Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Добре де, не е тоа толку битно иако мислам дека Буфон треба да брани. Не ми е толку сигурен бразилецов, во Сторари верував многу и не ми менуваше дали ќе брани тој или Џиџи (иако Сторари направи многу глуп пенал во финалето против Наполи 2012), ама како и да е битно да го освоиме и купот.

Против овој мртов Милан со минимум два гола разлика.

Абе Дибала > Тевез во првата сезона ????

Дибала 19 9
Тевез 18 8

Juventus are interested in Pjanic but the priority at the moment is still Andre Gomes, according to Di Marzio

Ван Дер Виел е без договор летово, според последните гласини Мијо Раиола му го нуди на Јуве како бек ап опција за Лихт...

И да се опорави Маркизио на време мора да се купат 2 квалитетни везњаци летово, така да нека искешира Марота за Пјанич и Гомез со време. За дефанзивци и шпицој можиме да поминиме и со некој слободен агент за на клупа, мора да биди приоритет средниот ред.

Allegri: "When Mandzukic arrived, I asked him 'Why so serious?' I told him to laugha little"
Allegri: "Believe me, after being knocked out of the Champions League, Mandzukic didn't talk in the locker room for 20 days"
:pos:

Хрватот генерално заслужува добра оценка за сезонава, ама не можам да му го заборавам натпреварот против Баерн кога влезе во игра и кога апсолутно ништо не направи на теренот. Ептен катастрофа ги изигра тие сепак клучни минути во сезоната во кои бевме исфрлени.

Хрватот генерално заслужува добра оценка за сезонава, ама не можам да му го заборавам натпреварот против Баерн кога влезе во игра и кога апсолутно ништо не направи на теренот. Ептен катастрофа ги изигра тие сепак клучни минути во сезоната во кои бевме исфрлени.

Тоа и не закопа ако се сеќаваш, дека одкако го извади Мората практички се забивме позади и немаше кој да задржи и повлече топка да се растерети притисокот, а со такво зихерашко играње не од Баерн,од Бари ќе примиш гол.
Го призна ова Алегри уште тогаш.

Манџо искрено никад не ми е бил играч по мој вкус.И немора,ама никој неможе да ја дискутира и деградира неговата вредност у тимот.

Valencia’s Andre Gomes has reportedly said yes to a Juventus move, while Simone Zaza could be used in a bid for Roma playmaker Miralem Pjanic.

The two midfielders are believed to be the Bianconeri’s top targets in the transfer market, with negotiations for the duo underway.

Tuttosport reports today that Portugal international Gomes has now accepted a move to the Serie A champions.

The Old Lady will now put pressure on Valencia to allow the midfielder to leave and could be willing to bid €45-50m overall.

As for Pjanic, Il Messaggero writes that Juve don’t want to meet his €38m buyout clause and that director Beppe Marotta has inserted Zaza in a deal.

The striker has been frustrated with his lack of opportunities in Turin this season and could be tempting to the Giallorossi as part of a bid with cash if Edin Dzeko leaves.

Навивачите на Рома вчера го вреѓале Пјанич на паркинг додека се качувал во колата врз основа на гласините за во Јуве. Според Агрести (бар мислам дека според него)[DOUBLEPOST=1463386779][/DOUBLEPOST]Според Ла Стампа, Паратичи е во Рим преговара за Пјанич. Алегри вчера за Скај призна дека разгоарал со Пјанич.

Алегри исто изјави дека во Фебруари бил на вечера со Ањели и дека рекол дека неодо никаде. Додека после Јуве би менаџирал само во странство.ц

Последно уредено:
Алегри рече дека Нето ќе брани (затоа и играше вчера).

Години наназад вториот голман брани во купот и тоа до крај. Секоја година Буфон го прашуваа истото, дали мисли дека во финале треба да брани он, и тој исто одговара, дека Нето/Сторари ги довел до тука и заслужува да брани до крај.

По мене тоа е сосема ок, поготово кога веќе се има голман што во било кој клуб би бил прв голман, треба да се дава шанса. И Нето и Сторари се добри голмани што од време на време знаат да примат по некој глуп гол. Нето ги прими против интер тие, така да, не би требало да е проблем во финалето :)

Алегри денес ја демантираше гласината и дека изјавил дека се слушнал со Пјанич. Наводно измислен твит бил

Max Allegri: "Never, ever, would I be allowed to call a player from another team. I didn't call Pjanic" https://t.co/oAyF2ooUAS

Гомес го немам гледано од Валенсија, ама мислам дека штом притискаме толку за него сигурно има нешто што вреди во играчот. Сепак треба да се биде внимателен и да се види прво што и како ќе биде со напаѓачката линија.

Гомес го немам гледано од Валенсија, ама мислам дека штом притискаме толку за него сигурно има нешто што вреди во играчот. Сепак треба да се биде внимателен и да се види прво што и како ќе биде со напаѓачката линија.

Моментално со повредава на Маркизио и стаклениот Кедира, мора прво да се мисли на средината... Гомеш, Пјаниќ, Сапонара итн мора да се потполнат тие дупки во средината.
Вчера читав Раиола го нудел Јуве на Ван Дер Вил како следна дестинација, на овој договорот му истекува летово па може безпари да се земе... Резервна опција е Вршаљко од Сасуоло.

За нападот има време, допрва ќе треба да се разговара за Мората и евентуално заминување на Ѕаѕа... Али главна цел сега моментално е средниот ред.

Фактички летово ни требаат
- Еден дефанзивец
- Еден десен бек
- 2 или 3 играчи од средина
- 1 или 2 напаѓачи во зависност од тоа кој ќе си оди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom