Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Абе добро, јас не велам дали ќе се или нема да се плати толку. Кажува само до сега колку се потрошени. Не знам за Хендо дали се исплатени клаузулите. Со оглед на мизерната прва и „онака“ втора сезона, можеби и не исплатила сФе...

Затоа подоле во постот пишав две суми (без и со клаузулите).

Него, читам денес дека Морено треба после суперкупот (не знам колку е веродостојно).
Што бидна со шпиц?

@Rosemberg Зошто си ме цитирал со променети суми за Ориги и Лалана?
Колку што пишав, толку е платено а имам допишано на крај од постот дека доколку се исплати се’, ќе биде дадената сума.
За Лалана се посигурен сум дека се платени 25 а не 16 + 7. на многу места имам видено 25 да пиши и е означен како наше најскапо засилување летово досега. Ако беа 16+7 ќе беа вкупно 23 и не сум сигурен дека би го сметале за најскапо засилување пошто би биле сaмо 16 платени досега. За Ориги се шпекулираше 6+4 само никаде не видов официјално да е тоа. Исто така за вкупната сума досега пиши 89 потрошени така да.........
Морено ќе дојди после супер купот само ќе видиме дали за 14 +Сусо или друга сума ќе е. Не смеат Сусо да го даат никако.
Шпиц врска немам. Нема ништо и никој ништо не известува[DOUBLEPOST=1407620489][/DOUBLEPOST]Еве според Мiror за Лалана
Еве и според BBC
E сега еве на Википедиа што пишува
After long periods of negotiation Liverpool placed a reported £25m bid which was later accepted by Southampton. Bournemouth, Lallana's youth team, had included a 25% sell-on-clause in his contract when he joined Southampton; as a result, the Championship side received £4 million from the transfer suggesting the up front fee without add-ons was around £16m although ultimately undisclosed. (This is incorrect, as Bournemouth have confirmed that they had agreed to take less than their 25% so taken all the facts into consideration we are looking at 22/23 mil).

Последно уредено:
За Лалана се посигурен сум дека се платени 25 а не 16 + 7. на многу места имам видено 25 да пиши и е означен како наше најскапо засилување летово досега. Ако беа 16+7 ќе беа вкупно 23 и не сум сигурен дека би го сметале за најскапо засилување пошто би биле сaмо 16 платени досега. За Ориги се шпекулираше 6+4 само никаде не видов официјално да е тоа. Исто така за вкупната сума досега пиши 89 потрошени така да.........
Морено ќе дојди после супер купот само ќе видиме дали за 14 +Сусо или друга сума ќе е. Не смеат Сусо да го даат никако.
Шпиц врска немам. Нема ништо и никој ништо не известува[DOUBLEPOST=1407620489][/DOUBLEPOST]Еве според Мiror за Лалана
Еве и според BBC
E сега еве на Википедиа што пишува
After long periods of negotiation Liverpool placed a reported £25m bid which was later accepted by Southampton. Bournemouth, Lallana's youth team, had included a 25% sell-on-clause in his contract when he joined Southampton; as a result, the Championship side received £4 million from the transfer suggesting the up front fee without add-ons was around £16m although ultimately undisclosed. (This is incorrect, as Bournemouth have confirmed that they had agreed to take less than their 25% so taken all the facts into consideration we are looking at 22/23 mil).

здраво, извинете што упаѓам од никде. околу сумите за лалана:
пред извесно време наидов на твитов...ликот е познат фудбалски аналитичар и пишува за anfield index и this is anfield, има супер познавања и е многу добро информиран.инаку стануваше збор за споредба меѓу лалана и тони крос.(што и не ми се баш споредливи :))

како што е познато, за лалана стануваше збор за цифра од 25 мил., колку што отприлика чинел и трансферот на тони крос во реал
но...
(според ова) станува збор за поинакви суми, o_O односно за тоа колку играчите би го чинеле клубот вкупно
73mrlk.jpg

Последно уредено:
здраво, извинете што упаѓам од никде. околу сумите за ламберт:
пред извесно време наидов на твитов...ликот е познат фудбалски аналитичар и пишува за anfield index и this is anfield, има супер познавања и е многу добро информиран.инаку стануваше збор за споредба меѓу лалана и тони крос.(што и не ми се баш споредливи :))

како што е познато, за лалана стануваше збор за цифра од 25 мил., колку што отприлика чинел и трансферот на тони крос во реал
но...
(според ова) станува збор за поинакви суми, o_O односно за тоа колку играчите би го чинеле клубот вкупно
73mrlk.jpg
Е па добредојде :) Инаку секако дека има тука и други фактори не велам не

Е па добредојде :) Инаку секако дека има тука и други фактори не велам не

добро ве најдов :)
има свашта.лалана, ламберт, ловрен, роџо ептен им се напна на саутемптон :D
можни кандидати за испаѓање од пл

Се додека си ги гускаме ко лани не мора да испаѓаат

Вадење јак состав. Игледа овој ќе почне и со Сотон па сеа контрола да ги види.

Леле мора да ги напуниме ,Мкхитарјан да го депримираме а Ројс да го привлечеме :P:cool:

Тешка утакмица ќе биде, не се заебавај и ти :)

Него, гледајќи ја клупата без Лалана и Марковиќ, ептен ми е штура.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom