Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Тaленaт. Дoдекa oн игрaл зa нив, примиле САМO 13 гoлa нa 14 нaтпревaри (y)[DOUBLEPOST=1428610703][/DOUBLEPOST]http://sportmedia.mk/prvo-pogba-pot...d-nansi-juve-donese-nov-frantsuski-tinejdher/
Ќе оди во Сасуоло наводно на позајмица, ќе го искористат како чипче за влог за да ја намалат цената на Заза/Берарди[DOUBLEPOST=1428627777][/DOUBLEPOST]
CCKxM_FWgAAvyAI.jpg

Досега оваа година и прошлата[DOUBLEPOST=1428628034][/DOUBLEPOST]
salmano9 напиша:
‘Lazio will be tough’
By Football Italia staff

Claudio Marchisio admits Juventus face a tough challenge in their two remaining matches with Lazio this season.

The Aquile visit Juventus Stadium on April 18, before the pair clash again in the Coppa Italia final, scheduled for June 7, depending on the Old Lady’s Champions League commitments.

“The first time we played them [a 3-0 win in November] Lazio were not as strong as they are now,” Marchisio warned in an interview with Juventus’ in-house television channel.

“They’re a team who have great individual and collective quality, and they have a great Coach [Stefano] Pioli who started this year with criticism but has proven his worth.

“So they won’t be easy games, and we’ll have to be very careful. That said, we’ll have time [to think about those games], we have more important goals coming up, and we must think about them.

“However, they’re definitely a team to be reckoned with, because even at this point in the season they’ll definitely be fresher [having not played in Europe].”

Marchisio is a one-club man - a loan spell at Empoli notwithstanding - after coming up through the Juventus youth ranks, and discussed his feelings for the club.

“I always remember as a child I used to go to the Delle Alpi to watch Juventus games, and I’d often see the first team bus on the way to the stadium.

“I was a child, I loved football so I always waved to the Juventus players and they’d wave back.

“Now that I’m on the other side of that, if I see a fan from the bus or in the street I try to always make myself available.

“Obviously that’s not always possible, because although it may not seem like it we have the same life problems and stresses that normal people have, so there are always days where you’re less willing to be available.

“But we always try to give everything for them [the fans] because they give us strength and drive us to these victories.

“I’m thankful for the affection of the fans even in the darkest moments of my career, even in seasons where we weren’t winning. I’ll always be grateful for that.

“My number eight shirt? As a child I used to play in attack, and Alessandro Del Piero was my idol, so I always wore the number 10 shirt, until I got near the Primavera.

“Then I changed my role, so it was normal that I also change the number.

“When you’re preparing to get into professional football, 10 or 8 are always occupied by great champions, so I wore 15 first, then 19, which are two important dates for me and my family.

“Then the opportunity came, because when [Gianluca] Pessotto retired, Amauri didn’t take the number 8 anymore, so I took it.

“Memories? In my career, I always put Trieste in first place. The first Scudetto. That was a very intense year, full of emotion.

“So when that final whistle blew, that’s one of my best memories, if not the best.

“This year there have been so many big games, from winning the derby [against Torino] in the last second, the Roma game and also the Champions League match in Dortmund.

“Also, the last match, with Fiorentina because of how we started in the first leg where we had the wrong approach, and [in the second] we demonstrated that even with significant absences the group is always stronger than the individual.”
[DOUBLEPOST=1428628122][/DOUBLEPOST]Morata: 'Juve legends act equal'
By Football Italia staff

Alvaro Morata reveals Juventus is very different to Real Madrid. “Nobody feels he’s more important than the others, even if he’s a legend.”

The ex-Real Madrid striker has played with big names before, but explains the atmosphere is one of solidarity in Turin.

“What really surprised me when I came here is that at Juventus nobody in the locker room feels he is more important than the others, even if he is a World Cup winner and football legend,” Morata told Tuttosport.

“Here you all eat together, chat together, live a normal life... It was incredible for me to just be able to chat to Gigi Buffon or Andrea Pirlo.

“I am amazed to think that they will help me out for anything I need and really made me feel comfortable at Juventus.

“It’s not a normal thing in a big club, but this is what makes Juventus strong. We are not just a list of champions, we are men who play and work together.”

:cuc::cuc: Овај се заљуби во нас, не бега за брзо[DOUBLEPOST=1428631421][/DOUBLEPOST]MORATA: IO RESTO QUI
La Juve è una famiglia di campioni. Il Real ‘non mi interessa. Dobbiamo credere nella Champions, siamo come ‘l’Atletico l’anno scorso.

Morata: I will stay here

Juventus are a family of champions. Real doesn't interest me. We have to believe in the Champions, We are like the Atletico of last year.

За другата ТВ станица/весник

Последно уредено:
Изгледа во Реал за жив не го сметале, чим вакви изјави дава... :unsure:

@blanco што сте му правеле на детево кај вас :icon_lol:

Ќе оди во Сасуоло наводно на позајмица, ќе го искористат како чипче за влог за да ја намалат цената на Заза/Берарди[DOUBLEPOST=1428627777][/DOUBLEPOST]
CCKxM_FWgAAvyAI.jpg

Досега оваа година и прошлата[DOUBLEPOST=1428628034][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1428628122][/DOUBLEPOST]Morata: 'Juve legends act equal'
By Football Italia staff

Alvaro Morata reveals Juventus is very different to Real Madrid. “Nobody feels he’s more important than the others, even if he’s a legend.”

The ex-Real Madrid striker has played with big names before, but explains the atmosphere is one of solidarity in Turin.

“What really surprised me when I came here is that at Juventus nobody in the locker room feels he is more important than the others, even if he is a World Cup winner and football legend,” Morata told Tuttosport.

“Here you all eat together, chat together, live a normal life... It was incredible for me to just be able to chat to Gigi Buffon or Andrea Pirlo.

“I am amazed to think that they will help me out for anything I need and really made me feel comfortable at Juventus.

“It’s not a normal thing in a big club, but this is what makes Juventus strong. We are not just a list of champions, we are men who play and work together.”

:cuc::cuc: Овај се заљуби во нас, не бега за брзо[DOUBLEPOST=1428631421][/DOUBLEPOST]MORATA: IO RESTO QUI
La Juve è una famiglia di campioni. Il Real ‘non mi interessa. Dobbiamo credere nella Champions, siamo come ‘l’Atletico l’anno scorso.

Morata: I will stay here

Juventus are a family of champions. Real doesn't interest me. We have to believe in the Champions, We are like the Atletico of last year.

За другата ТВ станица/весник
Те молам не ги споредувај тие 2 сезони, составот што го имаше Конте тогаш и овај состав сега се небо и земја различни, конкуренцијата исто така.

Те молам не ги споредувај тие 2 сезони, составот што го имаше Конте тогаш и овај состав сега се небо и земја различни, конкуренцијата исто така.
Јас сепак не мислам така, мислам дека Конте ептен беше исфрустриран со тактиката, стално користеше исти.

Доказ за тоа е вториот дуел со Дортмунд, да бевме со Конте... најверојатно ќе испадевме.

Јас сепак не мислам така, мислам дека Конте ептен беше исфрустриран со тактиката, стално користеше исти.

Доказ за тоа е вториот дуел со Дортмунд, да бевме со Конте... најверојатно ќе испадевме.
Ај сега да не почнам да претпоставувам Алегри што ќе направеше со Матри и Кваљарела во нападот.

Неблагодарноста е многу лоша работа, посебно поткрепена со вакви неосновани "што би било кога би било" муабети.

Ај сега да не почнам да претпоставувам Алегри што ќе направеше со Матри и Кваљарела во нападот.

Неблагодарноста е многу лоша работа, посебно поткрепена со вакви неосновани "што би било кога би било" муабети.
Составот е скоро исти, фалат само Morata и Coman: http://en.wikipedia.org/wiki/2013–14_Juventus_F.C._season

Не велам дека Конте беше лош тренер, напротив тој ако не беше немаше Јуве да биде денес што е. Поентата ми е што премногу е тврдоглав и му треба чувство за измена на фудбалери.

башка тоа со бодовите разлика, не ви текнува дека лани Рома имаше фуриозна сезона и не бркаше ко вол за слама буквално до последните кола, нормално ние ја имавме сезоната на постоењето на Сериа А но во секоја друга година со толку бодови Рома би била шампион..

:pos: Абе Деви бе, до вчера се караше тука, пцуеше зошто се правеле споредби, минатато било минато, сега оп и ти секој втор ден си со некое табелче или споредба тогаш и сега. :D

Инаку ме мрзеше да поднапишам нешто, секоја чест за играчите и Алегри за тоа што го изиграа во вторникот.
Фантастично поставена игра, најмногу ме импресионираше тоа што и без Тевез изигравме перфектно во нападот.
Такинарди имаше добра изјава каде што кажа мислев дека се зависи од Тевез во нападот, ама успеа Алегри да го надополни неговото отсуство, и баш така е.
Переира страшно изигра, 15 милиони можеби се малку солена цена за него, ама има потенцијал во него, мислам дека треба да се откупи.

Сезонава иде перфектно сега за сега, Алегри кажа дека баш во прав момент влагаме во одлична форма и така е, само здравјето да послужи и да видиме до каде му е лимитот на овој тим. :)

Ме нервира само што еве и после 3 дена од утакмицата, сегде наслови ЈУВЕ СЕ БОРИ ЗА ТРИПЛЕТЕ!!! И тоа не само бомбастични наслови, туку и изјави од поранешни фудбалери, тренери...

Незнам зошто се форсира тоа, остајте ги дечките да си играат на раат, само дополнително притисок им се ствара така.

Иначе, овој Даниеле Ругани од наредна сезона 100% за нас ќе игра? Пошто типацот стварно ќе прерасне во топ дефанзивец..

[emoji14]os: Абе Деви бе, до вчера се караше тука, пцуеше зошто се правеле споредби, минатато било минато, сега оп и ти секој втор ден си со некое табелче или споредба тогаш и сега. :D

Инаку ме мрзеше да поднапишам нешто, секоја чест за играчите и Алегри за тоа што го изиграа во вторникот.
Фантастично поставена игра, најмногу ме импресионираше тоа што и без Тевез изигравме перфектно во нападот.
Такинарди имаше добра изјава каде што кажа мислев дека се зависи од Тевез во нападот, ама успеа Алегри да го надополни неговото отсуство, и баш така е.
Переира страшно изигра, 15 милиони можеби се малку солена цена за него, ама има потенцијал во него, мислам дека треба да се откупи.

Сезонава иде перфектно сега за сега, Алегри кажа дека баш во прав момент влагаме во одлична форма и така е, само здравјето да послужи и да видиме до каде му е лимитот на овој тим. :)

Ме нервира само што еве и после 3 дена од утакмицата, сегде наслови ЈУВЕ СЕ БОРИ ЗА ТРИПЛЕТЕ!!! И тоа не само бомбастични наслови, туку и изјави од поранешни фудбалери, тренери...

Незнам зошто се форсира тоа, остајте ги дечките да си играат на раат, само дополнително притисок им се ствара така.
Jas vi postiram vesti aktuelni od tv, tvitoj i forumi ako vi odgovara arno, ako ne pak arno, taka da mamba ako sakas da provociras ili ne ti odgovara ne citaj be brat pa i so sakas misli ;) Ali provokaciive koj ti zacestija stv ti se mn niski ali kako sakas.

Ругани сигурно доаѓа кај нас идната сезона, тука и Ѕаѕа го ставам кој е 95% наш играч. Само финтата е што ќе треба да се ослободиме од некој во одбраната, дека вака ќе имаме премногу централни дефанзивци во задниот ред...

Келини, Бонучи, Барѕаљи, Огбона, Касерес, Ругани... 6-ца централни дефанзивци. Некој ќе каже дека е замена за стариот Барѕаљи, ама тој сигурно нема да се пензионира, барем во наредните 2-3 сезони. А што се однесува до Ѕаѕа, Коман најверојатно ќе го пратиме на позајмица, за да се ослободи место за него.

Иначе, овој Даниеле Ругани од наредна сезона 100% за нас ќе игра? Пошто типацот стварно ќе прерасне во топ дефанзивец..

Ругани сигурно доаѓа кај нас идната сезона, тука и Ѕаѕа го ставам кој е 95% наш играч. Само финтата е што ќе треба да се ослободиме од некој во одбраната, дека вака ќе имаме премногу централни дефанзивци во задниот ред...

Келини, Бонучи, Барѕаљи, Огбона, Касерес, Ругани... 6-ца централни дефанзивци. Некој ќе каже дека е замена за стариот Барѕаљи, ама тој сигурно нема да се пензионира, барем во наредните 2-3 сезони. А што се однесува до Ѕаѕа, Коман најверојатно ќе го пратиме на позајмица, за да се ослободи место за него.
Ogbonna mislam ke ne napusti

:pos: Абе Деви бе, до вчера се караше тука, пцуеше зошто се правеле споредби, минатато било минато, сега оп и ти секој втор ден си со некое табелче или споредба тогаш и сега. :D

Тоа за триплете муабетот јес да е малце претерано ама другиве ликови кој што се во фудбалов не гледаат толку потценувачки на Овогодинешниов Јуве за разлика од некои ликови во фанклубов што не можат да си дозволат ни да се понадеваат дека можно е да има и триплете сезонава...

Jas vi postiram vesti aktuelni od tv, tvitoj i forumi ako vi odgovara arno, ako ne pak arno, taka da mamba ako sakas da provociras ili ne ti odgovara ne citaj be brat pa i so sakas misli ;) Ali provokaciive koj ti zacestija stv ti se mn niski ali kako sakas.
Точно, ти постираш и факти и мислења. И Мондонико и други го постираа истото кога збореше ти зошто се споредувало со минатитите сезони и слично.

Незнам зошто мислиш дека е провокација, намерно ставив :D за да биде на лесен тон, да не испадне дека ти пишувам за да се карам или нешто слично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom