Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Друго што се однесува до Конте.... Интересното е што Антонио даваше исти вакви изјави многу време пред да дојде во Јувентус. Пример е сезоната кога бевме во Серија Б, последно коло ние игравме против Специа, а Арецо тимот на Конте грчевито се бореше со овие горниве за опстанок. И што се дешава? Губиме од Специа последно коло на домашен терен, Арецо го добива последниот дуел, ама испаѓа од лига заради победата на Специа. Знаете колку тогаш критики упати Конте на сметка на Јувентус?Ова погоре што го изјавил е мачкина кашлица во однос на тие пред 8 години, ама чудно не видов никој од вас последниве три години додека ни беше тренер да го критикува заради тие изјави.
А од кај си толку сигурен, еве конкретно каков беше мојот став тогаш за Конте?Или пишуваш од ракав заклучоци кои ти одговараат? Конте изгуби, Арецо си замина во подолна лига, Конте има право да се лути, макар што и тогаш на погрешна адреса ги упати критиките. Тој требаше да се запраша самиот како си го доведе тимот да се бори за опстанок во последното коло.

Ама како и да е, тој тогаш беше тренер на тим кој поради резултатот на Јуве испадна и нормално дека ќе биде лут и иритиран бидејќи тоа е и негов неуспех, и повторно испадна дека е несамокритичен и дека има големо его.

Второ, јас реков некаде дека не сакам да го видам повеќе Конте, дека не го сакам во Јуве?! Јас реков дека конкретно изјавава не му е на место. И не му е. Тоа е моето мислење. Дадов и мое мислење за ситуацијата околу заминувањето на Конте од Јуве. И тоа е мислење, поткрепено со факти, дали се доволни или не, твоја проценка.

Сите си легнавте на брашното кога ви освои титула со Џакерини, Бориело, Пациентот, Красиќ, Елиа итн... а следната сезона стигнавме до четвртфинале во ЛШ каде што изгубивме од Баерн.... мислам не бидете лицемерни, одкако замина од клубот тогаш почнавте сите експерти да се правите за неговите изјави. Знаете и Ферара кога ни беше тренер имаше изјавено дека играчите што ги тренирал се коњи. А замислете тоа го изјави кога ни беше актуелен тренер... и што сега, го плука некој? Тоа некој не го смета за вреѓање на играчите, клубот, навивачите? Го смета некој после тие изјави за легенда на клубот? Еве чисто и Малдини колку говна има изнајадено за Милан одкако се пензионира, па сите плачат по него, ама остај тие се вештачки фанови кои незнаат да го ценат клубот, ние овде што сереме за Конте сме вистинските патриоти на Јувентус.
И што треба сега, ако освои Конте, Скудето со Красич,Бориело итн, да покренеме иницијатива наместо Јувентус клубот да се вика Контеус? Не ти ја сваќам поентата.

Демек ако се критикувал Конте, тогаш си го мразел итн. Каква логика е тоа? Извини, ама таа логика ми е рамна на онаа од децана во градинка кога ќе се инатат кој татко бил појак во тепање.

Треба малце почисто да се гледа на работите. Ако го критикуваш некој, не значи дека не го сакаш, и дека не го почитуваш, и дека не мислиш дека не е најдобар. Едноставно, позитивната критиката служи за да се истакнат слабостите на некој за да стане појак, покрај позитивните работи, ги потенцираш и негативните, и тука нема ништо страшно.

Мое мислење е дека изјавава му штети и на Конте, и на Јувентус и на играчите. Тој е мој став, со кој не мора да се согласиш, ниту пак се трудам да ти наметнам да се согласиш, ниту пак можам некого да натерам сосила да мисли како мене.Почитувам туѓо мислење, и ако видам дека тоа држи вода повеќе од она што го мислам јас, треба да се корегирам, но со квалитетни факти, докази и со аргументи кои ќе докажат дека не сум во право, а не со јачање, па пишување проза од типот на Калински, како Јуве не може да дише без Конте, како требало да се засрамат сите што го критикувале Конте итн итн.

Еве малце да ја свртам однопаку темава, и да започнам со прашање, кога веќе влегуваме во доменот на услугите на Конте кон Јувентус, тогаш редно е да се постави и обратно прашање.

Што ќе беше Конте ако Јувентус не му понудеше да биде тренер? Кој голем клуб ќе ангажираше тренер кој претходно навивачите на една екипа од рангот на Аталанта со свирежи и тепачки го избркаа Конте од терен? Прашањево не ми е злонамерно, оти знам дека ќе го извртиш. Онака дека нонстоп се труби како Конте му помогнал на Јуве, а обратното никој не го пишува? Баш ме интересира за ставовите околу тоа.

Факт е дека кога и Конте да дојде во Виново вратите ќе му бидат отворени, сите ќе го прифатат со отворени раце, дека човекот е легенда на клубот, и како играч и после како тренер кој го дигна клубот од мртвите. А тоа вашите претпоставки дека му е криво затоа што одкако си заминал тимот си останал на врвот во Италија, ќе си останат само ваши претпоставки и ништо повеќе. Сум слушнал и поглупи кажувања за Конте, еден од тие е дека Антонио намерно го избркал Дел Пиеро од тимот, заради тоа што кога заедно играле во Јувентус му ја земал капитенската трака од рака...
Се согласувам. Факт е дека е само прашање на време кога Конте ќе се врати во Јуве, и повторно ќе му бидат вратите отворени, како што е и факт дека и Јуве можи успешно да функционира и без неговото враќање. Никој поединец не е поголем од клубот. Пак ќе кажам, Јуве преживеа заминување на великани како Липи и Трапатони, па зошто да не преживее и сега?

Тоа со Дел Пиеро и за Конте, не излезе кажување од форумот. Тоа беше на официјалната страница на Скај и на од Ди Марцио.

Кико брат кога некој од нас аргументирано ќе каже нешто против Алегри или не дај боже против милениците на Деви, Маркизио и Габиадини тогаш страшно се нафрлаа во одбрана некои дечки овде кажувајќи ги тие глупите муабети за мразење или за не знам што.

@kikomcjuve

Ако прочита убаво, јас зборев во множина а не лично кон тебе, такада мојот пост не се однесува баш на тебе, туку на сите тие што го критикуваат Конте за дадените изјави, а предходно го сметаа за Бог во клубот. И нема врска тоа што испаднал со Арецо, туку изјавите што ги даде после тој натпревар што беа 1000 пати полоши од денешниве што ги дава. И не не ми е поентата Јувентус да се вика Контентус... туку поентата ми е дека одкако замина човекот од тимот, се некако негативно гледате на него, за секоја негова изјава се фаќате како мува на гомно и не пропуштате да го искритикувате (зборувам во множина, не лично кон тебе)
Ме прашуваш што ќе беше со Конте ако не го земеше Јувентус за тренер...? Еве јас ќе ти поставам друго слично прашање.... што ќе беше со ЈУВЕНТУС ако не дојдеше Конте како тренер? Многу тренери поминале во тимот во посткалчополи ерата, Ранко, Ферара, Ѕакерони, Дел Нери, и каде се сега тие? Немора да значи дека ако дојдеш во Јувентус, автоматски после неговото заминување од тимот ќе си најдеш работа во некој поголем клуб. Конте дојде, го дигна тимот од мртвите со генерално слаби играчи, го извади максимумот од нив, освои уште чат-пат некој трофеј и си замина. Прашањето е уште колку Јувентус ќе се мачеше на средина на табелата ако не дојдеше Конте, и колку тренери и играчи ќе требаше да се сменат за да дојдат до посакуваните резултати?
Тоа за Дел Пиеро го пишав според мое лично искуство што сум го слушнал, а не прочитал на форумов.

Има право Мондо, во денешно време ако некој го искритикува Алегри, одма го прават фан на Конте, Контевичиус, Контентус. Јас лично кога бил тренер Антонио на тимов сум го критикувал, зошто сега неможам да го критикувам Алегри или играчите ако покажат некоја слабост? Можам да забележам голема разлика во членовиве тука барем на форумов.... кога ни беше Антонио тренер, сите го фалевме и критикувавме истовремено, немаше вакви банални дискусии, ама затоа сега со Алегри... па човек диктатура на дело, одма некој ќе ти се нафрли, или пак на некој начин ќе ти се изнасмее на постот ако го искритикуваш Алегри, Маркизио итн... дури и пензионирања направија одредени членови дека им го вреѓаме најсветото нешто во тимот :facepalm:. Глупо е стварно сега да го критикуваме Конте одкако замина од тимот, критиките човекот си ги јадеше додека беше внатре во Јувентус, сега та едно исто е што ќе направи, и онака не е веќе дел од тимот.
Осеќам еве утреден дајбоже Алегри да освои се што може да се освои на клубски план, и кога ќе си замине од тимот, пак да биде критикуван ? Која е логиката јас не ја гледам ?
Еве јас незнам што толку се осфрнувате на Конте или пак некој друг што кажал, додека тимот моментално според мене ми игра без мотивација. Нешто како да бегаме од проблемите во тимот, и бараме дежурен виновник да му го исфрлиме сиот гнев, а нема веќе никаква врска со клубот. Мене тоа ме нервира, тимов во последно време игра катастрофално, а вие сте се запнале за Конте како слеп за стап... мислам кој го еби него нека крши глава, ние треба да гледаме да го критикуваме или фалиме Алегри, играчите и управата, и во насока на тоа каде го водат клубот... Конте е стара приказна, и навистина е мачно да читам, а еве и да пишувам веќе за него, стварно нема потреба да се глупираме веќе со него.

П.С. Фала што ме спореди со една легенда како што е Калински

Ако ви текнува, во првата сезона на Конте, 30 и некое коло, мртва трка со Милан за скудетото, он ми игра нерешено дома со Лече, клубот од каде што потекнува, за да не испаднат (среќа испаднаа). Конте е далеку од најдобриот тренер во историјата на Јувентус, многу подобри тренери од него дошле и си отишле, па не сме слушнале од нив лош збор за Јуве. Фала му што го врати клубов таму каде што припаѓа, ама истиот нема да падне откако него ќе го нема.

Ако ви текнува, во првата сезона на Конте, 30 и некое коло, мртва трка со Милан за скудетото, он ми игра нерешено дома со Лече, клубот од каде што потекнува, за да не испаднат (среќа испаднаа). Конте е далеку од најдобриот тренер во историјата на Јувентус, многу подобри тренери од него дошле и си отишле, па не сме слушнале од нив лош збор за Јуве. Фала му што го врати клубов таму каде што припаѓа, ама истиот нема да падне откако него ќе го нема.
Чекај, озбилно ова што го изјавил Конте го сметате за лош збор? :pos:

Дај бе жити се не се праете мутави, па да земе некој да ископа интерјвуа и изјави според вашиот критериум ќе најде лош збор од буквално сите легенди, сто посто и на Дел Пиеро некој ќе му најде нешто дека кажал против Јуве :cujte:

30-40 годишни кариери како играчи/тренери давале сите по илјадници изјави, демек никој немал изјава кај што пецнал малку или па кажал нешто што сигурно било лошо протолкувано(како примерот со Ди Ливио што се крена тука врева) и вие после ќе речете лош збор кажал, овој е мртов за Јуве, на крај без легенди ќе останеме у клубот. :pos:

Значи немојте да спинувате дека тука го мразат Конте заради некои глупи изјави. Кај мене а и кај многу други можам да кажам дека почитта ја изгуби кога на НАЈПЕДЕРСКИ начин го напушти клубот кога започнаа подготовките. Каков однос е тоа?

Имаше 2 месеци да се договори со клубот и да замини ако сака достојно. Тој направи скандал, пропадна трансфер поради тоа и само за да си го задоволи неговото его. Ете 2007 и Дешамп си замини од теренерското место поради несогласување и тоа го направи на најџентлменски начин.

И дозволете прво да заврши сезоната и потоа ќе му судиме на Алегри и имајте во предвид како го презеде клубот и кои и колку играчи го имаше на располагање и сите промени кои ги внеси за кои неговиот претходник немаше играчи.

Значи немојте да спинувате дека тука го мразат Конте заради некои глупи изјави. Кај мене а и кај многу други можам да кажам дека почитта ја изгуби кога на НАЈПЕДЕРСКИ начин го напушти клубот кога започнаа подготовките. Каков однос е тоа?

Имаше 2 месеци да се договори со клубот и да замини ако сака достојно. Тој направи скандал, пропадна трансфер поради тоа и само за да си го задоволи неговото его. Ете 2007 и Дешамп си замини од теренерското место поради несогласување и тоа го направи на најџентлменски начин.

И дозволете прво да заврши сезоната и потоа ќе му судиме на Алегри и имајте во предвид како го презеде клубот и кои и колку играчи го имаше на располагање и сите промени кои ги внеси за кои неговиот претходник немаше играчи.

Средина на Јули замина, не помина ниту ден од кога започнаа подготовките, а Алегри беше назначен ден потоа... значи знаеле од управата внатре дека ќе си оди, тоа само за нас навивачите беше шок. А вака ако гледаме треба да му се клањате на Конте што замина, и не се исполни тој трансфер на Итурбе... дека ќе платевме тогаш 27 милиони евра, а гледаме дека за кур не го бива.

И никој од сега не му суди на Алегри, јас го гледам човекот како ја поставува играта натпревар по натпревар, гледам грешки и позитивни ствари, понекогаш го критикувам, понекогаш давам позитивни критики за него, истото беше и за Конте... за разлика од некои...

Средина на Јули замина, не помина ниту ден од кога започнаа подготовките, а Алегри беше назначен ден потоа... значи знаеле од управата внатре дека ќе си оди, тоа само за нас навивачите беше шок. А вака ако гледаме треба да му се клањате на Конте што замина, и не се исполни тој трансфер на Итурбе... дека ќе платевме тогаш 27 милиони евра, а гледаме дека за кур не го бива.

И никој од сега не му суди на Алегри, јас го гледам човекот како ја поставува играта натпревар по натпревар, гледам грешки и позитивни ствари, понекогаш го критикувам, понекогаш давам позитивни критики за него, истото беше и за Конте... за разлика од некои...

Па не е само за нас шок, шок е и за играчите. На пример некои потенцијални засилувања сигурно се запрашале зошто Конте дава оставка еден месец после продолжување на договорот, во која насока ќе оди клубот, дали ќе се продадат најдобрите играчи итн. За Итурбе можеби ќе се вклопеше подобро во Јуве, исто и Фалкао ако дојдеше но тоа се шта би било кад би било муабети.

И тука сме сите за да дадеме критики но премногу се гледа црно-бело на работите и никој не е спремен да прими критика, на Деви му ги побивте ставовите за Маркизио и Пирло се налути и замина, пред тоа со Лихштајнер ќе се заколевме и тогаш. Мора да го смириме темпото малку.

Конте сигурно мислеше дека ЛАНСКИОТ Јуве ќе беше 20 поени пред ОВАА Рома, не се палете.

Чекај, озбилно ова што го изјавил Конте го сметате за лош збор? :pos:

Дај бе жити се не се праете мутави, па да земе некој да ископа интерјвуа и изјави според вашиот критериум ќе најде лош збор од буквално сите легенди, сто посто и на Дел Пиеро некој ќе му најде нешто дека кажал против Јуве :cujte:

30-40 годишни кариери како играчи/тренери давале сите по илјадници изјави, демек никој немал изјава кај што пецнал малку или па кажал нешто што сигурно било лошо протолкувано(како примерот со Ди Ливио што се крена тука врева) и вие после ќе речете лош збор кажал, овој е мртов за Јуве, на крај без легенди ќе останеме у клубот. :pos:
Бар да му држи вода тоа што го кажува. Ја да бев Јуве 20 бода предност пред Рома ќе имаше. Ќути таму бе, еден Галатасарај не можеше дома да го победиш. Поише му е курчење отколку кажување лош збор, ама тоа курчење од глава му се удира.

Ако прочита убаво, јас зборев во множина а не лично кон тебе, такада мојот пост не се однесува баш на тебе, туку на сите тие што го критикуваат Конте за дадените изјави, а предходно го сметаа за Бог во клубот. И нема врска тоа што испаднал со Арецо, туку изјавите што ги даде после тој натпревар што беа 1000 пати полоши од денешниве што ги дава. И не не ми е поентата Јувентус да се вика Контентус... туку поентата ми е дека одкако замина човекот од тимот, се некако негативно гледате на него, за секоја негова изјава се фаќате како мува на гомно и не пропуштате да го искритикувате (зборувам во множина, не лично кон тебе)
Ок, сето тоа. Јас си земам за право да искритикувам и да го посочам она што според мене не е ок, независно дали се работи за Конте,Дел Пиеро,Марота и секој елемент во клубот.

Јас еве го критикувам Конте, за тоа што сметам дека треба да се искритикува, и уште го сметам дека е симбол и икона на Јувентус. Според моите сваќања и убедувања тие две работи не се исклучуваат една со друга, туку напротив. Позитивна критика и плукањето се два различни поими. Јас мислам дека е нормално да се пофалат убавите работи што ги има направено, а да се искритикува со најдобри намери, за она што мислам дека не го прави како што треба.
Ме прашуваш што ќе беше со Конте ако не го земеше Јувентус за тренер...? Еве јас ќе ти поставам друго слично прашање.... што ќе беше со ЈУВЕНТУС ако не дојдеше Конте како тренер? Многу тренери поминале во тимот во посткалчополи ерата, Ранко, Ферара, Ѕакерони, Дел Нери, и каде се сега тие? Немора да значи дека ако дојдеш во Јувентус, автоматски после неговото заминување од тимот ќе си најдеш работа во некој поголем клуб. Конте дојде, го дигна тимот од мртвите со генерално слаби играчи, го извади максимумот од нив, освои уште чат-пат некој трофеј и си замина. Прашањето е уште колку Јувентус ќе се мачеше на средина на табелата ако не дојдеше Конте, и колку тренери и играчи ќе требаше да се сменат за да дојдат до посакуваните резултати?
Тоа за Дел Пиеро го пишав според мое лично искуство што сум го слушнал, а не прочитал на форумов.
Токму тоа ми беше поентата. Прашања од типот „што ако“ или „ако би било вака, ќе било така“ е само влегување во доменот на шпекулирање, и тоа во недоглед. Хипотетички еве како на пример ова, што ако не дојдеше Конте? Можеби ќе дојдеше Дешамп и ќе имаше уште поголем успех? И? Ќе се оди во недоглед со она што ако?

Глупо е стварно сега да го критикуваме Конте одкако замина од тимот, критиките човекот си ги јадеше додека беше внатре во Јувентус, сега та едно исто е што ќе направи, и онака не е веќе дел од тимот.
Осеќам еве утреден дајбоже Алегри да освои се што може да се освои на клубски план, и кога ќе си замине од тимот, пак да биде критикуван ? Која е логиката јас не ја гледам ?
Еве јас незнам што толку се осфрнувате на Конте или пак некој друг што кажал, додека тимот моментално според мене ми игра без мотивација. Нешто како да бегаме од проблемите во тимот, и бараме дежурен виновник да му го исфрлиме сиот гнев, а нема веќе никаква врска со клубот. Мене тоа ме нервира, тимов во последно време игра катастрофално, а вие сте се запнале за Конте како слеп за стап... мислам кој го еби него нека крши глава, ние треба да гледаме да го критикуваме или фалиме Алегри, играчите и управата, и во насока на тоа каде го водат клубот... Конте е стара приказна, и навистина е мачно да читам, а еве и да пишувам веќе за него, стварно нема потреба да се глупираме веќе со него.

П.С. Фала што ме спореди со една легенда како што е Калински
Значи, јас не го критикувам Конте ради реда, повод за мојата критика беше неговата изјава (доколку е точна), која според мене не е ни време, ниту пак Конте како селектор на Италијанска репрезентација треба да дава вакви изјави.

Кико брат кога некој од нас аргументирано ќе каже нешто против Алегри или не дај боже против милениците на Деви, Маркизио и Габиадини тогаш страшно се нафрлаа во одбрана некои дечки овде кажувајќи ги тие глупите муабети за мразење или за не знам што.
Секој има различно мислење, и затоа е форумов да си го кажи своето мислење. Не мора да се соодветствува со мнозинството, можеби и еден против сите да биде некој, ама неговото мислење треба да се почитува. Како што пишав, секој човек различно гледа на работите и секој си има право да си дади сопствена критика, но со најдобра намера, без плукање и критиката да биди издржана со факти и аргументи. После аргументите, некој друг можеби ќе си го коригира мислењето, ќе ја согледа работата одоколу и ќе види дека вистината околу нештата е поинаква, не е иста како што си ја мислел. Никој нема ексклузивитет врз вистината, и секој си има свое право на расудување и гледање на работите. Вистината доаѓа со фактите и аргументите.

Бар да му држи вода тоа што го кажува. Ја да бев Јуве 20 бода предност пред Рома ќе имаше. Ќути таму бе, еден Галатасарај не можеше дома да го победиш. Поише му е курчење отколку кажување лош збор, ама тоа курчење од глава му се удира.
Па тоа е муабетот бе другар, курчење, пецкање, како сакаш кажи го, незнам еден тренер што напуштил клуб во кој освојувал титули и не дал некоја ваква(или слична) изјава, во стилот ех јас да бев сега све ќе освоевме, ќе ти тепавме овие они и слично.

Ама далеку е ова од лош збор, вреѓање, непочитување или слично.
Нон сенс, пак ќе кажам, ако одиме по овој критериум, многу луѓе што работеле во Јуве досега ќе беа мртви за навивачите. :)

Земјо отвори се и голтни ме. Пушти си хајлатс од тој натпревар, види пак кој реално беше најголемиот кривец за тоа нерешено и ако имаш да кажеш лошо за човекот кој ја направи грешката тогаш, ти симнувам капа.

Еве ги Балоко бе :)

1507014_864110970302373_1476174806438487057_n.jpg

10151867_864110956969041_980432376255123951_n.jpg

10403500_864110966969040_2017514072164899520_n.jpg

11043110_864110960302374_3762562117751580376_n.jpg

11042983_864110963635707_7049816649488338008_n.jpg

На диета сум, па вака си се тешам со сликиве :(

Земјо отвори се и голтни ме. Пушти си хајлатс од тој натпревар, види пак кој реално беше најголемиот кривец за тоа нерешено и ако имаш да кажеш лошо за човекот кој ја направи грешката тогаш, ти симнувам капа.
Знам дека на Буфон е киксот, не ми треба хајлајц. Не, немам намера да кажам лошо за него, али добро памтам дека тука јадев гомна дека смрди утакмицата на нерешено, вие сите будала ме правевте дека тоа нема шанси да се деси, дека Конте не би ризикувал да ја изгуби титулата ради Лече и не знам што. Епа се деси баш тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom