Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Не е без чест Далглиш. Барем не колку што го направи Ливерпул летоска.
Далглиш не даде оставка од една причина.
Тој сметаше дека тимот оди во вистински правец под негово водство. Да мислеше обратно, ќе си поднесеше оставка, не е таков чоек.
Така да, аналогијата со испаѓање не е издржана, бидејќи во секоја смисла Далглиш не би дозволил тоа да се случи, секако.

Значи, под знак прашалник е „легендарноста“ на Далглиш...

:)

Ама зошто ти мене 3 поста наназад ми правиш ШББКББ муабети, јас пак ќе ти го поставам прашањето, што доколку? :)

Што сакате зборете ама мене оваа сезона играта ми се допаѓа многу повеќе од онаа лани, без разлика што немаме добиено ниту едно дерби. Лани игравме како Стоук, наметни ја топката во облаци со надеж дека некој ќе ја фати и ретко можеше да се видат голови постигнати од добро создадени акции.

Ама зошто ти мене 3 поста наназад ми правиш ШББКББ муабети, јас пак ќе ти го поставам прашањето, што доколку? :)

Добро, за да го оттргнам невозможниот пример, еве, ке те прашам.. зошто Џерард не го изгуби статусот на легенда ко си даде автогол во финалето против Челзи, за разлика од Рисе, кој заради тоа беше набркан од тимот?

За Стариџ неам коментар. Човекот одма направи разлика во клубот кога дојде.
Моментално на Ливерпул не му требаат youngsters туку ready players кои одма ќе направат имакт во играта на Ливерпул.

Во фудбалот тренерот соработува со играчите и играчите соработуваат со тренерот. Значи, умешноста на секој тренер е да изнајде начин со кој ќе го извади максимумот од играчите (пример: триаголник нападот на Чикаго Булс од Фил Џексон). Тренерот е тој кој треба да биде креативен, итар, мудар и да знае точно кои варијации на тема да ги спроведе на утакмица. Он е тој кој во фаза на напад или одбрана да им каже која варијанта да ја играат за да го најдат најдоброто решение. Ова не ти го зборам од памет туку од пракса.
А во ниту еден момент не кажав дека играчите треба да го учат Роџерс како да менаџира, може да му дадат сугестии и насоки кои во секој случај би биле добронамерни.
Иам многу да зборам ама ај вие поише знаете од мене. Светот останува на помладите.

Ајде тогаш Стариџ ќе го тргнеме одма од реплика. Се согласувам дека му требаат ама како што можеш да видиш, купуваат играчи до 23 години. Против тоа искочи со изјава и Суарез и Џерард дури и Роџерс. Што треба Роџерс да прави што ФСГ не му даваат пари? Од своја плата да издвои?

Тренерот е креативен. Тој да мислење дека играчите не се добри, ќе ги избркаше, сите. Тој направи Даунинг повторно да личи на крило, направи Хендерсон повторно да личи на креатор, направи Енрике повторно да личи на бек. Адам сакаше константа игра и си отиде, никој не го сопре. Белами, Кајт и Макси си отидоа по своја желба. Тој само ги избрка, ако толку сакаш, мада пратени се само на позајмица, не продадени Спиринг и Керол.
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 00:19 ---
Добро, за да го оттргнам невозможниот пример, еве, ке те прашам.. зошто Џерард не го изгуби статусот на легенда ко си даде автогол во финалето против Челзи, за разлика од Рисе, кој заради тоа беше набркан од тимот?

Ама нема да ти одговорам на прашањето, се додека ти не ми одговориш на моето. Јас на твоите одговарам 3 поста наназад, ти моето политички го избегнуваш.

Одговори ми, ќе ти одговорам и јас.

Ама пак тераш ШББКББ муабети. Ајде, тогаш штом така сакаш, ќе ти дадам една јас таква „приказна“.

Што ќе се случеше доколку Ливерпул и оваа сезона беше предводена од Далглиш и Ливерпул испадне? Требаше Далглиш да остане да биде тренер според тебе, така? Добро, останува. Наредна сезона, не само што не изборува повторен повраток во ПЛ туку и се бори за опстанок во Чемпионшип, ќе треба да му се продолжи и понатаму договорот? Па за 2 сезони ќе испадне и од Чемпионшип, повторно треба да
му се продолжи договорот и да се тапша по рамо?

Види вака, ќе влеземе ние во Европска Унија додека е ВМРО на власт. До наредни избори Македонија се задолжува во ненормални кредити, некако што е сега задолжена него 400% повеќе. Не како што е сега безработица а сите работат, само на црно. Него буквално, на 5 семејства, еден човек да работ. Да сме еднакви на Руанда/Уганда/Сомалија и слични. Ние пак на избори треба да им го дадеме нив гласот затоа што додека тие биле на власт сме влегле во ЕУ и НАТО? Затоа што тие до таму не довеле? НЕ!

Ќе се повторам, Далглиш БИЛ, Е и ЌЕ БИДЕ Легенда на овој клуб.
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 00:06 ---

Јас не го разбирам тоа така. Ама еве, прочитај го мојот последен пост и кажи ми што мислиш.

Хехе ама у крајности одиш.Ни хипотетички неможе да се земе овој пример како возможен.
Ливерпул нема да отпадне од лига па макар е и Шундовски тренер.
Моабетот е дека напредок посебен нема ,освен у посед на топка.
Ален на Роџерс е Керол на Кени ..
Асаиди,Борини е Даунинг од лани..едина разлика се Суарез,Џерард. Ради овие 2ца Роџерс се шлепа сеуште.

Резултатите се исти и полоши ама подршката не е иста..На Кени од некоја си причина имаа гз да му се пуштат и критикуваат а сега сите ќутат.
И лани изгубивме од Свонси и годинава изгубивме од Свонси, и лани бевме 7-8 и сега сме 7-8 ,и лани игравме добро ама немавме резултати и годинава играме добро али немаме резултати..Што е различно??

Ама нема да ти одговорам на прашањето, се додека ти не ми одговориш на моето. Јас на твоите одговарам 3 поста наназад, ти моето политички го избегнуваш.

Одговори ми, ќе ти одговорам и јас.

Ne zaебавај и ти сега. Го оттргнав хипотетичкото прашање и примерите, и те прашувам, за реален пример.

Што ќе беше ако беше Ел Жар на местото на Џерард кога си го даде автоголот во финалето со челзи? Што мислиш, што ке се случеше со Ел Жар?

А што се случи со Џерард.

Чист пример од минатото, нема тука „кога би било“.

Ne zaебавај и ти сега. Го оттргнав хипотетичкото прашање и примерите, и те прашувам, за реален пример.

Што ќе беше ако беше Ел Жар на местото на Џерард кога си го даде автоголот во финалето со челзи? Што мислиш, што ке се случеше со Ел Жар?

А што се случи со Џерард.

Чист пример од минатото, нема тука „кога би било“.

Не ти одговара, затоа што и сам го знаеш одговорот а не сакаш да го кажеш.

Нема да ти одговорам. :)

Не ти одговара, затоа што и сам го знаеш одговорот а не сакаш да го кажеш.

Нема да ти одговорам. :)

Нема да ми одговориш, пошто е јасно.

Да беше Ел Жар на местото на Џерард, ке го спалеа на клада.

Да беше било кој на местото на Џерард, ке му ги извадеа зрцките.

Ама не на Џерард.

Е тука лежи примерот за Далглиш и Роџерс.

И тоа е тоа.

Хехе ама у крајности одиш.Ни хипотетички неможе да се земе овој пример како возможен.
Ливерпул нема да отпадне од лига па макар е и Шундовски тренер.
Моабетот е дека напредок посебен нема ,освен у посед на топка.
Ален на Роџерс е Керол на Кени ..
Асаиди,Борини е Даунинг од лани..едина разлика се Суарез,Џерард. Ради овие 2ца Роџерс се шлепа сеуште.

Резултатите се исти и полоши ама подршката не е иста..На Кени од некоја си причина имаа гз да му се пуштат и критикуваат а сега сите ќутат.
И лани изгубивме од Свонси и годинава изгубивме од Свонси, и лани бевме 7-8 и сега сме 7-8 ,и лани игравме добро ама немавме резултати и годинава играме добро али немаме резултати..Што е различно??

Абе брат, цел муабет се води хипотетички, примети. Затоа јас дури сега почнував и со такви ситуации/прашања.
Резултатите не се полоши, играта не е иста, подобра е. ПАРИТЕ потрошени за трансфери се три пати помали, тоа е разликата. Разликата е што лани овој период имавме ДА, ИСТО БОДОВИ, само што лани овој период почнавме да паѓаме во играта а сега се креваме. Ете тоа е разликата.

Најголема грешка на ФСГ е тоа што му го продолжија договорот, уствари од кеартејкер, го направија менаџер. И ФСГ и навивачите и Кени ги понесоа емоции, наместо трезвено да размислат.

Ти Асаиди и Борини си ги видел во игра сезонава. Јас не. Ама затоа лани ги гледав Даунинг и Хендерсон. ДУПКИ беа, годинава не се.
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 00:28 ---
Нема да ми одговориш, пошто е јасно.

Да беше Ел Жар на местото на Џерард, ке го спалеа на клада.

Да беше било кој на местото на Џерард, ке му ги извадеа зрцките.

Ама не на Џерард.

Е тука лежи примерот за Далглиш и Роџерс.

И тоа е тоа.

Џабе „ми ставаш зборови во уста“.

Можеш само да претпоставиш што мислам, не можеш да знаеш :)

Џабе „ми ставаш зборови во уста“.

Можеш само да претпоставиш што мислам, не можеш да знаеш :)

Па добро, ако испадне дека Ел Жар и Џерард би ги третирал исто, само за да го одбраниш Роџерс, Ок.

Па добро, ако испадне дека Ел Жар и Џерард би ги третирал исто, само за да го одбраниш Роџерс, Ок.

Јок бе брат, ЈОК, по турски ИК/ЈОК, како сакаш. Не добиваш реплика на ваква ниска провокација:ROFLMAO:, само за да го дознаеш моето мислење, се додека не го дознаам јас твоето :D

Јок бе брат, ЈОК, по турски ИК/ЈОК, како сакаш. Не добиваш реплика на ваква ниска провокација:ROFLMAO:, само за да го дознаеш моето мислење, се додека не го дознаам јас твоето :D

Кое мое? За истово?
јас сметам дека за ист случај, Ел Жар треба да биде спален и фрлен во реката Мерси (или иста казна, да биде врзан на скопски плоштад и да ја гледа гробаризацијата во живо), додека за Џерард треба да се поќути. Што, всушност, се случи. Тоа е тоа, реалност. Така си функционира светот.

Со доагањето на Биафранчич од Биафра се зголеми и дискусијата на форумов :D
Море Ерик низаеден, и Кени и Џерард и кој и да е, кога не е на ниво на задачата треба да се искритикува, а играчи како Ел Жар кога ќе бидат добри треба да се пофалат или да се престани со критиките, ајде ко така Кени оти е најголема легенда на клубов (за мене е и секогаш ќе биди) да го остајме па нека прај шо сака

Кое мое? За истово?
јас сметам дека за ист случај, Ел Жар треба да биде спален и фрлен во реката Мерси (или иста казна, да биде врзан на скопски плоштад и да ја гледа гробаризацијата во живо), додека за Џерард треба да се поќути. Што, всушност, се случи. Тоа е тоа, реалност. Така си функционира светот.

И те како знаеш за што зборам :ROFLMAO:
--- надополнето: Feb 3, 2013 11:40 PM ---
Море Ерик низаеден, и Кени и Џерард и кој и да е, кога не е на ниво на задачата треба да се искритикува, а играчи како Ел Жар кога ќе бидат добри треба да се пофалат или да се престани со критиките, ајде ко така Кени оти е најголема легенда на клубов (за мене е и секогаш ќе биди) да го остајме па нека прај шо сака

Според него, ти си комплетно во грешка, во делириум. Ти си лоботомиран зошто ќе го критикуваш Џерард.

Со самото то што се сомневате во чесните намери на Далглиш, го отпишувате од легендите.
Нема да прај шо сака. Јас верувам дека тој му сакаше само најдобро на тимот. И веруваВ во неговата проценка дека тимот оди во права насока со него. Пошо, ако мислеше поинаку, сам ке си одеше. Не мораше некој Вернер кој прв пат гледа фудбал да му ја покажи вратата.

Ме разбираш? самите вие сметате дека Кени би го пропаднал тимот.

Што се однесува до Џерард... да, треба да се искритикува. Но, не да се избрка.
ко Рисе, на пример.
нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom