Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Пак истиве муабети од пред две години за Буфон, не бил за прва постава, стар бил, ви ги затвори устите, стана најдобар голман во ЛШ минатата сезона на 38 години, дополнително се зацементира на прво место како најдобар голман во историјата, му се клањаат сите фанови не само на Јуве, туку и сите други клубови...сега пак у круг. :facepalm:[DOUBLEPOST=1446320666][/DOUBLEPOST]
Кај тоа дека морал да игра региста? Кога/каде играл региста Хернанес и кога бил успешен на таа позиција?
Ако не играше региста ќе требаше да игра некој од Стураро/Лемина а Квадрадо да седи на клупа.
Тоа ќе беше безвеза потрошена замена плус во прво полувреме.

Ми скурчи веќе да кривам дебили ко Бонучи, Падоин и сл на кои толку им се можностите. Крив е оној што уште ги држи во тимов. Време е одговорност да превземат они од кои се очекува трипати повеќе од прикажаното. Јас од Буфон не очекувам да прима голови од 100 метри и секој втор слободен удар да го сликаат. Па Јуве немаше примено 10 години наназад голови надвор од шеснаесетник колку што ги прими годинава. Значи во тоа има удел и старото на гол кое очигледно ги изгубило рефлексите или видот му ослабел, друго објаснување нема. Се почесто некој маалски играч ко Бово и сл. се осмелуваат да му шутираат од далечина.
:pusigo:
https://streamable.com/ore3

Ако не играше региста ќе требаше да игра некој од Стураро/Лемина а Квадрадо да седи на клупа.
Тоа ќе беше безвеза потрошена замена плус во прво полувреме.
Не, туку Хернанес да се вратеше поназад на местото на Кедира, а Маркисио да си остане на региста, и онака ја смени формацијата во 4-3-3.

Муабетот ми е дека е бескорисен како региста, а колку понапред игра, толку е подобар и поопасен, и поприродна е позицијата за него.

Вака Алегри сака да прави некоја копија од Пирло, а врска си нема со таа позиција.

Денес битни ми беa сaмo 3п сo oглед декa е дерби a тaквoтњ утaкмици се стaлнo тврди и непредвидливи лaни нa пр сo удaрoт нa Пирлo пoбедивме пa пoтaму изгубивме уште еднo a зaвршивме нa +17 и финaле лш. Денес мaл oдмoр oд нерви.

Sent from my LG-MAGNA

Не, туку Хернанес да се вратеше поназад на местото на Кедира, а Маркисио да си остане на региста, и онака ја смени формацијата во 4-3-3.

Муабетот ми е дека е бескорисен како региста, а колку понапред игра, толку е подобар и поопасен, и поприродна е позицијата за него.

Вака Алегри сака да прави некоја копија од Пирло, а врска си нема со таа позиција.
Нит сaкa кoпијa ни ништo еднoстaвнo е пребaвен зa треквaртистa и АМ, пoсле Кедирa немaше кoј дa пoкривa зa негo нaзaд. Переирa мoрa дa е певa пoстaвa АМ. Регистa прoбвa дa јa нaмaли штетaтa aли немa визијa зa истoтo. Вo Лaциo имaше уште брзинa и му oстaвaa дoстa прoстoр зa игрa oвдњ гo немa ми еднoтo ни деугoтo.

Сaкaм дa гo видaм Мaркизиo кaкo бoкс2бoкс игрaч бидејќи фaлaт уффрлувaњaтa негoви вo прoтивнички шестнaесетник a гo немaме пoќе Видaл, a пaк Леминa клaсичен ДМ или Стурaрo a не Регистa.

Sent from my LG-MAGNA

Нит сaкa кoпијa ни ништo еднoстaвнo е пребaвен зa треквaртистa и АМ, пoсле Кедирa немaше кoј дa пoкривa зa негo нaзaд. Переирa мoрa дa е певa пoстaвa АМ. Регистa прoбвa дa јa нaмaли штетaтa aли немa визијa зa истoтo. Вo Лaциo имaше уште брзинa и му oстaвaa дoстa прoстoр зa игрa oвдњ гo немa ми еднoтo ни деугoтo.

Сaкaм дa гo видaм Мaркизиo кaкo бoкс2бoкс игрaч бидејќи фaлaт уффрлувaњaтa негoви вo прoтивнички шестнaесетник a гo немaме пoќе Видaл, a пaк Леминa клaсичен ДМ или Стурaрo a не Регистa.

Sent from my LG-MAGNA
Бавен или не, тогаш кога играше АМ, се на се дали се тоа 150тина минути, тогаш беше најдобар и најопасен по противничкиот гол и најкорисен за тимот.
И кога не го играше тоа, а кога одеше напред, беше опасен, бидејќи тоа се неговите позиции, што е можно поблиску до гол.

За региста треба да има или визија за долги топки и проигрувања, што ја нема, или да биде одличен дефанзивец од типот на Маркизио, што сигурно не е.
Едноставно ништо не прави на таа позиција, само играч плус за топката да врти, тоа и Падоин може да го игра, со многу подобар дефанзивен придонес.

Јасно ми е дека е изнудено решение Хернанес, ама сигурно е поквалитетен играч од Стураро и Лемина, па и од ваков Азамоа кој нема играно 2 години, ама мора да му се искористат квалитетите, не да биде на позиција што никогаш не ја играл и нема никаков придонес кон тимот.

Јас од Буфон не очекувам да прима голови од 100 метри и секој втор слободен удар да го сликаат. Па Јуве немаше примено 10 години наназад голови надвор од шеснаесетник колку што ги прими годинава. Значи во тоа има удел и старото на гол кое очигледно ги изгубило рефлексите или видот му ослабел, друго објаснување нема. Се почесто некој маалски играч ко Бово и сл. се осмелуваат да му шутираат од далечина.

Човек ај да критикуваш некој, ама Џиџи бре....? Мислам збориме за Џиџи, срцето и душата на овој моментален Јувентус? Тоа цел тим е за никаде ти за Џиџи си се фатил, што на 38 години сеуште е најдобар во тимот.

Незнам, стварно не те разбирам. Ако мислиш на голот со Сасуоло, она не го бранеа ниту 3 голмани, додека вечерашниот шут беше прејак за да се фати.

Ти не знаеш која сигурност ја имаме на голот кога меѓу стативите седи Буфон... таква поставеност нема ниту еден голман од моменталниве што бранат.

Едно ќе те советувам, оди изгледај го уште еднаш дуелот со Сити... Не помина ниту месец и пол од тој натпревар, па дојди тука и пак вреѓај го Капитенот

Човек ај да критикуваш некој, ама Џиџи бре....? Мислам збориме за Џиџи, срцето и душата на овој моментален Јувентус? Тоа цел тим е за никаде ти за Џиџи си се фатил, што на 38 години сеуште е најдобар во тимот.

Незнам, стварно не те разбирам. Ако мислиш на голот со Сасуоло, она не го бранеа ниту 3 голмани, додека вечерашниот шут беше прејак за да се фати.

Ти не знаеш која сигурност ја имаме на голот кога меѓу стативите седи Буфон... таква поставеност нема ниту еден голман од моменталниве што бранат.

Едно ќе те советувам, оди изгледај го уште еднаш дуелот со Сити... Не помина ниту месец и пол од тој натпревар, па дојди тука и пак вреѓај го Капитенот
Брат Кул Даун,
Не вреди да се дискутираат вакви муабети.
Мислам јасно е со некој да се препираш дали е Бонучи киксер или најдобриот дефанзивец во светот.
Ама ова е класична провокација, кул даун, не вреди да се коментира.

Кои погрешни потези? Па ти највише тука го пцуеше Алегри што не го игра Дибала. Ете го Дибала од прва минута. Не дека е до него (уште е физички слаб, фала богу, не е Тевез), али што конкретно направи? Од друга страна Квадрадо е единствен кој колку толку ја раздвижува играта, а ти уште малку брат/сестра ќе му направиш.
па Дибала и Погба најмногу креираа денес, и види ја акцијата при првиот гол уште еднаш, во сите опасни акции Дибала беше вмешан... Финтата е што после првиот гол бункер почнавме да играме збутани на наша половина, каква игра било кој може така да покаже?

Ќе се пцуе Алегри нормално, зашо коа не игра Дибала не сме ни малку опасни, тоа е факт. Ти кажи Манџата со што заслужи да игра, безопасни сме коа он ги почиња мечевите, му бега топката од нозе...

Денес најмногу ме изнервира што се повлековме онака исплашено да чуваме едно голче предност на домашен терен, и тоа во прво полувреме. Како така ќе градиш менталитет победнички и самодоверба не знам... А тоа на Алегри беше одлука.

Последно уредено од модератор:
и секој втор слободен удар да го сликаат.

Може аплицирал за америчка зелена карта :pos:

Шала на страна, бев убеден дека ќе тепате и наместо да ве изиграм да победите и плус да дадете два гола (беше бааги поголем коефициентот), се исциганчив го ставив Шалке, гомна да јадат.

12188817_10207115705263538_40649878_n.jpg

Реков дека преку кур ми е ко до сега да ги вреѓам најслабите карики во тимот. Лесно е да фатам да го извреѓам Падоин а од сиротиот и онака никој не очекува нешто повеќе од она што го пружа. Јас од Буфон очекувам да не прима голови од 20 метри и кога го напаѓа играч да не пробува да најде свој соиграч со подавање, со што го става во незавидна ситуација, туку да ја испрати топката во противничката половина. Едноставно е нели?

па Дибала и Погба најмногу креираа денес, и види ја акцијата при првиот гол уште еднаш, во сите опасни акции Дибала беше вмешан... Финтата е што после првиот гол бункер почнавме да играме збутани на наша половина, каква игра било кој може така да покаже?

Ќе се пцуе Алегри нормално, зашо коа не игра Дибала не сме ни малку опасни, тоа е факт. Ти кажи Манџата со што заслужи да игра, безопасни сме коа он ги почиња мечевите, му бега топката од нозе...

Денес најмногу ме изнервира што се повлековме онака исплашено да чуваме едно голче предност на домашен терен, и тоа во прво полувреме. Како така ќе градиш менталитет победнички и самодоверба не знам... А тоа на Алегри беше одлука.
Освен голот, колку од тие „опасни акции“ резултираа со креирани шанси? Дај не заебавајте, и самиот Дибала си признава дека има огромна разлика од играње за Палермо и за Јуве. Што ќе се случеше ако го повредеа денес? Пак Алегри ќе беше крив?
За Манџата, не знам дали заслужил да игра, ама влезе негде 78ма минута, не го почна мечот. Шо требаше, Алегри да не мења ништо па пак да биде крив?
И не знам за каков бункер ми праите муабет коа играме без дмф. Средината ни е катастрофална моментално и јас тука го гледам најголемиот проблем.

Освен голот, колку од тие „опасни акции“ резултираа со креирани шанси? Дај не заебавајте, и самиот Дибала си признава дека има огромна разлика од играње за Палермо и за Јуве. Што ќе се случеше ако го повредеа денес? Пак Алегри ќе беше крив?
За Манџата, не знам дали заслужил да игра, ама влезе негде 78ма минута, не го почна мечот. Шо требаше, Алегри да не мења ништо па пак да биде крив?
И не знам за каков бункер ми праите муабет коа играме без дмф. Средината ни е катастрофална моментално и јас тука го гледам најголемиот проблем.
Дечко доволно е само да го видиш потегот на Дибала за првиот гол кога направи финта со телото и го ослободи Погба да има одлична позиција за шут. Да се дискутира дали треба да игра или не е сувишно. Не може од него да очекуваш секое коло голови и асистенции. Тевез имаше лоши натпревари, па плачеме по него. Дибала кога и да е спремен мора да игра оти нападот без него ни е никаков.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom