Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Канте ако си иде од Лестер, тоа ќе биде Реал или ПСЖ. А и да дојде во Јуве, тоа нема врска со Погба. Глеј го Кедира, синоќа само 15 минути изигра, а веќе денес инфо дека за него ЕП е завршено. Башка и Маркизио којзнае кога ќе се врати. Играч од средина мора да се донесе без разлика што ќе биде со Лабиле.
Искрено во моментов Јувентус има далеку повеќе да му понуди отколку ове два клуба али ајде ќе видиме.
Е сега другата математика. Рачунај ако ги имаш + Пјанич, +Канте, +Матич тоа нема да се замени за овие „стаклениве“.
Со Пјанич веќе сме во дупка -30. Ако влези во комбинација и само еден од овие тогаш имаш -60 и веќе се доближва до „магичната“ бројка за Погба.
Продлабочвање на клупа се јади до кај -30М ама за повеќе .... треба да се покрие некако дупката. Е сега не вервам дека Переира, Асамоа, Хернанес и слични продажби ќе соберат толкава сума.

Муабето ми е купваме скапо = Продаваме скапо.

Искрено во моментов Јувентус има далеку повеќе да му понуди отколку ове два клуба али ајде ќе видиме.
Е сега другата математика. Рачунај ако ги имаш + Пјанич, +Канте, +Матич тоа нема да се замени за овие „стаклениве“.
Со Пјанич веќе сме во дупка -30. Ако влези во комбинација и само еден од овие тогаш имаш -60 и веќе се доближва до „магичната“ бројка за Погба.
Продлабочвање на клупа се јади до кај -30М ама за повеќе .... треба да се покрие некако дупката. Е сега не вервам дека Переира, Асамоа, Хернанес и слични продажби ќе соберат толкава сума.

Муабето ми е купваме скапо = Продаваме скапо.
Каква дупка со Пјанич? Зар заборави трансферот на Мората? А и ќе мора нешто од управата да инвестираат, не постои клуб што троши исклучиво од продажби, не е ова НБА.

Каква дупка со Пјанич? Зар заборави трансферот на Мората? А и ќе мора нешто од управата да инвестираат, не постои клуб што троши исклучиво од продажби, не е ова НБА.
Си слушнал за Финансиски Фер Плеј?

Заработка од лани cca +60
Мората + 30
Пјанич -30
Бенатја -20
-----
Канте -35?
Матич -20?
акумулирани трансфери од минатите сезони (позајмици со можности за отплата на три рати ) -X
???

Значи уште еден дебел трансфер некако можи да се проголта ама два без продажба ни случајно.
Проблемот е шо тој еден трансфер МОРА да е напаѓач баш поради Мората.
Се надевам се разбираме.

Си слушнал за Финансиски Фер Плеј?

Заработка од лани cca +60
Мората + 30
Пјанич -30
Бенатја -20
-----
Канте -35?
Матич -20?
акумулирани трансфери од минатите сезони (позајмици со можности за отплата на три рати ) -X
???

Значи уште еден дебел трансфер некако можи да се проголта ама два без продажба ни случајно.
Проблемот е шо тој еден трансфер МОРА да е напаѓач баш поради Мората.
Се надевам се разбираме.
Не знам колку е профитот на клубот, нема да го дискутирам тоа. Она што го знам е дека Бенатиа е на позајмица со обврска за откуп (што значи тие 20м нема да се дадат ова лето), Канте кошта 25м (откупна клаузула) но како што пишав тој тешко да дојде а и да дојде нема шанси и тој и Матич. Ако Конте реши да прави чистка во Челзи (пак и тоа не можам да го коментирам, не сум информиран), сигурен сум дека ќе се најде начин да се заобиколи ФФП правилото (да, сум слушнал за тоа), да се исплаќа на рати или што ти ја знам.
Марота неколку пати изјави дека немаат потреба да го продаваат Погба и дека трансфер ќе се деси ако и само ако Погба го побара тоа, се разбира со компензација одредена од Јуве.
Друга работа за која сум 99% сигурен е дека Марота нема до 31 август да го чека Погба да се изјасни. Со други зборови, ако не се најде замена, Погба нема да биде продаден за ниедна пара.

Значи ништо од Алексис Санчез.. као демек се оди на Чичарито сега прочитав... како за Леверкузен си го бива но за во Јуве никако.... А овој Пјаца како замена за Квадрадо? Шо играч ќе е ова Пјаца бе љуѓе?

Не знам колку е профитот на клубот, нема да го дискутирам тоа. Она што го знам е дека Бенатиа е на позајмица со обврска за откуп (што значи тие 20м нема да се дадат ова лето), Канте кошта 25м (откупна клаузула) но како што пишав тој тешко да дојде а и да дојде нема шанси и тој и Матич. Ако Конте реши да прави чистка во Челзи (пак и тоа не можам да го коментирам, не сум информиран), сигурен сум дека ќе се најде начин да се заобиколи ФФП правилото (да, сум слушнал за тоа), да се исплаќа на рати или што ти ја знам.
Марота неколку пати изјави дека немаат потреба да го продаваат Погба и дека трансфер ќе се деси ако и само ако Погба го побара тоа, се разбира со компензација одредена од Јуве.
Друга работа за која сум 99% сигурен е дека Марота нема до 31 август да го чека Погба да се изјасни. Со други зборови, ако не се најде замена, Погба нема да биде продаден за ниедна пара.
Бенатија не го рачунајте, ќе се префатат со парите за Коман. Ако остано Погба мора да се земи еден среден ред и напаѓач, а ако замини ќе се купат двајца од среден ред.

Приходите ни беа повеќе, имаме повеќе од 60М за трансфери и оваа година се споменуваа 80-90М во репортите и Ањели и Марота и Елкан изјавија дека имаме пари овај пат но нема да трошиме само за поколку да се речи дека трошиме. Плус додајте ги продажбите на Перејра, Асамоа и останати и Марота рече - Јуве не треба да продава за да купи :)

Олабајте малце :)

Croatia international Marko Pjaca seems to be closer to Juventus than Milan, ignoring Inter, Liverpool and Borussia Dortmund.

Што е финтава со Пјаца? Толку е добар па да се тепаме со Милан кој побрзо да го земе?

Златан Ибрахимовиќ ова лето го напушти ПСЖ, а се чини дека по неговите стапки може да тргне и Единсон Кавани.

Уругвајскиот напаѓач веќе одамна е незадоволен во Париз, и сака нов предизвик, а медиумите тврдат дека Кавани одбил да ја продолжи соработката со Пари Сент Жермен.

Клубот од Париз сака да го задржи во своите редови и му понуди нов договор, но Кавани инсистира да биде продаден ова лето, па одбил да стави потпис на нов договор.

За Уругваецот силен интерес покажуваат Ателетико Мадрид и Јувентус, па останува да видиме како ќе реагира ПСЖ, но тешко е да се поверува дека ќе му дозволи да замине.

скај германија тврди дека Бенатиа е наш играч

Со евентуалното доаѓање на Бенатија се потврдува дека и наредната сезона остануваме на 3-5-2...

:place:

13581902_1372872002726723_580096736608410267_o.jpg

Пјаца е многу добар ама последно шо читав беше дека Наполи се во полпозиција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom