Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Со пласман во ЛШ и продажба на играчи би имале околу 80м
Плус некој миЉон од Јенките. Само Брендан паметно да ги искористи.

Од кај ги извади 80м?:)
10м е влез во ЛШ тие би ги добил Роџо + од продажба на Реина,Аспас,Асаиди уште некој 10-тина.Јенките да дадат 30 како и увек. 50м е максимумот ,евентуално 60м ако пуштат срце:)

As of 2012–13, UEFA awards €2.1 million to each team in the play-off round. For reaching the group stage, UEFA awards a base fee of €8.6 million. A win in the group is awarded €1 million and a draw is worth €500,000. In addition, UEFA pays teams reaching the first knockout round €3.5 million, each quarter-finalist €3.9 million, €4.9 million for each semi-finalist, €6.5 million for the runners-up and €10.5 million for the winners.

• Playoffs: €2,100,000
  • Base fee for group stage: €8,600,000
  • Group match victory: €1,000,000
  • Group match draw: €500,000
  • Round of 16: €3,500,000
  • Quarter-finals: €3,900,000
  • Semi-finals: €4,900,000
  • Losing finalist: €6,500,000
  • Winning the Final: €10,500,000
A large part of the distributed revenue from the UEFA Champions League is linked to the "market pool", the distribution of which is determined by the value of the television market in each country. For the 2012–13 season, Juventus, who were eliminated in the quarter-finals, earned nearly €65.3 million in total, of which €20.5 million was prize money, compared with the €55.0 million earned by Bayern Munich, who won the tournament and were awarded €35.9 million in prize money.

moi zelbi za dogodina lalana i benteke +esli cole mislam deka sive trojca nema da cinat poveke od 50 mil
aspas i borini da si se prodadat ,isto i reina ,lukas leiva takodze drugo voglavno da ostani ,isto mislam deka ni treba stoper od A+++ klasa nalik na david luiz ama to e to

@gerard во неговиот пост пред неколку дена спомна дека несака на крајот од сезоната да се случи нешто неочекувано па да неможием да спиеме 10 години.

И да не заврши сезонава како што сакаме ние, сепак со голем жар и задоволство ќе гледаме нанапред, бидејќи конечно го прекинавме 5 годишниот пост од неиграње ЛШ, конечно Ливерпул е таму каде што припаѓа и тоа со барем три пати помалку вложени средства од останатите екипи од ПЛ кои ќе играат во ЛШ. Сакам да кажам дека што и да се случи јас ќе бидам горд на играчите и на стручниот штаб што со толку тенок ростер сме кандидати за титула а на почеток на сезона сите ни даваа минимални шанси за пласман во ЛШ.

Ја ќе бидам најгорд на себе и мојата неизмерна поддршка. У првите 3 кола кога бевме прво место, @Malcolm van den Сабаховић ми викаше дека и Болтон некад биле прво првите 3 кола, па после отпаднале :P

Ај мала дигресија... Шо мислите од ко го нема Лукас во тимот, а Џерард игра на негова позиција клубот бележи многу подобри резултати, па дали во еден ваков офанзивен Ливерпул би бил потребен Лукас кој не придонесува ништо за нападит... Колку и да ми е еден од поомилените играчи моментално не сакам да го гледам во првиот состав.

Ај мала дигресија... Шо мислите од ко го нема Лукас во тимот, а Џерард игра на негова позиција клубот бележи многу подобри резултати, па дали во еден ваков офанзивен Ливерпул би бил потребен Лукас кој не придонесува ништо за нападит... Колку и да ми е еден од поомилените играчи моментално не сакам да го гледам во првиот состав.
Ne
Ја ќе бидам најгорд на себе и мојата неизмерна поддршка. У првите 3 кола кога бевме прво место, @Malcolm van den Сабаховић ми викаше дека и Болтон некад биле прво првите 3 кола, па после отпаднале :P
More ostaj go Malkolma...dogovorot e da si kasni javno od levo made na 11 maj.

Одличен за бекап опција, одличен.
И мене ми е омилен, дури и негов дрес имам ама не е за прва постава а нели, мора да имаме и бекап опции :Д

Ние за Лукас, Бренди за Лукас

Brendan Rodgers -
“I’ve got to say Lucas has been absolutely incredible in his attitude. It’s been hard for him because he played a high percentage of the games when he was fit and obviously then got his injury.
“The team has done really well in his absence. Steven in that role is a world-class operator. He has taken to it really well.
“The difference now is that rather than playing with two defensive midfield players we are playing with one. There is more emphasis on the attacking element.
“But I have to pay homage to Lucas because he’s been first class with his attitude and his work.
“He has made it known to me that he just wants to help whenever he’s called upon – whether it’s for one minute or 90 minutes he will be ready.”
On the likelihood of Lucas missing out on the World Cup because of a lack of games, Rodgers added -
“Hopefully it won’t hinge on that because I think he’s already done enough to get in the squad for the World Cup.
“For those games he has gone away with them, I am sure they will have been impressed with him. For a World Cup, he will be great for their squad.
“I respect all the players and their needs but I can only think of Liverpool. I want what’s best for Liverpool – that’s where my concentration is.”
Rodgers also had praise for the players that haven't featured lately -
“I know it’s difficult because when you start as a young player you play football for the games – that’s the integral part.
“It’s easy when you are playing, it’s not when you are outside the team.
“I was analysing those players who haven’t been playing in training and their intensity, effort and focus has been brilliant.
“They’ve been exceptional professionals and that tells you everything about the environment we have here. It shows you what we’ve built here. They all know they are very important.”

ЛШ ќе стартуваме од трет шешир. Значи можни групи Баерн ПСЖ Ливерпул / Реал, Јуве, Ливерпул... ама можна и група со Бенфика и Зенит :D Многу битно е да ни се погоди ждрепката во првава сезона,

Ма битно квалификувани сме, да ја досредиме сезонава и да видиме што ќе испадне, после ќе си праиме комбинации за ЛШ. А ако освоиме титула, ми е гајле у кој шешир сме :D

За да просперираш во ЛШ, мора да поминеш јака група.
Не се плашам, воопшто.[DOUBLEPOST=1396511056][/DOUBLEPOST]Лабаво со другарчињата на попладневна прошетка
1655923_699554593429941_1763926782_n.jpg
1173622_699558730096194_132477568_n.jpg

Последно уредено:
Трет шешир,трет кој ти го дава:). Иначе да се паднеме во група ко што читам горе Реал,Јуве и ние,идеме даље 100%. Јуве 3 години неможе група да помине,башка Италијанци со мртвион фудбал да не земат. ЈОК.

Иначе Лукас за бек ап топ е. Моментално си функционира одлично оваа постава со Џерард,Хендо и Кутињо и не треба да се мења. И пак ќе повторам,на лето очекувам и ќе досаѓам со СМ играч т.е играч кој ќе ја земе позицијата на Хендо.

Трет шешир,трет кој ти го дава:). Иначе да се паднеме во група ко што читам горе Реал,Јуве и ние,идеме даље 100%. Јуве 3 години неможе група да помине,башка Италијанци со мртвион фудбал да не земат. ЈОК.

Иначе Лукас за бек ап топ е. Моментално си функционира одлично оваа постава со Џерард,Хендо и Кутињо и не треба да се мења. И пак ќе повторам,на лето очекувам и ќе досаѓам со СМ играч т.е играч кој ќе ја земе позицијата на Хендо.

Хендо со оваа игра не излага од прв состав, Господ да се симне и да треба да игра.
Најбитен играч за пресингот на ЛФЦ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom