Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Очекував дека ќе го решат двомечов уште во првава утакмица, за малце ќе го решеа.... :facepalm::facepalm::facepalm:
Претпоставувам дека неколку играчи во тимов ни самите не се свесни како завршиле во Јувентус. Имаше една слика објавено од Араунд Торино групата објавено денес, најсрашните работи што можат да се случат, најстрашна беше "Операција на Артур", навистина то е најстрашно, нема ни ЛШ за наредна сезона да фатиме без него.
Резултатов од мечов не остава во живот, ама со ваква игра не верувам ни дека овие ќе ги поминиме, за наредно да не зборувам.

Не може да разберам како можеше Бентанкур да помине 90 минути на теренот.

Индивидуално, најлошиот перформанс на еден фудбалер во дресот на Јувентус последните 10 години. Се згреши, се промаши.

Не знам што се пичка Пирло, да направи драстичен потег и да го замени макар и со младинец. Што може полошо од тоа да поклони гол после 60 секунди и цел меч да биде најголема закана за сопствениот гол.

Татко му да беше тренер, ќе го заменеше.

@G@rfielD може ли да ни кажеш дали за другар ти Мората уште се држиш за ставот дека е добар или тоа што нема гол дадено на барем полубитен меч или активен резултат едно 4 месеци ти го промени мислењето.

Не може да разберам како можеше Бентанкур да помине 90 минути на теренот.

Индивидуално, најлошиот перформанс на еден фудбалер во дресот на Јувентус последните 10 години. Се згреши, се промаши.

Не знам што се пичка Пирло, да направи драстичен потег и да го замени макар и со младинец. Што може полошо од тоа да поклони гол после 60 секунди и цел меч да биде најголема закана за сопствениот гол.

Татко му да беше тренер, ќе го заменеше.

@G@rfielD може ли да ни кажеш дали за другар ти Мората уште се држиш за ставот дека е добар или тоа што нема гол дадено на барем полубитен меч или активен резултат едно 4 месеци ти го промени мислењето.
Мислам дека "другар ми“ Мората иако во лоша форма се согласувам, еден од помалите проблеми е моментално во тимот. Види ја дупката у средина, види како лесно стигаат противнициве од центар до шеснаестерец кај нас со топка у нозе и без никаква мака, да не речам ко да нема никој. Види ја безидејноста кај Бентанкур, Рабио, бековите, па дури и централните деванзивци кои не знаат што да прават со топка освен да ја подаваат меѓу себе и на Шчесни. Ова се поголеми проблеми од Мората според мене. Кога све ова би функционирало у тимов како што треба, кога секој играч ќе ја знае својата улога на теренот, мислам дека ќе дојдат до израз напаѓачите. Мое мислење. Не го бранам Мората, не е во форма меѓутоа не е фер само он да се става у таа корпа на ван форма играчи. Што е со Кулу што е изгубен на терен, што е со Сандро кој не е ни близу до оној Сандро од пред некоја година, што е со средината која не постои?

Иначе околу утакмицава, хорор. За пеналот на крај нема потреба да се дискутира дали било или не било бидејќи не заслуживме 2-2, игравме мизерно и тоа е факт. Среќа Киеза даде гол со кој сме уште у игра. На реваншот не знам што да очекувам. Можно е да ги здробиме 3-0 како Барса, можно е да ја вртиме 90 минути топката без идеа што со неа и да заврши 0-0, можно е да ни дадат 1-2 гола на наша грешка ко сеа па да лупаме глава. Се е можно со тимов. :)

Бентанкур, не знам што да речам. Прашање на време беше кога ќе се деси онаква грешка. Со Интер не беа казнети, и во уште неколку наврати не беа казнети и прашање на време беше кога ќе не казни некој за ваквиве глупости. Мислам дека премногу станавме зависни од Артур у краток период и неговава повреда не уби. Се надевам што побргу ќе се врати.

Околу провокацииве на темава, don't feed the trolls. Ќе бидат санкционирани, реагирано е. У иднина само пријавете ги и игнор. Не сум у можност како порано редовно да седам на форумов/темава како некои за да пратам/реагирам правовремено на се, се надевам ќе разберете.

Имаше сега на твитер гласини од соблекувална демек Пирло барал премногу од Бентанкур кој не се осеќал удобно во оваа нова улога под Пирло. Неможам да разберам што е тоа премногу?

Премногу бара шеф во Кромберг кога нормата ти ја крева од 80 на 120 парчиња, премногу бараат во рудник кога ќе ти кажат наместо 8 има дефект ќе останеш да лупаш 12 саати.

ЛИГУШИ. Ако на крај на сезона некој не сноси последици треба да се запалат сите и не зборам само за Пирло, тој е најмал е крив иако е неписмен како тренер аплата е жртвено јагне.

Последно уредено:
Имаше сега на твитер гласини од соблекувална демек Пирло барал премногу од Бентанкур кој не се осеќал удобно во оваа нова улога под Пирло. Неможам да разберам што е тоа премногу?

Премногу бара шеф во Кромберг кога нормата ти ја крева од 80 на 120 парчиња, премногу бараат во рудник кога ќе ти кажат наместо 8 има дефект ќе останеш да лупаш 12 саати.

ЛИГУШИ. Ако на крај на сезона некој не сноси последици треба да се запалат сите и не зборам само за Пирло, тој е најмал е крив иако е неписмен како тренер аплата е жртвено јагне.

Toa ti kazuvam i jas telinja nevideni se, odbrana i napad imame nekakov ama najvaznoto ona sto gi vrzuva e nevidena propast osven Kieza i Amerikancheno donekade i Artur. Ne velam deka i Pirlo nema vina brat i toj tele e ne trebashe da go pushtat vo ogan so ova dno od ekipa posebno sreden red. Znaesh uste Alegri dur beshe kazuvashe deka treba remont smenivme nekoj igrachi ama beter donesovme taka da Paratici i Nedved se za smena premnogu zaebaa odlichna ekipa. Gi shitnaa Pogba, Vidal, Spinazola, Kin, Koman po redica prichini a ne donesoa nikakvi igrachi. Transfer politika smrdi smrdi ama korne. Go dadovme Spina za 20-30 milioni, go zemame Kulu za 40 tele nevideno, kamo da me demantira. Od bezplatnive igrachi Ramzi -100, Rabio 0. Morata pochna dobro ama se vklopi vo sivilo i toj makar da napagjach zavisi od sreden red a nie nemame, Dibala e spasot se nadevam so trojca napagjacji da se pochne. Pirlo e najvinoven sto uste gi igra Rabio i Benta osobeno ama nema opcija druga Artur mozi i sezona sjeba chitav nekade. Da pusti mladinec nekoj pa makar i da usere nema da mi e maka. A ovie telinjava Benta, Berna, Ramzi fala im za se treba da si odat, ama imame nesposobna UPRAVA i naredna godina pak kje se machime kje se nervirame, De Siljo kje se vrati kje go gledame i nego i pak nishto nema da se napravi

Сите играчи се во топ натпреварувачка форма, да се пополни дупката на бента макар и со халф некој треба(па промајата баш посредина го тепа овај тим) и ќе бидат конкурентни во секој меч со било кој тим...... Да не беше поклонот во првата минута мечот сосема поинаку ќе се одвиваше, порто свесно не се ни обидуваше да превземи иницијатива на средина, освен касапи немаат никакви креативци, сепак излезе многу добро за нив во првиот меч што не значи дека ќе се повтори во вториот........ не видов што оцена доби судијата на мечот, имаше колебање негова пред секоја одлука дали да досуди фаул или предност, дали да даде жолт или само опомена, а дали имаше пенал тука нема дилема само зошто не беше досуден којзнае

Сите играчи се во топ натпреварувачка форма, да се пополни дупката на бента макар и со халф некој треба(па промајата баш посредина го тепа овај тим) и ќе бидат конкурентни во секој меч со било кој тим...... Да не беше поклонот во првата минута мечот сосема поинаку ќе се одвиваше, порто свесно не се ни обидуваше да превземи иницијатива на средина, освен касапи немаат никакви креативци, сепак излезе многу добро за нив во првиот меч што не значи дека ќе се повтори во вториот........ не видов што оцена доби судијата на мечот, имаше колебање негова пред секоја одлука дали да досуди фаул или предност, дали да даде жолт или само опомена, а дали имаше пенал тука нема дилема само зошто не беше досуден којзнае
Prav si za se pa i za penalot, ama utakmicava treba da se zaboravi i da ne se povtori ama se somnevam

Реално да сум на местото на Роналдо не би се замарал воопшто. Би чекал да заврши сезоната и да фатам магла подалеку од тим составен со Бентакур, Бернандески, Мората, Ремзи, Рабиот и некои други (што само они и Пирло имаат мислење дека се фудбалери од врвен ниво)

СТРАШНО!

ПЛАТА зимаат бе, ПЛАТА!
Моментално плејмејкери ни се Келини Де лихт и Данило, среден ред непостои одамна. Вчера со Порто Де лихт е скоро на центар нема каде да подаде, Бента Рабио изгубени у простор неможе да се отворат да примат топка. Да се потцетиме како беше со Пјанич, идеше на шеснаесетник да зема топка па да креираме а ова сега што го гледам е тотална катастрофа, како што со реваншот појма немам а и не заслужуваме да поминеме со таков пристап.

Судијата беше на ниво вчера, имаше пенал ама не според неговиот критериум и респект за тоа, го водеше натпреварот во ист итензитет.

Sir Alex Ferguson

I made more than one offer for Del Piero to join Manchester United, but he always answered me; Juventus is home and I will never leave.

When Juventus was relegated to second division, I thought it was my chance, so I called him and offered to join Manchester United again, and he said:

I am the captain of this team, I will never leave him even if Juventus plays in third division. ❤
—-

.
.
Штета што повеќе нема вакви играчи, последен таков тип на карактер беше Маркизио лично за мене ама никој не е ни блиску до АДП.

One of Fagioli or Ramsey will play in midfield alongside Bentancur against Crotone. [Gazzetta]

Bernardeschi will start as trequartista against Crotone while McKennie will play in midfield. [Sky] :pos:

Не бе овја игра курот со форсирање на Бентанкур и Берна, а бивш играч шо бил геније у среден бил човече. Игра играчи што не знаа ни да подаваа ни да изведа корна ни да асистираа па се коси сам со себе!
Автоматски споено мислење:

Нека го игра Фаџиоли детево е боље и од курот и рабио

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom