Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Овакој дечки, петорка с'с Бјелиќа на 5ку, Мандиќ на 4, Караколев, Марче и Караџа која беше на паркет к'д се направи тај предност (70-79) беше одлична, океј направисва ни после серију и Аце се врати у игру ми се чини -5 бидна тг, не знам @Starlord што вика дека Марче не тражија тајмаут, па тражи на -5 кд ни намалисва тг га врати Курчу у иргу, сг гледам на livestats дека не га ни пишале дека имало тајмаут. Пораз иде на душу на Марчета и само Марчета, не знам Бјелиќ дали беше способан да продужи с'с игру( пошто искочи од игру на 7 минута до крај и држеше се на колено, оној исто што му беше повредено), а с'с њега на 5 у второ полувреме играсмо невероватну одбрану и он беше најзаслужан прво за серију к'д се приближисмо на 54-52, а после и за целу туј серију до 70-79, пораз иде на душу на Марчета ако Бјелиќ можеше да игра, а ако не ондак на Бокита за тј пропуст на 84-83 на Фени и 30 секунде до крај, кд лошо изрорита у одбрану ке објасну подоле што бидна.

Боки днска беше невидено индиспониран, имаше некои шутеви кои ни Коби не би ги земаја, МОРАШЕ Марче да га остави на клупу, па ако сака и БОГ нека е, али у случај ако Бјелиќ не можеше да продужи Боки беше едино решење на 5ку, пошто у тија моменти на крај на утакмицу и двата coach-a користесва small ball, па Мишановиќ и не беше од некоју помош, пошто Кире му трчи у грб цело време.

Днска примисмо 51 поен за полувреме од Фени, одбрана ни личеше на све само на одбрану у кошарку не, Аце у прво полувреме не се ни залагаше у одбрану Јане Петровски му даде 21 поен еј?!?!?!?! Искачам од салу и отварам статистику не можу да си поверују на очи, едн Јане од метар и жилет ни даде 21 поен. Доста простор правеше Јане само с'с тој што ке га избушеше Ацу после пик и после сс додавање на Јанета или плус још едно додавање Фени ги завршуеше акцие. Јане днска правеше ствари кои не се познавав у статистику, најзаслужан играч дефинитивно куде Фени за њину победу. Второ, усмеруе га курчо Јанета по челну линију и нормално е дека центар треба да пази да не заврши на 2 обруч плејмејкер, а Неша га пушти и Јане лагано си заврши на 2 обруч, еј играч од метар и желба за растење положи на 2 обруч преко центра од 217cm како на малски баскет у малу.

Трета четвртина почнасмо добро ради Бјелиќа, ама прикључисва му се и Марко и Караколев, Марко убаци 1тројку, која беше buzzer beater на крај на 3/4 и туј гу направисмо нашу серију, значи без Курчу у игру, овј тг беше на клупу и одмараше.

Туј е и замерка на Марчета, Фени у едн момент од меч у поставу играше с'с Јанета Петровскога, Стајиќа и Шуш-а и ниедн пут Марко или Мандиќ не се спуштисва да одиграв против њима на низак пост еј, па поголем miss-match има ли од тој?!?!?! Јане Петровски га чуваше Марка, место да се спушти Марко на низак пост и да угура тога пинцорца у кош, ми му давамо да дивља на Бокицу.

Четврта четвртина и солирање на Бокита?!?!??!?! Неколко пут остана на низак пост изолован и ако знае и он сам сг да отидете да га прашате што сака да направи, ја не верују дека ќе може да ви објасни, очајни одиграни минуте од како га замени Бјелиќа на 7 минута до крај на утакмицу.

Иде резултат 81-83 за нас у 3/4, трчи Пековиќ у Контру на полагање, стиза га Боки некако( мислу дека беше Боки), промашуе Миладин, Аце и његова глупа атлетика с'с коју не може да рипне и барем да фати едн скок, испоодбива се топка и заврши у руке на Јанета на 3ку, кој беше сам како дух и не промаши, 84-83 за Фени 47 секунде до крај.

Иде наша акција, заврте се пик, остана Мандиќ на низак пост с'с Шуш-а, и угура га ама топка нејќеа да улегне, заврте се около обруч и искочи и одма у тј момент осети дека смо fucked up и дека на педерче царинарничко и руке и ноге ке му се стресев, џабе што игра кошарку 20 године скоро. Прво слободно једва до прв обруч заврши, виде се дека му се затресе рука како на најголемо педерче у свет, да се затресе рука на Ѓорѓита или на Миодрага ај да разберу деца су? Ама овј бе цариник Српски што има 18 професионални сезоне у кошарку позади њега, дај одјеби. Второ слободно заврши на цилиндар, успеасмо некако до тимски скок да дојдемо, ама увалисва му вруќ компир на Симоновскога на истек на напад кој гу фрљи и после топка туј се копешка у кога да дојде и на крај судие утврдисва дека искочила од Караџу.

Иде заѓан напад и тајмаут за Малинковога,има 31 секунда до крај, Враговиќ гу тапка лопту и на некои 12-13 секунде до крај на утакмицу решуе се за напад на кош, чува га Симоновски, од Кирета беше млитав блок и coach тражи да не се SWITCH на блок, ама Боки од едн никакав блок не знам сакаше ли да искакне или да преземе, не се разбрасва најубаво и Боки појде да га презима Враговиќа и Марко у тј момент се развика врати се врати се, ама касно беше и Кире Николовски беше сам на куцање и што се вика закуца не.

Океј, иде тајмаут на Србиновскога црта се акција, узастопни блокови за Курчу после коју он остана сам у корнер и имаше чист шут за продужетак, ама за жал не улегна...

Караколев днска можеше да биде Х фактор, игра одбрану увек присутан на офанзиван скок, имаше една МНОГО сумњива одлука на нашу штету, пресечуе му гу Коле топку на Стајиќа, после кој судија свири фаул на Караколевога над Стајиќа? Попиздесмо цела трибина позади нашу клупу кои бесмо Кумановци...

Углавном тој е од утакмицу, у среду ни доваѓав Соколи, сала мора биде пуна, најбитна утакмица овуј сезону, тај с'с Гаврани и после Кожув на домашан терен.

Мачки би требало да игра, беше днска на клупу у цивилку, сјебан му е десан палац на десну руку која не му е шутерска, такој да доктор кажа дека би требало у среду да игра. :D

Сви у салу у среду!
Фала што ни гу долови утакницу у едн текст за да имамо представу што и како, само едно не се слажам около овој сс промашени слободни на Мандиќа, нејќу да коментирам како карактер и тој друго да не мешам, ама според пишување твое изгледа како да одиграја солидну ролу и сга промашија промашија, ја мислу дека искуство не е до толко пресудно дешава се да се промаши, еве онј пут Чача Родригез промаши едно слободно за Реал, по што примисва тројку и сга остануев ги теоретски шансе за 1/4 финале

Ја според све овој што сга читам, проблем у тим га гледам куде Бокита, ист тј Бокица што неможеше Србиновски да га контролира на ЕП еве га и сга туј, дечко има некој потенцијал ама очигледно е дека неможе да работив сс њега овија наши тренери...

У среду падав Соколи!

Фала што ни гу долови утакницу у едн текст за да имамо представу што и како, само едно не се слажам около овој сс промашени слободни на Мандиќа, нејќу да коментирам како карактер и тој друго да не мешам, ама според пишување твое изгледа како да одиграја солидну ролу и сга промашија промашија, ја мислу дека искуство не е до толко пресудно дешава се да се промаши, еве онј пут Чача Родригез промаши едно слободно за Реал, по што примисва тројку и сга остануев ги теоретски шансе за 1/4 финале

Ја според све овој што сга читам, проблем у тим га гледам куде Бокита, ист тј Бокица што неможеше Србиновски да га контролира на ЕП еве га и сга туј, дечко има некој потенцијал ама очигледно е дека неможе да работив сс њега овија наши тренери...

У среду падав Соколи!
Солидан беше Мандиќ днска без обзир на промашени слободни, доста често идеше на линију на додавање и такој имаше 2 или 3 steals, одбрана сасвим коректна освен у 1 наврат кд Ивеља остана на низак пост с'с њега и од тамо му доваѓа Караколев на double team и дечко ке глуми мангупа ке га заваѓа да му гу украде, нормално Ивеља си се заврте и ни положи.

Момент кд ми се дигна коса од њега беше кд се расправљаше с'с судију од кога искочила топка у аут а овија веќ изведуев челан аут и нормално, забрави на Пековиќа, а овј као кап.

Све у свему коректан днска, може он и полошо, иначе гледам некој пишаја дома Мандиќ имаја лимитирану минутажу дома а по гости играја, днска Караџа улегна с'с фаули у проблем, Бјелиќ немаше душу, пошто само 4 дна како трењира сс топку, Мишановиќ неупотребљив е у small ball, такој да мораше цариник да игра, немаше кој...

Солидан беше Мандиќ днска без обзир на промашени слободни, доста често идеше на линију на додавање и такој имаше 2 или 3 steals, одбрана сасвим коректна освен у 1 наврат кд Ивеља остана на низак пост с'с њега и од тамо му доваѓа Караколев на double team и дечко ке глуми мангупа ке га заваѓа да му гу украде, нормално Ивеља си се заврте и ни положи.

Момент кд ми се дигна коса од њега беше кд се расправљаше с'с судију од кога искочила топка у аут а овија веќ изведуев челан аут и нормално, забрави на Пековиќа, а овј као кап.

Све у свему коректан днска, може он и полошо, иначе гледам некој пишаја дома Мандиќ имаја лимитирану минутажу дома а по гости играја, днска Караџа улегна с'с фаули у проблем, Бјелиќ немаше душу, пошто само 4 дна како трењира сс топку, Мишановиќ неупотребљив е у small ball, такој да мораше цариник да игра, немаше кој...
Ако сс овј тим дојдемо до финале заслужуе Србиновски споменик како на Ацета Големога у Скопје (по могуќност да не кошта 1 миљон евра xD ) пази ни га расштракан тим човече 2 повредени, 2 Центра ни избегасва имамо солисти коцкари и антиталенти а па се држимо малце од малце :D

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Имамо ли инфо за Бијелиќа, да не се работи за обнову на повреду :unsure:
Јаневски има ли шансе да изигра некоју минуту против врапци?

Не ми смета што изиграва Џордана кд му иде стварно ама па кд не ти иде бе човек кој курац

b321627cb3fc336bb4f916f386ea1b01.jpg

Да синко,дојде време и ја да гу опробам.

Фенер се спасуе против Турк Телеком, а ми на тј тим му се држасмо цели 2 минута, максимум 5 :cuc:

Не бе држасмо ги се повише...
Све едно ама дечко шутира од таблу што е аматерски треба куде Ацу да дојде да му каже како да шутира директ не од таблу, кд е од таблу може да искочи онакој не може

Све едно ама дечко шутира од таблу што е аматерски треба куде Ацу да дојде да му каже како да шутира директ не од таблу, кд е од таблу може да искочи онакој не може

Ацо учи стихови од Четковиќа :D

Bolje da vodimo ljubav nego rat
sta ce nam grube rijeci u ovaj sat
daj da usne se spoje
a ne greske da broje
jer krivi smo oboje

:D :D :D

абе Курчо Курчо, ни К од тебе не остана :/

Ацо учи стихови од Четковиќа :D

Bolje da vodimo ljubav nego rat
sta ce nam grube rijeci u ovaj sat
daj da usne se spoje
a ne greske da broje
jer krivi smo oboje

:D :D :D

абе Курчо Курчо, ни К од тебе не остана :/
Сг е у деминутив - Курченце

Дечки што се змарате сс туѓ живот. Папучар бија овакв онакв. Његов живот његови емоцие свак треба да си гледа за себе. Можда и некој од туја е и бетер од њега. Виду нотификацију и помислу дека ке прочитам нешто паметно оно само сеир било. Јутре мора да се победи.

Ама мора и сала да се напуни :) На следеќи утакмице дома мора да крца и мора да смо гласни. Ако не ми, кој ќе им помогне до победу?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom