Марче е легенда од тренера, тражи залагање и кд водимо 30, мандиќ не изротира у одбрану овј му се развика на што мандало изреагира како кд беше страшо тренер или михајловски, а овј га седна на клупу и више не улегна до крај. Само такој може да не бидне како клуб, дај Боже да остане и догодине на клупу. 
Освен тој, одлична ротација у одбрану кд се удвојуеше чековски, само имам примедбу што су малко неинтелигентни играчи па га удвојуев пред да гу скакне топку(читај Аце или тија други што доваѓав од слабу страну) и затој неколко пут имаше свиња добар преглед и гу додаде одма, ипак има некое искуство , 20 године е у мак кошарку, а тој резултира сс отворени тројке што среќа имав много камењари у екипу па не можесва да погодив и некои шутеви што требаше, док на другу страну Боки и остали трпасва. 
Исто такој свиѓа ми се што се трчесва доста контре, доста напади се завршуесва сс брзу транзицију, али тој е све резултат на добру одбрану и добро градење скок, иако немамо центри. 
Мишановиќ ме изненади, не беше лош и покажа му зуби на Чековскога, за тј потез што му гу скри топку свака част само још кош да дадеше 
Посебно ме радуе што веќина у екипу су Македонци, и кд се одлучуе утакмица нема ни едн странац, тој највише ми сметаше од 2009 до сг.
Акција за Марка кд искача од L кретњу од под кош и двоица му правив блок на пенал и се затвара тај како капија за његовога чувара е много добра, ГСВ имав такву едну за Клеја, а тој само покажуе дека он и Аце су македонски Splash браќа. Исто такој е одличан специјал и одиграсва гу само едн пут, на почетак на второ полувреме, кој гу прати добро утакмицу приметија е 
Све у свему овија не су некое мерило али следеќи три утакмице ке бидев јебени, ако добиемо барем две од њима (од кои врапчиња обавезно) имамо одлични шансе за второ место, они ке губив некоју “планирану“ сигурно сс оглед на тој дека ни домашан терен не ги е некоја предност. Враќа ми се воља да гледам кошарку, много беше потресен после тој што га направи Ракочевиќ.