Пред све браво за залагање на наши играчи. Куде Марчета ми се свиѓа што и на 30 разлика тражи залагање у одбрану, држи пун интензитет у одбрану. Чекамо повратак на Бјелиќа кој би требало од понеделник ваљда да почне с'с тренинзи и постепено да се уведуе у ротацију.
Радуе ме све повише и повише рола на Караколевога, одбрана, поенче од улаз, асистенција и некој скок, сасвим одлично за играча кој игра не повише од 15-20 минута. Мишановиќ за 3 дна толко е могаја да укопча од овија нови акцие, очекују кд ке се опушти тамо кроз 3-4 утакмице и он да има какву-такву ролу.
Днска 1/4 беше една од најдобри одиграни четвртине у овуј сезону, јес да све ни улегна ( да фрљесмо шпорет и шпорет ке улегнеше) ама све бесва чисти шутеви освен една тројка на нашега бека Бокица Трајковски

.
Не ми е јасно Мандиќ у какв канал е? Океј знаемо нејќемо га сви не игра одбрану и све тој покварењак е бла бла бла...ама човек имаше сасвим одличан шут? Куде га изгуби тј шут само за 5-6 месеца? Моментално океан не може да погоди, најлош играч у наш тим, чак што више и непотребан с'с оглед на паре кои ги зима...
Да има награда за играча с'с најмал кошаркарски IQ у нашу лигу ја без дилеме би гу даја одма на Мачкита. Значи ок, позива Марче акцију за Симоновскога, први 2 блока одлични и после кд ке треба он тј 3 блок да га стави, за да искочи Марко и да се дигне на шут, он се поставља у блок како лого на Air Jordan...
Радуе и тој што Караџа не гу тупи више с'с скакање на баскет, ке снемасмо баскети ке мораше да зимамо тија Словенски од на гаврани

, док беше Страшо од 24 секунде едно 17 гу тепаше Караџа.
Све у свему види се некој концепт на Марчета иако нема центри по његов укус него му е скрпена екипа, за кратко време ни гу зацврсти одбрану а и доста број на нови акцие има а и интензитет на тренинг е зголемен и тој бајаги. Трењирав, душу ги гу вади.
За млади нејќу да коментирам, група граѓана освен Ѓорѓита, Ненад може само сијалице да одвртуе од лустери, а тј Миодраг тако звани плејмејкер не може да пренесе топку преко пола едн Врањанац кој игра 40 минута му гу краде

? Ја на Ѓорѓита би му даја некоју минуту, овија други нека враќав топке на тренинг на Курчу и Марка док не погодив 20 тројке у серију
Фени-Соколи-Кожув, цела сезона ни се сведуе у овија 3 утакмице, идемо да дадемо подршку следеќи викенд на наши момци у Кавадарци!