фрај. Па кога еден ќе се повреди или нема да може да настапува би можеле да се пробаат и други комбинации левак со деснак. Супер би било да се има ваков избор на центар-бекови.

И за поздрав:

sakho1.jpg

Mamadou-Sakho-Arsenal-2011.jpg

- Дефинитивно ни фали еден ваков да ни го зачини надворешниот изглед на играчите малце :icon_mrgr:

superstarpizza супер играчи се и двајцата што ги наведе. Камо да тргнат по овие. И да, скаутинг мрежата на Шахтјор е поставена одамна и само се повеќе и повеќе се темели. Ние тек сега ја поставивме, па има време дур стигнеме до нивно ниво. Инаку ако остане Шкртел би била идеална комбинација на некои утакмици Агер+Шкртел, на некои Сако+Де Фрај. Па кога еден ќе се повреди или нема да може да настапува би можеле да се пробаат и други комбинации левак со деснак. Супер би било да се има ваков избор на центар-бекови.

- Дефинитивно ни фали еден ваков да ни го зачини надворешниот изглед на играчите малце :icon_mrgr:
Нека земаат црнци бе тоа е лекот, гледај го Стариџ, нека донесат некој Африканец таму од пичкесиматерине подобар ќе биде од Борини, Ален и компанија.

superstarpizza

Јебем ти надоврешни.... овај внатрешни ќе ти искара!

И то првата слика.... друг пат така немој.... ТОЛКАВА слика у 6 сабајле мониторот кафе го направив!
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 13:14 ---
Нека земаат црнци бе тоа е лекот, гледај го Стариџ, нека донесат некој Африканец таму од пичкесиматерине подобар ќе биде од Борини, Ален и компанија.

Батали расизам... дечките се стварно добри. Посбено Јермоленко.... играч со 1,90 висина кој игра на крило.... а дрибла.... ма има да ги збрка сите!

Батали расизам... дечките се стварно добри. Посбено Јермоленко.... играч со 1,90 висина кој игра на крило.... а дрибла.... ма има да ги збрка сите!
Во никој случај не го реков тоа расистички, но навистина добри фудбалери има од Африка, физички спремни и даваат се од себе. А Јермоленко е супер играч, треба да се земе, на Европското партали правеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom