Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Денес пишал нов статус: "бев ироничен" .. толку од Пелусо :pos::pos:
А ти дали стварно помисли дека Пелусо е сериозен :rolleyes: ?

Не се секирај, не е ретардиран како Де Сантис.

За утре е најважен пристапот, како ќе влезиме во натпреварот. Мора да се нападни и да се постигне еден ран гол, ако тргниме на 0-0 како првата утакмица лошо ни се пишува.

А ти дали стварно помисли дека Пелусо е сериозен :rolleyes: ?

Не се секирај, не е ретардиран како Де Сантис.
Морган од секогаш е бил чукнат и на терен и ван терен:D
Јас и твоите колеги кои и ја прифатија шалата не сме како тебе одма да се вреѓаме па да враќаме одма контра удар:pipi:

Само Евра да не игра лево, ако сака и Марко Мота нека го стави лево, битно Евра не сакам очи да му видам и баш се радував кога беше повреден

Јас и твоите колеги кои и ја прифатија шалата не сме како тебе одма да се вреѓаме па да враќаме одма контра удар:pipi:
Никој неможи со Емилиано Вивиано :D

Денес пишал нов статус: "бев ироничен" .. толку од Пелусо :pos::pos:

"Не сакав да креирам никаква полемика,мојот твит беше ироничен.Фудбалот е игра каде на терен излегуваат играчите и судиите и секој може да погреши,но тоа е човечки и дозволено.Но поради судиска грешка не значи дека треба да се верува дека има некаква теорија на заговор.Мојот твит беше за тоа,жал ми е ако некој се навреди".

целосниот твит:zloo:

Мората на местото на Љоренте во нападот. Едноставно не сакам Љоренте пак да игра 90 минути правејќи ништо и чекајќи топки од соиграчите. Потребен ни е играч што и сам знае да креира нешто, а тоа е Мората.

Љоренте е Трезеге тип на играч,не знам зашто очекуваш да изиграва Дел Пиеро кога не е,он повеќе игра за тимот за разлика од Мората,не би рекол дека не прави ништо.На некои утакмици повеќе треба Љоренте на некои Мората.

Атлетико е многу цврста,физичка и компактна екипа и многу добро играат во дефанзива и знаат да се затворат затоа Љоренте мислам дека треба да има предност,ако не иде да се внесе Мората.Мората игра повеќе за себе,има одлична техника ама премногу се троши и треба повеќе да се фокусира да дава голови,исто има и послаба завршница од Љоренте.

Koke praises Juventus midfield

Atletico Madrid midfielder Koke has praised Juventus’ midfield strength ahead of tomorrow’s crucial Champions League tie.

Juventus can win the group if they beat the Spanish champions by at least two goals, but also risk elimination should Atleti emerge from Turin with a victory and Olympiacos beat Malmo.

The Bianconeri lost 1-0 to Diego Simeone’s side earlier this season, but Koke professes an admiration for the Old Lady’s midfield strength.

“It’s always nice to play in a stadium like this, for the atmosphere,” the midfielder told journalists in a Press conference at Juventus Stadium ahead of the match.

“It’s always nice to play in Europe and we hope it will be a good day tomorrow.

“Their midfield? They are very strong, we saw that already at [Atletico’s stadium] the Calderon, even though they were without [Andrea] Pirlo who is a great player.

“I think it will be a great game and a fierce battle tomorrow night.”

Никаде не те навредив, не ми ставај зборови во уста. Освен ако не си ти Де Сантис :noze:

@Маци- Во право си за Љоренте, не реков дека е слаб играч, туку според мене утре повеќе ќе ни служи Мората.

Никаде не те навредив, не ми ставај зборови во уста. Освен ако не си ти Де Сантис :noze:

@Маци- Во право си за Љоренте, не реков дека е слаб играч, туку според мене утре повеќе ќе ни служи Мората.

не ме навреди, туку ти се самиот се навреди, па веднаш ми врати со Морган :) сега да те прашам, ти си Пелусо?:icon_lol:

Љоренте е Трезеге тип на играч,не знам зашто очекуваш да изиграва Дел Пиеро кога не е,он повеќе игра за тимот за разлика од Мората,не би рекол дека не прави ништо.На некои утакмици повеќе треба Љоренте на некои Мората.

Атлетико е многу цврста,физичка и компактна екипа и многу добро играат во дефанзива и знаат да се затворат затоа Љоренте мислам дека треба да има предност,ако не иде да се внесе Мората.Мората игра повеќе за себе,има одлична техника ама премногу се троши и треба повеќе да се фокусира да дава голови,исто има и послаба завршница од Љоренте.

Финтата е тоа што Љоренте е корисен и ефективен и кога не дава голови, Aлегри самиот кажа дека го игра него поради тактички причини и дека неговата улога не е да дава голови туку да влечи дефанзивци на себе и да биди 'главна точка' во нападот. Во 3-5-2 крилните бекчиња ни се рвачи не поради тоа да бидат опасност напред туку за да ја развлечат одбраната и да креират место за средниот ред и Тевез и да го изведат нападот. Локи има некоја слична улога како нив ( не велам дека ја прај истата работа туку дека има тактичка улога во тимов) тој е играч кој МОРА да биди маркиран за да не биди ефективен како Targetman исто така мора противницте да се погрижат дека не е опасност во воздушни дуели. Со други зборови го прај животот доста полесен за Тевез и е одлична мета за долги и високи топчиња. Не знам дали Мората во улогата на Тевез би бил подобар ( сумњам) ама досега имаме добри резултати и уопште не се бунам :D

Сонував дека сме ги тепале само 1-0, недоволно за првото место :(

Како и да е, вечер само победа му е мајката, ако одиме на нерешено осеќам дека ќе ни се случи истото како предходната година.
Денес младинците ќе се даваат на Еуроспорт од 18-00 часот. Немаат никакви шанси за пролаз понатаму, ама ќе биде добар натпревар како загревање за она што следи вечер :zloo:[DOUBLEPOST=1418119845][/DOUBLEPOST]Вечер очекувам гол да даде :kruna:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom