Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Не бе , сеа ние лупнавме 40М за него ..не гледам никаква логика одма да го дадеме

Па да, затоа и пишав сомнително.. Не се вклопува во стилот на игра на Клоп дефинитивно, единствено поради тоа би се случил ваков потег, ама тешко веројатно дека во јануари ќе е тоа.

Пак праиш доскочици како за Клоп а после ќе се вадиш не сум рекол така вака :)
Правам доскочици за тебе, не за Клоп, тоа да расчистиме уште одма :)
Запињаш дека ќе се прави чистка уште во јануари и дека ќе се носат катаљарда играчи и што ти јас знам. Мене не ми е верно, што не значи дека нема да ми одговара ако не го направи тоа зошто сакам да си донесе играчи кои ќе му одговараат и играчи со кои што може да има успех.

Ти очекуваш, се надеваш дека во јануари ќе летаат 10 играчи од тим и дека ќе донесе 10 нови, нормално, тоа нема да се случи.

Исти ти беа муабетите кога ќе го бркаа Роџерс пред нова година, па за зимски „распуст“, па на лето и на крај од четврта ти успеа. Јас не ти правам доскочици за тоа :)

Дај нека ги земат Суборич и Фарман. И Стариџ да се опраи!

Губиме 3-0 од факинг wutфорд и следниот ден сите ливерпул страни на фб се исполнети со јачање зашо сме договориле некој рандом копиљ од србија

утре ќе тепаме некој со два гола разлика и одма ќе се праат дебати дали ќе се вклучиме у трка за титула

добар дел од играчите се за греота, прво тоа треба да се прифати како факт и после да се одлучи дали конечно ќе се носат играчи достојни за тим кој себеси се гледа како потенцијален шампион или да прифатиме дека ќе бидеме просечен клуб кој некад ќе прави изненадувања и ако се погоди среќата ќе биде само неколку места позади шампионот

скиснавме надвор од топ4 веќе премногу години..

не ме интересира дали ќе праат шопинг у јануари или ќе чекаат до лето, ама ако на почеток на наредна сезона, ботови како Богдан се се уште у тимот, ќе ми биде јасно дека не треба да очекувам ништо повеќе од изненадно квалификување у лига европа

и да се навратам на еден муабет од пред неколку дена, дали Клоп повторно беше виновен за поразот? дали Клоп е виновен шо ботот на гол не можеше да ја задржи топката у раце на првата нафрлена топка на натпреварот?

сценава е сосема доволна како коментар за вчера:

Клоп не е ни најмалку виновен што на Богдан му испадна топката од раце ама виновен е што ја промаши тактичката поставеност на играчите. Виде дека од старт ни играат висок пресинг, стави го Ален ви игра, згусни ја средината или врати го Џан. Лукас не постоеше, колку и да го сакам, се гледа дека не може да изигра две утакмици со ред, лабаво на клупа и требаше да влезе Ален, за да биде досаден, да ги умре од замарање, за да ја имаме средината. Џан е подобра опција од Ален и Лукас ама често ја губи топката, пречесто, што отвара контра напад.

Пак ќе кажам, не е проблем што примивме гол, имаше уште 85 минути за да постигнеме два а не го направивме тоа, зошто не створивме ниту една асална шанса, освен оние 2-3 на почеток на второ, што беа на ура.

Според мене играчи што би било фино да напуштат се Мињоле, Богдан, Шкртел, Туре и ете еден од Лукас/Ален за да се отвори простор за нов играч на таа позиција. Со нов голман, штопер да партнерува со Сако или ете Ловрен (ги зимам двајцава како подобри од Шкртел и Туре) и стабилен играч на позиција разбивач во средина ќе бидеме далеку посериозна екипа.

23000_150317_matip_658x370.jpg

За Жоел Матип се шпекулира. Стопер од Шалке и репрезентативец на Камерун.

Клоп не е ни најмалку виновен што на Богдан му испадна топката од раце ама виновен е што ја промаши тактичката поставеност на играчите. Виде дека од старт ни играат висок пресинг, стави го Ален ви игра, згусни ја средината или врати го Џан. Лукас не постоеше, колку и да го сакам, се гледа дека не може да изигра две утакмици со ред, лабаво на клупа и требаше да влезе Ален, за да биде досаден, да ги умре од замарање, за да ја имаме средината. Џан е подобра опција од Ален и Лукас ама често ја губи топката, пречесто, што отвара контра напад.

Пак ќе кажам, не е проблем што примивме гол, имаше уште 85 минути за да постигнеме два а не го направивме тоа, зошто не створивме ниту една асална шанса, освен оние 2-3 на почеток на второ, што беа на ура.

Според мене играчи што би било фино да напуштат се Мињоле, Богдан, Шкртел, Туре и ете еден од Лукас/Ален за да се отвори простор за нов играч на таа позиција. Со нов голман, штопер да партнерува со Сако или ете Ловрен (ги зимам двајцава како подобри од Шкртел и Туре) и стабилен играч на позиција разбивач во средина ќе бидеме далеку посериозна екипа.

1. Работата е што ова го кажуваме за речиси сите играчи, константност 0 кај голем дел од тимот

2. Истите позиции кои требаше да се подобрат и лани (со единствена разлика што дупките кај напаѓачите се покрија)

Ова не се проблеми настанати од вчера, ова не е една утакмица (или еден пораз). Ова се проблеми кои не се решија прошлото лето и цела сезона, не се решија ова лето и сега се уште се причина за лоши утакмици. Доаѓањето на Клоп, кој е друга класа во однос на Роџерс, ми дава надеж дека ваквите проблеми ќе се оправат. Ама коа ќе видам изјави од типот “задоволен сум со тимот/голманите“, коа ќе видам дека 18 годишњак со една полу-сезона во српска прва лига се најавува ко да е договорен Меси, некако целиот оптимизам ми се намалува.

1. Работата е што ова го кажуваме за речиси сите играчи, константност 0 кај голем дел од тимот

2. Истите позиции кои требаше да се подобрат и лани (со единствена разлика што дупките кај напаѓачите се покрија)

Ова не се проблеми настанати од вчера, ова не е една утакмица (или еден пораз). Ова се проблеми кои не се решија прошлото лето и цела сезона, не се решија ова лето и сега се уште се причина за лоши утакмици. Доаѓањето на Клоп, кој е друга класа во однос на Роџерс, ми дава надеж дека ваквите проблеми ќе се оправат. Ама коа ќе видам изјави од типот “задоволен сум со тимот/голманите“, коа ќе видам дека 18 годишњак со една полу-сезона во српска прва лига се најавува ко да е договорен Меси, некако целиот оптимизам ми се намалува.
Затоа и не се плашам многу, затоа што не губиме поради лоша игра туку поради индивидуални грешки, кои се решаваат многу лесни. Не те бива, раус у курац и ќе си дојде нов играч.

Јас верувам дека Клоп (како што пиша и Фрос) го изјавува тоа за да не напраи раздор и дека ќе летаат и двајцата од тим. Ме напна малку тоа што се шушка периодов дека ќе му дадат нов договор на Мињо, што е апсурд. Три години е, 5 добри утакмици нема изиграно.

Затоа и не се плашам многу, затоа што не губиме поради лоша игра туку поради индивидуални грешки, кои се решаваат многу лесни. Не те бива, раус у курац и ќе си дојде нов играч.

Јас верувам дека Клоп (како што пиша и Фрос) го изјавува тоа за да не напраи раздор и дека ќе летаат и двајцата од тим. Ме напна малку тоа што се шушка периодов дека ќе му дадат нов договор на Мињо, што е апсурд. Три години е, 5 добри утакмици нема изиграно.
за резерва ќе послужи абдалот!

Тоа е единствено логично објаснување. Сакав да пишам „дали ќе прифати да биде резерва?“ ама кој кур е он да поставува услови?
Треба да остани Мињоле оти во спротивно пак за резерва некој како Џонс/Богдан ќе имаме. А ако сака прв голман да биди - можи ама во Астон Вила, Сандерленд итн.
Само ме интересира кој би го зеле ние за прв голман?
Бодо шо викаш бе? Да го воскресниме Касиљас? :icon_lol:[DOUBLEPOST=1450709632][/DOUBLEPOST]
23000_150317_matip_658x370.jpg

За Жоел Матип се шпекулира. Стопер од Шалке и репрезентативец на Камерун.
И тоа на лето за безпари. Мада јас уште сега би платил и би го зел. А не би се бунел и за Ховедес :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom