- Член од
- 1 септември 2014
- Мислења
- 5.159
- Поени од реакции
- 7.858
Шпекулација на Мирор, мене сомнително ми е ова..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Правам доскочици за тебе, не за Клоп, тоа да расчистиме уште одмаПак праиш доскочици како за Клоп а после ќе се вадиш не сум рекол така вака![]()
Клоп не е ни најмалку виновен што на Богдан му испадна топката од раце ама виновен е што ја промаши тактичката поставеност на играчите. Виде дека од старт ни играат висок пресинг, стави го Ален ви игра, згусни ја средината или врати го Џан. Лукас не постоеше, колку и да го сакам, се гледа дека не може да изигра две утакмици со ред, лабаво на клупа и требаше да влезе Ален, за да биде досаден, да ги умре од замарање, за да ја имаме средината. Џан е подобра опција од Ален и Лукас ама често ја губи топката, пречесто, што отвара контра напад.
Пак ќе кажам, не е проблем што примивме гол, имаше уште 85 минути за да постигнеме два а не го направивме тоа, зошто не створивме ниту една асална шанса, освен оние 2-3 на почеток на второ, што беа на ура.
Според мене играчи што би било фино да напуштат се Мињоле, Богдан, Шкртел, Туре и ете еден од Лукас/Ален за да се отвори простор за нов играч на таа позиција. Со нов голман, штопер да партнерува со Сако или ете Ловрен (ги зимам двајцава како подобри од Шкртел и Туре) и стабилен играч на позиција разбивач во средина ќе бидеме далеку посериозна екипа.
Затоа и не се плашам многу, затоа што не губиме поради лоша игра туку поради индивидуални грешки, кои се решаваат многу лесни. Не те бива, раус у курац и ќе си дојде нов играч.1. Работата е што ова го кажуваме за речиси сите играчи, константност 0 кај голем дел од тимот
2. Истите позиции кои требаше да се подобрат и лани (со единствена разлика што дупките кај напаѓачите се покрија)
Ова не се проблеми настанати од вчера, ова не е една утакмица (или еден пораз). Ова се проблеми кои не се решија прошлото лето и цела сезона, не се решија ова лето и сега се уште се причина за лоши утакмици. Доаѓањето на Клоп, кој е друга класа во однос на Роџерс, ми дава надеж дека ваквите проблеми ќе се оправат. Ама коа ќе видам изјави од типот “задоволен сум со тимот/голманите“, коа ќе видам дека 18 годишњак со една полу-сезона во српска прва лига се најавува ко да е договорен Меси, некако целиот оптимизам ми се намалува.
за резерва ќе послужи абдалот!Затоа и не се плашам многу, затоа што не губиме поради лоша игра туку поради индивидуални грешки, кои се решаваат многу лесни. Не те бива, раус у курац и ќе си дојде нов играч.
Јас верувам дека Клоп (како што пиша и Фрос) го изјавува тоа за да не напраи раздор и дека ќе летаат и двајцата од тим. Ме напна малку тоа што се шушка периодов дека ќе му дадат нов договор на Мињо, што е апсурд. Три години е, 5 добри утакмици нема изиграно.
Треба да остани Мињоле оти во спротивно пак за резерва некој како Џонс/Богдан ќе имаме. А ако сака прв голман да биди - можи ама во Астон Вила, Сандерленд итн.Тоа е единствено логично објаснување. Сакав да пишам „дали ќе прифати да биде резерва?“ ама кој кур е он да поставува услови?
И тоа на лето за безпари. Мада јас уште сега би платил и би го зел. А не би се бунел и за Ховедес![]()
За Жоел Матип се шпекулира. Стопер од Шалке и репрезентативец на Камерун.