Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Како што Ален можеше да ја реши со Евертон (првата), така и Суарез можеше да ја реши оваа....

Поразов оди на колективна душа, затоа што никој ништо не играше а најмногу кај Туре и Суарез, затоа што едниот пропушти 100% шанса во меч каде што имавме 3 шанси а другиот што асистираше подобро од она кога Џерард му асистираше на Дрогба.....

Точно. Главно тогаш за Ален сите се кренаа во бунт, а сега никој не го ни спомна Суарез (далеку дека позицијата беше иста ама сепак мораше да биде 0-2). Бодов или на крај ќе испадне како пресуден за топ 4 финишот, или двата загубени бода за изгубено 4то место. Сепак секој бод на гостински терен во лигава е вреден злато, ама глупав е начин да ги испуштиш другите 2 на ваков начин.
--- надополнето: 2 февруари 2014 во 23:31 ---
http://www1.skysports.com/watch/video/9147219/carragher-meets-rodgers

Како што Ален можеше да ја реши со Евертон (првата), така и Суарез можеше да ја реши оваа....

Поразов оди на колективна душа, затоа што никој ништо не играше а најмногу кај Туре и Суарез, затоа што едниот пропушти 100% шанса во меч каде што имавме 3 шанси а другиот што асистираше подобро од она кога Џерард му асистираше на Дрогба.....

Сметам дека Суарез направи све што требаше како напаѓач, одлична беше одбраната на Фостер.

Сметам дека Суарез направи све што требаше како напаѓач, одлична беше одбраната на Фостер.

Не ја спорам одбраната на Фостер, туку некако Суарез многу лежерно ми изигра...не знам. Мислам дека може а и знае многу подобро. Да го дадеше тоа, утакмицата ќе ја ставеше на спиење и чао ВБА....

Али, тоа е што е... :)

Не...ама крив е Роџерс што не го купи Инс...зошто тој ќе дадеше гол таму каде што не го даде Суаерз.

Исто и Кутињо најдобар, да не заборавам.

Kolo Toure -

"It was a game we should have won 1-0. It was a terrible pass by me. It was a tough game. I take the call because it was a very bad pass. I haven't seen him [Anichebe]. I should have just played to Aly.

"My pass just put the team in a difficult situation. I haven't seen him and I shouldn't have passed the ball there. You have to make decisions. Today I took a bad one. Brendan doesn't get angry. He was just disappointed with the situation in the game. I'm disappointed.

"We have missed an opportunity today but the season is long. We just didn't need to have that kind of mistake. I made a bad decision. I don't know why I have passed it into the middle of the pitch, it was crazy. I've made a few mistakes in my life and you learn every day. I will learn from it."

Rodgers added -

"It is the price you pay when you try to play but he should not have received the ball in the first place. It's part of our learning. We are where we are because we have the courage to play football and build the game from behind.

"Kolo is experienced; he knows it was a mistake and he is a really conscientious player, so he is devastated. It was a good finish from Anichebe but unfortunately it has cost us two points. Hopefully at the end of the season we will see the result as a point gained.

"We came here and lost at home last year but we've got four points out of six and for us to be disappointed with a point away from home shows the growth of the team."

Колку е срање Кутињо сезонава не можам да поверувам. Засега сепак делува како one season wonder... не one season туку пола и тоа. Нека ги си присобере јајцата и нека почне да игра ко што треба, или ќе биде седнат на клупа. Уствари нема тоа да се деси, неаме играчи, ќе мора да игра. Јебига.

Ама не, со парите од Суарез ќе купиме 10x Стариџ и Кутињо и quadruple ќе освоиме, може и србинки ќе ни донесат.

Жал ми е за Кели само, ама знаев дека вака некако ќе биде. Тешко да се врати некогаш у ритам со играта, едноставно премногу setback имаше со повредите, не верувам дека ќе биде нешто од него по се што се случи, стварно штета за него али не гледам како ќе се врати на ниво доволно добро за Ливерпул.

Едно нешто што е многу битно е да се користи рационално Ален во ротација, да влага кога е најбитно за да изгледа ко да знае да игра па да извадиме некој денар од него летово, исто ко со Даунинг шо напраи Роџерс лани.

Организација во средината нула, се гледа тоа цела сезона, и Џерард и Хендо, ама џабе се трудат некако. Алал да му е на Хендо, не седна минута човекот на клупа сезонава, али не ја организира играта. Проста причина за тоа е пошто Хендо кога игра со Џерард на терен осеќа дека треба да му ја препушти организацијата на Џерард и се плаши да излезе како предводник, а овој денеска кога беше најбитно го немаше нигде да сврзе. Срамота бе, да им оставаш на Шкртел и Туре да проигруваат со Сисоко и Кели за да стигнеме до гол дур бркаме победа. Тоа сигурен сум дека го нема у ниедна од 180те страни, или сепак да си ја купам скриптата на Роџерс? Зборовите тики-така и пресинг... кај се тие бе? Некако се помалце и помалце играме по замислата на Роџерс или само мене така ми се чини?

Мињоле нема да го изоставам, полека-полека се враќа од slump-от и си ја врши работата ко што треба, ништо повеќе, ништо помалце.

Ова на Туре колку и да е лошо, мора да му се прости, све дур не му се деси пак у скоро време. Се случува, изгуби респект и авторитет малце, али само со поддршка ќе се врати, никако поинаку.

И за крај да се надоврзам, ова денеска беше пораз.

Идеме на победа со Арсенал, 100% поддршка за секој играч од тимот.

--- надополнето: 3 февруари 2014 во 01:47 ---

Оф, не ми се верува дека заборавив. Иако Суарез ја усра малце денеска (неам образ да го критикувам човекот шо најверојатно ќе го сруши рекордот сезонава, али факт е дека можеше да ја реши), сепак SAS is the real thing. @superstarpizza се надевам виде дека дека не си у право за тоа што викаше дека тоа е поим што сме го кажале prematurely по 3-4 утакмици добро одиграни меѓу нив двајца и дека Стариџ не може да седи како џокер во екипата и не смее никако да биде седнат на клупа. Одлично партнерство се коа не се лакомат за слава, а тоа се случува само во 5% од натпреварите.

Си заборавил да го пофалиш дефанзивно Џерард денес.
Провери на sqawka ако имаш време колку interceptions имаше денес..

Си заборавил да го пофалиш дефанзивно Џерард денес.
Провери на sqawka ако имаш време колку interceptions имаше денес..
Ја гледав утакмицата, знам како играше во дефанзива. Не гледам зашто би го фалел како пресекувал топки на средината на ВБА (Мулумбу, Јакоб, Брант и Гера), кога на крај не ни победивме. Не е некој успех кој заслужува да се истакне, не е успех добро да се браниш 75 минути, и коа во последни 15 треба да нападнеш да те нема нигде. Не го очекувам тоа од предводник на било кој тим. Знам дека некој ќе ми каже дека денеска ја играше улогата на деструктивец, ама кога е 1:1 со ВБА, а ти се бориш за место во ЛШ, нема тука веќе филозофирање, деструктивци и плејмејкери. Има да трчаш и да гинеш тие 15 минути на која позиција и да играш, иначе ќе си седи тимот пред телевизор у вторник и среда навечер. Не дека него го правам кривец, таман работа, али не гледам ни зашто браво да кажам. Може коа ќе освоиме 3 бода.

За разлика од претходната каде Џерард беше катастрофален дефанзивно, мечот денеска му беше одличен.
Не е он крив што го има Туре у задња. Да не искиксаше денес Туре, сигурно ке му беше потенциран денешниот настап на Џерард. Бркање победа у последни 15 минути по онаков деморализирачки гол, со моментумот на страна на ВБА, потешко.

За разлика од претходната каде Џерард беше катастрофален дефанзивно, мечот денеска му беше одличен.
Не е он крив што го има Туре у задња. Да не искиксаше денес Туре, сигурно ке му беше потенциран денешниот настап на Џерард. Бркање победа у последни 15 минути по онаков деморализирачки гол, со моментумот на страна на ВБА, потешко.
Потешко е клучниот збор. Знам дека е потешко, тоа баш и го спомнав коа гледавме. Друго нешто што е тешко е патот до Лига на Шампиони кога конкуренцијата е 7-8 клубови. Ако Џерард толку лесно се демотивира, што останува за останатиот дел од тимот? Ако им е толку тешко да го искоренат тој лузерски менталитет и да внесат малце победнички дух у второ полувреме, поготово коа не идат работите по план у последната четвртина од мечот, тогаш нема да играат ЛШ, друг кој го има тој менталитет ќе игра. Природна селекција брате.

Оф, не ми се верува дека заборавив. Иако Суарез ја усра малце денеска (неам образ да го критикувам човекот шо најверојатно ќе го сруши рекордот сезонава, али факт е дека можеше да ја реши), сепак SAS is the real thing. @superstarpizza се надевам виде дека дека не си у право за тоа што викаше дека тоа е поим што сме го кажале prematurely по 3-4 утакмици добро одиграни меѓу нив двајца и дека Стариџ не може да седи како џокер во екипата и не смее никако да биде седнат на клупа. Одлично партнерство се коа не се лакомат за слава, а тоа се случува само во 5% од натпреварите.

Се надевам дека и ти виде дека Роџо немаше играч од нападот кој требаше да го пушти за да го промени текот на играта на резултат 1 - 0.

Колку и да бевме мизерни во среддината она што се играше во нападот беше за греота.
Од единствената шанса постигнавме гол....од единствената шанса во 30 минута.
Стариџ не се ни виде цела утакмица, освен голот. Суарез беше оставен на 30 метри. Стерлинг имаше 2-3 осамени продори каде очекувано за него ќе ја збркаше на крајот.

Во ова утакмица ако нешто фалеше тоа беше свеж играч од нападот каде требаше да се промени нешто.
Е сеа...не ми е муабетот дека во средина беше одлично....таму беше рушвај!

Коло згреши што згреши...
Мене ме збуни Роџо со измените....зошто тие измени...зошто го извади Фланаган?
Зошто го пушти Ален....
Требаше да притиснеме...а не да се браниме.
Во право си кога кажа дека тики таката на Роџо ја гледаме се помалку и помалку. Знам дека недостатокот на играчи си го прави своето. Но тогаш која е поентата на Алберто во тимот кога не добива ниту минимална шанса. Ако има некој проблем со него...тогаш не го ни ставај на клупа. Има млади деца, човече го имаме Тешеира. Па пробај со него.

Што се однесува до Капетанот....веќе подолго време го критикувам. Знам дека и со денешното споменување ќе почнете да мислите дека овој развил некоја омраза кон него.
Можеби пресече некои критични топки. Ама човече толкава неподвижност.....неможам да поверувам.
Мислам дека дојде моментот кога Џерард треба да се користи од под 30 до 40 минути во натпревар. Ова е премногу за него. Ова е премногу за неговите нозе.

Мораме...мораме да ги користиме Алберто и Тешеира оваа сезона.
Со враќањето на Ален ја би го седнал Стиви.... Кутињо би го играл според заслуга. Алберто би бил со предност во моментот.
Со Хендо и Ален би ја добиле потребната брзина на средина на теренот , критична за нашиот стил на игра.
Неможе Стиви да одигра со такво темпо натпревар кога веќе во 14 минута мислам беше наместо да подгони играч тој се враќаше назад затоа што немаше сила за такво нешто.

Мислам дека Хенри и компанија сватија оддамна што направија со неинвестирањето во играчи!

Ma, ako se zeme deka apetitite ni porasnaa stokratno, sega koga malkucka ke se kiksne, a se kiksnuva, cudno neli, sekojpat na gosti, odma so luzerskiot muabet.
Lani kade bevme ova vreme? Koe ni bese mestoto vo PL lani ova vreme? Najvisoko sto bevme bese 6 ili 7 mesto, godinava smao ednas padnavme 6 mesto, od prvi cetiri ne sme mrdnale.
Da, loso e sto nema solidni zameni, loso i traurno e sto ne se kupi nikoj asalen igrac na poziciite kade ni trebaat.
Loso e sto moze mnogu poveke. No, poloso e koga odednas sakame titula vo sezona koga ne se znae koj jade i koj pie vo prvi sedum vo PL.
A dobro e sto plivame vo taa kalakurnica.
SEga, bidna, greskata na onoj bricenion majmun od Cote d'Ivoire ni eba mamata.

Gledajte nanapred. Doagjaat Arsenal. Tamu mislite.
Kolku sme, tolku sme, so ovaa ekipa sme, dzabe da se mrsi muda. Treba da se izvadi maksimumot.
A, za zal, nekad i na Suarez ne mu se posrekjuva. Mozese da ja resi. Ne uspea. Jebiga.

Sega, da se nadevame na fluidna igra so Arsenal i pobeda. Drugo, za minatoto, e kako da se place na istureno mleko.

Брат, не е ова Италија па Џерард од деструктивец да оди напред, како плеј позади напаѓачи и назад пак на позиција деструктивец. Не може како Пирло во Јувентус....тука милисекунда и го сечат. Во Италија не се движат играчине...

Џерард моментално е најдобриот деструктивец што го имаме, така да не ја гледам причината да биде седнат на клупа.

Зошто ни треба свежина во напад? Зошто Кутињо и Хендо не си ја вршат работата, да ги проигруваат Суарез и Стариџ....туку овие сами треба да се борат за топка на 30м од гол и да пробиваат до шеснаесетник.

Со самото тоа што Роџерс ги бараше Салах и Конопот, јасно е колку повеќе ни е потребен играч од среден ред, одколку од нападот....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom