Vartolu
The Infamous Mobb
А од кај си толку сигурен, еве конкретно каков беше мојот став тогаш за Конте?Или пишуваш од ракав заклучоци кои ти одговараат? Конте изгуби, Арецо си замина во подолна лига, Конте има право да се лути, макар што и тогаш на погрешна адреса ги упати критиките. Тој требаше да се запраша самиот како си го доведе тимот да се бори за опстанок во последното коло.Друго што се однесува до Конте.... Интересното е што Антонио даваше исти вакви изјави многу време пред да дојде во Јувентус. Пример е сезоната кога бевме во Серија Б, последно коло ние игравме против Специа, а Арецо тимот на Конте грчевито се бореше со овие горниве за опстанок. И што се дешава? Губиме од Специа последно коло на домашен терен, Арецо го добива последниот дуел, ама испаѓа од лига заради победата на Специа. Знаете колку тогаш критики упати Конте на сметка на Јувентус?Ова погоре што го изјавил е мачкина кашлица во однос на тие пред 8 години, ама чудно не видов никој од вас последниве три години додека ни беше тренер да го критикува заради тие изјави.
Ама како и да е, тој тогаш беше тренер на тим кој поради резултатот на Јуве испадна и нормално дека ќе биде лут и иритиран бидејќи тоа е и негов неуспех, и повторно испадна дека е несамокритичен и дека има големо его.
Второ, јас реков некаде дека не сакам да го видам повеќе Конте, дека не го сакам во Јуве?! Јас реков дека конкретно изјавава не му е на место. И не му е. Тоа е моето мислење. Дадов и мое мислење за ситуацијата околу заминувањето на Конте од Јуве. И тоа е мислење, поткрепено со факти, дали се доволни или не, твоја проценка.
И што треба сега, ако освои Конте, Скудето со Красич,Бориело итн, да покренеме иницијатива наместо Јувентус клубот да се вика Контеус? Не ти ја сваќам поентата.Сите си легнавте на брашното кога ви освои титула со Џакерини, Бориело, Пациентот, Красиќ, Елиа итн... а следната сезона стигнавме до четвртфинале во ЛШ каде што изгубивме од Баерн.... мислам не бидете лицемерни, одкако замина од клубот тогаш почнавте сите експерти да се правите за неговите изјави. Знаете и Ферара кога ни беше тренер имаше изјавено дека играчите што ги тренирал се коњи. А замислете тоа го изјави кога ни беше актуелен тренер... и што сега, го плука некој? Тоа некој не го смета за вреѓање на играчите, клубот, навивачите? Го смета некој после тие изјави за легенда на клубот? Еве чисто и Малдини колку говна има изнајадено за Милан одкако се пензионира, па сите плачат по него, ама остај тие се вештачки фанови кои незнаат да го ценат клубот, ние овде што сереме за Конте сме вистинските патриоти на Јувентус.
Демек ако се критикувал Конте, тогаш си го мразел итн. Каква логика е тоа? Извини, ама таа логика ми е рамна на онаа од децана во градинка кога ќе се инатат кој татко бил појак во тепање.
Треба малце почисто да се гледа на работите. Ако го критикуваш некој, не значи дека не го сакаш, и дека не го почитуваш, и дека не мислиш дека не е најдобар. Едноставно, позитивната критиката служи за да се истакнат слабостите на некој за да стане појак, покрај позитивните работи, ги потенцираш и негативните, и тука нема ништо страшно.
Мое мислење е дека изјавава му штети и на Конте, и на Јувентус и на играчите. Тој е мој став, со кој не мора да се согласиш, ниту пак се трудам да ти наметнам да се согласиш, ниту пак можам некого да натерам сосила да мисли како мене.Почитувам туѓо мислење, и ако видам дека тоа држи вода повеќе од она што го мислам јас, треба да се корегирам, но со квалитетни факти, докази и со аргументи кои ќе докажат дека не сум во право, а не со јачање, па пишување проза од типот на Калински, како Јуве не може да дише без Конте, како требало да се засрамат сите што го критикувале Конте итн итн.
Еве малце да ја свртам однопаку темава, и да започнам со прашање, кога веќе влегуваме во доменот на услугите на Конте кон Јувентус, тогаш редно е да се постави и обратно прашање.
Што ќе беше Конте ако Јувентус не му понудеше да биде тренер? Кој голем клуб ќе ангажираше тренер кој претходно навивачите на една екипа од рангот на Аталанта со свирежи и тепачки го избркаа Конте од терен? Прашањево не ми е злонамерно, оти знам дека ќе го извртиш. Онака дека нонстоп се труби како Конте му помогнал на Јуве, а обратното никој не го пишува? Баш ме интересира за ставовите околу тоа.
Се согласувам. Факт е дека е само прашање на време кога Конте ќе се врати во Јуве, и повторно ќе му бидат вратите отворени, како што е и факт дека и Јуве можи успешно да функционира и без неговото враќање. Никој поединец не е поголем од клубот. Пак ќе кажам, Јуве преживеа заминување на великани како Липи и Трапатони, па зошто да не преживее и сега?Факт е дека кога и Конте да дојде во Виново вратите ќе му бидат отворени, сите ќе го прифатат со отворени раце, дека човекот е легенда на клубот, и како играч и после како тренер кој го дигна клубот од мртвите. А тоа вашите претпоставки дека му е криво затоа што одкако си заминал тимот си останал на врвот во Италија, ќе си останат само ваши претпоставки и ништо повеќе. Сум слушнал и поглупи кажувања за Конте, еден од тие е дека Антонио намерно го избркал Дел Пиеро од тимот, заради тоа што кога заедно играле во Јувентус му ја земал капитенската трака од рака...
Тоа со Дел Пиеро и за Конте, не излезе кажување од форумот. Тоа беше на официјалната страница на Скај и на од Ди Марцио.