Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Точно, ти постираш и факти и мислења. И Мондонико и други го постираа истото кога збореше ти зошто се споредувало со минатитите сезони и слично.

Незнам зошто мислиш дека е провокација, намерно ставив :D за да биде на лесен тон, да не испадне дека ти пишувам за да се карам или нешто слично.
Оти некако сите последни постој ти се такви, па дури и не постирав. Јас постиран работи кој се актуелни низ Италија во моментот од тв, вести, твитој, новинари и остало јас ни ги прам ни ми се потрени да ги прам споредбите и да глупи ми се. Различни околности различни постигнувања, ова беше споредба на сезони две и твит од Vecchia Signora мислам.

Јас си го кажав моето мислење и за Конте и за Алегри. Едниот го поштовам и сакам како играч, како тренер на моменти мн ми се одмилва со еготов негово и тактичка нефлексибилност иред др раб, Алегри досега за мене лично е одличен и како човек и како тренер, врвна класа али досега.

Иначе ако сакав нешто да го омаловажам или вреѓам едноставно ќе ги постирав оние кога Конте пцуеше и ја вреѓаше цела управа па и играчите меѓу кои се АДП, Трезеге, Камо, Буфон на РАИ, СКАЈ и остало. Не знам дали се сеќаваш али ете ги

http://www.tribalfootball.com/articl...3#.VScCuBA3fiC
http://www.gazzetta.it/Calcio/Primo_...10/Conte.shtml
http://www.fantagazzetta.com/blog/qu...la-juve-165737

Али знам дека има луѓе шо го сакат и поштоват и ако забележиш избегавам да постирам нешто за него колку можам од лична почит спрема сите како постери иако е нешто кое фали спрема мене али сеедно. :)[DOUBLEPOST=1428665710][/DOUBLEPOST]
Те молам не ги споредувај тие 2 сезони, составот што го имаше Конте тогаш и овај состав сега се небо и земја различни, конкуренцијата исто така.
Јас не ги напрајв тие споредби ни табелите. А составот е скоро ист од минатата сезона.

Тоа за триплете муабетот јес да е малце претерано ама другиве ликови кој што се во фудбалов не гледаат толку потценувачки на Овогодинешниов Јуве за разлика од некои ликови во фанклубов што не можат да си дозволат ни да се понадеваат дека можно е да има и триплете сезонава...
Добро, тоа е лично мислење.

Јас сепак мислам дека најмногу шанси би имале како аутсајдери, да не се ствара непотребно притисок врз дечките, нема да биде крај на свет ако не се освои ЛШ, па и купот.

‘Juventus not thinking of Monaco’
Juventus are not thinking about their clash with Monaco on Tuesday, instead focusing on Parma, insists Max Allegri.

‘Pirlo available for Monaco’
Max Allegri reveals Andrea Pirlo will be available for Juventus’ clash with Monaco, but isn’t sure on Andrea Barzagli.

Allegri: ‘Parma decisive for Scudetto’
Juventus Coach Massimiliano Allegri believes tomorrow’s trip to Parma will be ‘decisive’ in the Scudetto race.

Valencia prepare Llorente bid?
Valencia are preparing to bid for Juventus striker Fernando Llorente in the summer, according to reports.

Juventus outbid for Dybala?
It’s reported that English Premier League side Arsenal are ready to bid €35m for Paulo Dybala, outbidding Juventus.

Oвие се последните вести, имајте убав ден и среќни празници на сите што ги славите па и кои не ги славите имајте убај деној :)

Барем 15 милиони ако можат нека извлечат од Љоренте, ете ги парите за Заза. Можда не е некоја суперѕвезда и е доста неконстантен, али барем е млад, полош сигурно нема да биде, а ќе зема дупло помала плата(ако не и помалку од тоа).

Eпа не мора Коман да иде на позајмица ако си иде Љоренте.. Иначе Деви постирај си ова новостиве од Италија мене лично многу ме занимаат.. А за Ругани не знам што да ви кажам, ниеден дефанзивец не сакам да си оди али кога би бирал би го избрал Барзаљи од причина што Огбона е млад и е левак мора на таа лева бековска линија да покрива, Касерес е помлад од Барза и сметам дека он би требало да не напушти без разлика што го ценам и што е најјак но годините си ги прават своето..

Јас по ова што го видов овие неколку утакмици откога се врати, Барзаљи е уште доктор за Киелини и Бонучи.

Можеби му фали match fitness, али јас не гледам дека опаднал од повредиве...

И јас мислам дека Огбона ќе лета за Ругани место да се ослободи. Можеби не доби шанса доволно, ама мислам дека можеше да биде многу поубедлив во тоа што го изигра.

Како ви се свиѓа „протечениов“ дрес?

На странава ги ставаат сите вакви ствари, па ништо чудно и ова да е дресот.
За официјална потврда или деманд, ќе се почека до Јуни, додека дресот во продажба(каков и да е), ќе иде од 1-ви јули најверојатно.

adidas-juventus-15-16-home-kit-1.jpg

Составот е скоро исти, фалат само Morata и Coman: http://en.wikipedia.org/wiki/2013–14_Juventus_F.C._season

Не велам дека Конте беше лош тренер, напротив тој ако не беше немаше Јуве да биде денес што е. Поентата ми е што премногу е тврдоглав и му треба чувство за измена на фудбалери.
Не споменав јас за составот, друг беше. Мојата реплика беше упатена на твојата нелогична констатација дека под водство на Конте ќе сме испаднале од Дортмунд. Тоа се празни муабети за кои нема никаква основа. Тоа е исто како јас да кажам дека во 2011 наместо Конте да беше доведен Алегри со Матри, Џакерини и Пепе ќе завршевме пак седмо место како и сезоната пред таа.

Инаку за составот е нормално дека ќе биде подобрен, затоа што и поентата е таа на постоењето на трансфер пазарот. Сепак составот не ни е баш сличен како оној лани, затоа што ако заборавате Мората и Переира сезонава имаат голема улога, а лани ги немаше. Али споредбите воопшто не треба да ги поттикнуваме, затоа што може да се направат од многу агли и тоа на кој како му одговара.

Јас по ова што го видов овие неколку утакмици откога се врати, Барзаљи е уште доктор за Киелини и Бонучи.

Можеби му фали match fitness, али јас не гледам дека опаднал од повредиве...

И јас мислам дека Огбона ќе лета за Ругани место да се ослободи. Можеби не доби шанса доволно, ама мислам дека можеше да биде многу поубедлив во тоа што го изигра.
Нема математика во потенцијална продажба на Барза. Веќе е стар и не држи цена, а од друга страна и тоа како е корисен за клубот. Јас би го чувал.
Моментално највисока цена од дефанзивците би требало да имаат Киело и Бонучи ама пак ти се костур на одбраната и премногу голем ризик е ако било кој од нив замини.

Касерес и Огбона се во комбинација. Со тоа што Огбона е премногу индиспониран и речиси бескорисен во овај Јуве. Најмногу смисла има тој ако се продава.некои 8-10 милки веројатно држи.

Составот е скоро исти, фалат само Morata и Coman: http://en.wikipedia.org/wiki/2013–14_Juventus_F.C._season

Не велам дека Конте беше лош тренер, напротив тој ако не беше немаше Јуве да биде денес што е. Поентата ми е што премногу е тврдоглав и му треба чувство за измена на фудбалери.
Зборуваме за првата сезона на Конте
http://en.wikipedia.org/wiki/2011–12_Juventus_F.C._season

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom