Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Го пратам муабетот уште од вчера ама пошто муабетот ни е веќе на рипит и тоа посебно коа Ливерпул одигрува добра утакмица, се воздржав од коментирање.

Но ете сега ќе искоментирам за тоа како јас го сваќам проблемот....

Периодот на Кени.....
Период на Грип (во буквален смисол) во рана фаза кој доколку се сванеше проблемот посериозно и доколку се реагираше подобро можеше да се спречи.

Периодот на Роџерс ака Тиквата ( Eric J. Biafranić ;) ).....
Период на Грип во поодмината фаза каде треба малку повеќе време за лечење поради несериозноста при решавање на проблемот додека бил во рана фаза.

Што се однесува до муабетот ....
Утките на Кени требало да ги преголтаме исто како што ги преголтуваме утките на Џерард....погрешно!

Кени и Џерард се различен карактер на личности.
Ниту една личност не може да биде иста со некоја друга.... секој си има свои добри и лоши страни во добар и лош момент каде грешките ќе коштаат повеќе или помалку.

Никој не го оспорува фактот дека Кени сакаше најдобро за клубот.....
Проблемот беше што во дадениот момент тој го немаше капацитетот да го извади најдоброто.
Кога споменувам капацитет... мислам на сите работи. Од стручност во работата, преку застареност во тактиката, околу тврдоглавоста со составот па се до самите Сопственици.

Периодот на Кени требаше да заврши одма после дадените 6 месеци на ВД Менаџер..... а потоа тој самиот да одбереше човек кој сигурен сум дека ќе одбереше најдобро и ќе ја продолжеше работата затоа што очигледно беше дека Кени со неговата тврдоглавост неможе да го води клубот. Башка самата Љубов према клубот можеше да доведе до конфликт помеѓу Газдите и Него (инцидентот со Суарез).... што би било погубно знаејќи како поминавме во предходниот конфликт.

Е токму таа тврдоглавост на Кени го поведе да подпише перманентен договор и да ја смени својата одлука и својот збор кој го даде во првиот момент кога застана како ВеДе.

........
Од последната година на Бенитез па се до преземањето на клубот од страна на Роџерс, клубот е паднат бар 5 скалила подолу.
Враќањето на нив ќе не кошта.... ќе не кошта многу.
А за тоа треба Менаџер со Визија и план за наредните бар 3 до 4 години.

Хоџсон и Кени не беа тоа....
Хоџсон со неговите “засилувања“ од типот на Кончески....сигурно не беше тоа.
Кени со неговите ПроАнглиски ставови со доведувањето на Англиските играчи сигрно не беше тоа....... па колку и да сака Eric J. Biafranić да го докажува тоа или не.

Можеби и Роџерс нема да биде тоа.......но кај Роџерс се виде план со самите промени...
Од стилот на игра....
До исфрлувањето на Младите играчи во состав.
Од промената на комплетната централа во Мелвуд...
До ригорозноста према самите играчи (Енрике,Даунинг,Хендерсон,Шкртел и др)

Е сега.... Можеби неговите грешки се почетнички, можеби и до некаде аматерски....но ќе повторам пак.
Не е во Роџерс проблемот.... тој е млад и би рекол неискусен и сеуште учи, башка тој сам не дојде, ние го викнавме.
Проблемот е во Газдите но и предходните проблеми кои се таложеа во клубот каде поради несериозноста дојдовме до ова дереџе.

Затоа велам......
Оставете го човекот да работи (учи)....
Да се фати континуитет...
Да се стабилизираме...
Да ги отстраниме турбуленциите во клубот...
Па потоа да се одлучува што понатаму...... чекор по чекор, затоа што само така може клубот да оди напред.....впрочем како и што почна!

Ај поздрав....

ПС. Можеби постот ќе биде расеан малку оти го пишувам од 9 саатот сабајле...... стани седни и ги заборавам редовите.:) Но сепак ќе ме сватите шо сакам да кажам... посебно Ерик!:D
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 14:18 ---
Ко шо сум јас контрадикторен, така и ти.
Не е времетраењето мерило дали некој добил шанса или не. И Хоџсон не доби изгледа.
И не е „бркањето“ на Роџерс само за да се изгланцаат сметките.
Треба да се запази критериумот. Кој е се понизок.

Но, ајде. Ви посакувам само ваков напредок и вечен нека ви е Роџерс на клупа.

Критериумот требаше да се запази со Хоџсон.....па со Кени.... па на крај со Роџерс.
Овие имиња замисли ги како скалила..... а ние одиме по нив..... ама надолу!

ФерИнаф ?

Чекајте го Роџерс да се стабилизира, да учи, да не прави грешки.
Нема подобар од Ливерпулашите за тоа. За чекање, нема подобар.
Кај биле 22, нека се и 44.

Како успеавте да се помирите со тоа дека Ливерпул стана тим кој треба да печали пари, да биде Mid table и да произведува играчи за тимови од повисок ранг, не знам. ѓ

Али секоја чест.

Јас тука би сакал да завршам, бидејќи нема смисла моето коментирање и трошење време околу Роџерс.

Видливо е. Му веруваат навивачите, ја има целосната поддршка. Тоа значи дека уште долго време ќе биде тука.

Мене ми е јасно дека Ливерпул во следните 10 - 20 години, нема да го помириса врвот (под врв претпоставувам бар трето место, не далеку во бодовна смисла од првиот).
Но, секогаш ќе биде YNWA и... визијата.

А ти, superstarpizza убаво е што константно си ги намалуваш критериумите. Пошо, уште кога „бев пластичен фан“ на денот на промоцијата на Роџерс, не ни помислуваше дека е можно и оваа сезона да оди по вода. Но, кога веќе бидна, „имало и наредна“.

Е така.

Сите со тек на време ќе сватат што сакаше и што ќе постигни Роџерс....бидејќи тој е спремен да се бори против се, само да го врати Ливерпул на победничките патеки....
Спремен е за борба....
brendan-rodgers_1298625c.jpg
:D :D :D :D

ко шо гледам жустра станала работава на фан клубов. баш ми е криво шо не бев во состојба минатиов период да ве дужам.
Редно за уткамицава и Велемајсторот да кажам некој збор од играта презодоволен од резултатот никако ама пак на Шити никој не го надиграл до толку ко ние неделата. штом е шамшионот задоволен со бод то кажвит нешо за нас ( за мене барем) искрено со толку млад состав одлична е ваквата игра сега од друга страна неискуството си го прајт своето ( овде мислам ни наш Веле) пак е менаџер 3-4 години и со 40 скоро имат уште фурни леп да јајт ама пак овај состав ветуват многу за иднината мислам дека можда не наредната ама за 2 сезони ке мојме да се бориме за титула. јасно е дека без арапи шеици или руски олигарси преку ноќ титула не се земат. ова кај нас е building process благодети негде за 2-3 години само трпение и подршка сетете се малце на полувремето во 2005 3-0 за Милан се пееше YNWA а денес нерешен резултат против шампионот и еден куп "пластични" навивачи ја барет глата на Rogers па извини малце бе дечко мислам гледај малце, размисли не само плукај те по еден те по друг играч те по тренерот. ако сакаш толкку само победи оди навивај наредниве 2-3 годи за барса па после дојди пак назад. мене најмногу ми е мило шо ми се вракат задовлоството еуфоријата ко ке ги гледам Ливерпоол шо не можам да кажам дека беше исто под Кинг Кени, no disrespect пак си е легенда тој на клубот, за Ходсон ич да не прам муабет. Сеа после долго време со нетрпение чекам да дојт викенд да гледам Ливерпоол. YNWA
Eric J. Biafranić сум видел секакви луѓе... ама ко тебе инает не :) те ценам шо го се за ставот шо го имаш...
btw конечно нов лап топ зедов и ке ве дружам и јас сега.
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 16:26 ---
http://www.youtube.com/watch?v=S8CEh_TgAg4 за потсетување само.

Со оглед на тоа дека Роџерс сезонава им даде огромна шанса на Виздом, Сусо, Стерлинг и Џонџо, не можам да кажам убеден ама мислам дека ќе добие шанса Кутињо.

Него, Хрватчето викаат добро ви се покажал вас и покрај поразот. Другар еден прашав што е за интер ми даде позитивни критики.
Хрватот е страшен играч. Искрено јас не го знаев се додека не потпиша со Интер, слабо ги пратев Динамо последнава сезона, али по само 45 минути што ги изигра за Интер детево покажа дека ќе биде голем играч. И тоа пази уз очајна игра на Интер, тотална катастрофа беа, а момаков одлично изигра. Е сега страв ми е само овие кретениве наши од управа да не почнат да му поставуваат некои ултиматуми на тренерот па овој да го закова на клупа и после да се чешаме. Само не ми се верува ова да се деси, и самиот Морати изјави дека околу Ковачич ќе се гради тимот во иднина.
А за Кутињо, убеден сум дека ќе газат со Суарез напред, па и со Стариџ, во Интер не можеше да дојде до израз бидејќи Интер поседува многу некреативни играчи или ако подобро сакаш малку креативни, а во Ливерпул има и те како квалитетни играчи со кои може да проигрува.
И за крај да ви го пофалам Хендерсон, во најдобра форма ви е на задњиве 3-4 утакмици, дечкото гази, секоја чест. (y)

Хрватот е страшен играч. Искрено јас не го знаев се додека не потпиша со Интер, слабо ги пратев Динамо последнава сезона, али по само 45 минути што ги изигра за Интер детево покажа дека ќе биде голем играч. И тоа пази уз очајна игра на Интер, тотална катастрофа беа, а момаков одлично изигра. Е сега страв ми е само овие кретениве наши од управа да не почнат да му поставуваат некои ултиматуми на тренерот па овој да го закова на клупа и после да се чешаме. Само не ми се верува ова да се деси, и самиот Морати изјави дека околу Ковачич ќе се гради тимот во иднина.
А за Кутињо, убеден сум дека ќе газат со Суарез напред, па и со Стариџ, во Интер не можеше да дојде до израз бидејќи Интер поседува многу некреативни играчи или ако подобро сакаш малку креативни, а во Ливерпул има и те како квалитетни играчи со кои може да проигрува.
И за крај да ви го пофалам Хендерсон, во најдобра форма ви е на задњиве 3-4 утакмици, дечкото гази, секоја чест. (y)

Се надевам дека ќе просперира. Знаеш, млад играч, прави релативно скап трансфер и иде во фудбалска велесила. Ако нема тренер што може психички да го поткрепи, ќе се заебе скроз.

Еве, ќе видиме нареднава недела како ќе изигра. Сите го очекуваме во навалната линија заедно со Стариџ и Суарез

Суарез - Стариџ - Кутињо

Вака би требало да изгледа. Да му го земе местото на Даунинг.

Иначе, Хендерсон е лудница последниве месец и пол. Игра перфектно. Не знам дали знаеш, добри пред 2 дена награда за најдобар Англиски играч до 21 година.

Ќе ви ебам тоа местачите :icon_mrgr:

Барем ќе биде јако дерби во втора лига. Нашата главна ѕвезда тогаш Паоло Фереира, против вашиот Стујарт Даунинг.
Зошто нели, сите ќе не напуштат, а овие лојални ќе останат до крај.

Не сум знаел дека ја добил таа награда Хендо али и повеќе од заслужена е, фантастичен е нема збор. Кога ќе ми текне лани колку сум го пцуел... знаеш кладилничарски порок. :D А тек сега како игра дури се каам да ти кажам, очигледно му требало време да се привикне на условите во ЛФЦ.

Ќе ви ебам тоа местачите :icon_mrgr:

Барем ќе биде јако дерби во втора лига. Нашата главна ѕвезда тогаш Паоло Фереира, против вашиот Стујарт Даунинг.
Зошто нели, сите ќе не напуштат, а овие лојални ќе останат до крај.

Педер што ти е, ништо нема да се случи. Само опуштено :)
Британците се самобендисани колонизаторски копилиња. Ништо нема да биде од ова. :)

Педер што ти е, ништо нема да се случи. Само опуштено :)
Британците се самобендисани колонизаторски копилиња. Ништо нема да биде од ова. :)

Се заебавам бе, некако интересен ми е муабетов. Ама ти текиња, глуп гол прими Чех од тој вашиот Аурелио бе, од слободен, од бунар.

Се заебавам бе, некако интересен ми е муабетов. Ама ти текиња, глуп гол прими Чех од тој вашиот Аурелио бе, од слободен, од бунар.

Ми текиња брат. А Реина сам што си го брцна? :) хахахаха

Наврати се само сезонава колку посомнителни утакмици има :ROFLMAO:

Ми текиња брат. А Реина сам што си го брцна? :) хахахаха

Наврати се само сезонава колку посомнителни утакмици има :ROFLMAO:

Ако се вратам еден ден поназад, ќе ми текне на Реина и Шкртел вчера... поарно да не се враќам.

Чекајте го Роџерс да се стабилизира, да учи, да не прави грешки.
Нема подобар од Ливерпулашите за тоа. За чекање, нема подобар.
Кај биле 22, нека се и 44.

Како успеавте да се помирите со тоа дека Ливерпул стана тим кој треба да печали пари, да биде Mid table и да произведува играчи за тимови од повисок ранг, не знам. ѓ

Али секоја чест.

Јас тука би сакал да завршам, бидејќи нема смисла моето коментирање и трошење време околу Роџерс.

Видливо е. Му веруваат навивачите, ја има целосната поддршка. Тоа значи дека уште долго време ќе биде тука.

Мене ми е јасно дека Ливерпул во следните 10 - 20 години, нема да го помириса врвот (под врв претпоставувам бар трето место, не далеку во бодовна смисла од првиот).
Но, секогаш ќе биде YNWA и... визијата.

А ти, superstarpizza убаво е што константно си ги намалуваш критериумите. Пошо, уште кога „бев пластичен фан“ на денот на промоцијата на Роџерс, не ни помислуваше дека е можно и оваа сезона да оди по вода. Но, кога веќе бидна, „имало и наредна“.

Е така.

Не.... Грешиш!
Јас не ги намалив критериумите...
Клубот ги намали со 4те години агонија и просечност.
Јас само го следам клубот за кого навивам едно 15тина години

Само едно не ми е јасно....кое мислење го имаше за клубот и управата во времето на Улие?
Ќе чекам одговор...ме интересира....само немој да заобиколуваш со рченица Улие е измислен за Тиквата...сакам конкретен одговор затоа што ние немаме титула 20 и кусур години....не ја гледам сега поентата да се бара главата на некој затоа што не сме можеле да се бориме за неа и тоа во период каде се вративме за едно 5 скали подолу!

Пс. Колку да те испровоцирам.......Не бегај од дискусија за која и самиот се предомислуваш! :D

Ако се вратам еден ден поназад, ќе ми текне на Реина и Шкртел вчера... поарно да не се враќам.
Key word во двете случки? РЕИНА :D :D :D
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 21:35 ---
@KOPWATCH: Talks have started with Carragher in regards to a NEW DEAL and coaching role.

superstarpizza во твојот пост каде ги споредуваш кени, хоџсон и роџерс, се сложувам со тебе во многу работи, само во една не. во еден дел споменуваш дека роџо треба да добие време да учи од сопствените грешки, дека е млад и неискусен. то е се ок, АМА:
1.дали воопшто тој учи од сопствените грешки или ги повторува и
2.ШО Е МНОГУ побитно, дали ливерпул прерасна во еден нижоразреден клуб на ниво на виган, свонси или некој како нив, до вчера 2, 3 или 4 лигаш кој се пласира во ПЛ, па сеедно му е дали ќе опстани или не и за сметка на тоа си става млади и неискусни тренери за да „печат занает во премиер лига„ и ако им се трефни-супер ќе биди или е (беше) НАЈДОБРИОТ КЛУБ ВО ИСТОРИЈАТА на англија чии навивачи во никој случај не смеат да се задоволат со просечни резултати и неучество во ЛШ и не освојување на титула?

дали дојдовме на дереџе да се радуваме дека сме го тепале норвич или рединг и да свршиме од радост ако сврзиме 2 победи, а ко ќе дојди дерби да се молиме да не изгубиме со 2-3 разлика и да бидиме ПРЕЗАДОВОЛНИ со реми?
кога се случило ливерпул да не добие ни едно дерби во последните 20 години? кога се случило ливерпул да не можи да победи никого од топ 10 во последните 121 година? никогаш!

па како тогаш овај неспособниов да добие шанса да учи тука? колку да ве потсетам сите. ливерпул не е место каде некој треба да се промовира како стручњак. ливерпул е место каде треба да дојди некој светска класа менаџер-играч и да ОСВОИ ТИТУЛИ, оти нишо друго не се важи!

нас не ни треба тренер кој 3-4 години ќе не мафта по тавани дека демек напредуваме пополека, нас ни треба СПОСОБЕН тренер кој ОДМА ќе ни донеси ТИТУЛА!!! повеќе не смее да се чека, доволно е. управата, која ја гледам како кривец единствено шо го трпи роџо на клупа место да донеси некој асолен, треба да реагира соодветно во август и да донеси тренер кој знае што прави и кој ќе ни донеси инстант успех, а ако не титула во наредната година, барем 2 или 3 место, КОЕ ЕДИНСТВЕНО ќе го признаам за напредок. ова шо сега ни се случува не е напредок во однос на минатата сезона, туку назадување или најблаго речено, тапкање во место.
позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom